Sprint naar content
Foto van persoon

Docent-onderzoeker

Dr. E.C. (Eric) Schoenmakers

Eric Schoenmakers is als onderzoeker en docent verbonden aan verschillende Fontys instituten en opleidingen, waaronder het lectoraat Mens en Technologie. Zijn onderzoek gaat hoofdzakelijk over eenzaamheid en (verwachtingen van) sociale relaties. Onderstaande vragen zijn hier richtinggevend in.

  1. Wat is de aard van eenzaamheid en wat betekent dit voor hoe mensen met eenzaamheid omgaan?
  2. Hoe kunnen we mensen met gevoelens van eenzaamheid (en de professionals en vrijwilligers die met hen werken) beter ondersteunen in de aanpak van eenzaamheid?
  3. Welke impact heeft beeldvorming over eenzaamheid op mensen en kunnen we deze beeldvorming beïnvloeden?

Eric is betrokken bij verschillende projecten, bijvoorbeeld met betrekking tot inzicht en verwachtingen betreffende sociale relaties, gespreksvoering en eenzaamheid en de mogelijkheden om big data in te zetten om meer te leren over eenzaamheid. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met onderwerpen als leeftijdsdiscriminatie en sociale veroudering. Naast zijn werk bij Fontys Hogescholen is Eric onder meer bestuurslid bij de Nederlandse vereniging voor gerontologie (NVG-KNOWS) en het KPN Mooiste Contactfonds en lid van de wetenschappelijke adviescommissie van het landelijke actieprogramma ‘een-tegen-eenzaamheid’ van het ministerie van VWS.


Publicaties

De publicaties van Eric kun je vinden door op onderstaande button te drukken.

Bekijk hier de publicaties


Contact

Foto van persoon

Dr. E.C. (Eric) Schoenmakers

Docent-onderzoeker