Sprint naar content
Foto van persoon

Onderzoeker Cross-Border Business Development

O.J. (Oskar) Bronsgeest

De bedrijvigheid over-en-weer de Nederlands-Duitse grens maak ik dagelijks mee sinds ik ben gaan wonen in een grensplaats in Midden-Limburg. Tot die tijd heb ik alleen met grenzen te maken gehad tijdens familievakanties naar Duitsland en de auto- en vliegreizen verder weg, en eenmalig in mijn geboortestad achter de duinen die aan een water-lands-grens is gelegen. Meer intensief tijdens mijn stage en afstuderen bij Mercedes-Benz Werk Bremen, alwaar ik kennis maakte met de Duitse lands- en bedrijfscultuur.

Na mijn studies Autotechniek en Bedrijfskunde heb ik een jaar of 20 als managementconsultant en ondernemer gewerkt in de automobielbranche in Nederland, met af en toe een uitstapje naar Duitsland. Het samen met ondernemers en medewerkers werken aan verandering en verbetering, vormde een rode draad in mijn werk. Deze ervaringen vormden de opmaat voor een geleidelijke overstap naar zowel onderwijs als onderzoek aan de Vrije Universiteit. Als PhD-kandidaat onderzoek ik de –nog immer onderbelichte- rol van medewerkers in organisatieverandering. In 2023 verwacht ik op dit thema te promoveren aan de Vrije Universiteit (Amsterdam).

Binnen het lectoraat CBBD komen voor mij drie belangrijke aspecten uiteindelijk samen: het doen van goed onderzoek, met en voor ondernemers, en bijdragen aan de euregio waar ik woon en leef. Mijn ervaringen als ondernemer, onderzoeker en consultant zet ik graag in om als onderzoeker het (letterlijk en figuurlijk) grensoverschrijdend ondernemen beter te begrijpen en te ontdekken en verder te ontwikkelen en te motiveren.


Contact

Foto van persoon

O.J. (Oskar) Bronsgeest

Onderzoeker Cross-Border Business Development