29
maart
2019
|
11:15
Europe/Amsterdam

Duitslandscan helpt Noord-Limburgse bedrijven

DLDscan

De Duitslandscan ondersteunt Noord-Limburgse ondernemers bij het grensoverschrijdend zakendoen en maakt de toetreding op de Duitse markt een stuk gemakkelijker. Op donderdag 28 maart 2019 overhandigde Vincent Pijnenburg, onderzoekscoördinator Lectoraat Fontys Crossing Borders en voorzitter van de Commissie Internationalisering van Ondernemend Venlo de Duitslandscan aan Wethouder Erwin Boom van Gemeente Venlo.

De Duitslandscan is ontwikkeld door de Commissie Internationalisering en is bedoeld om bedrijven in Noord-Limburg c.q. Venlo op weg te helpen en te ondersteunen als ze zaken willen gaan doen over de grens. De scan geeft de ondernemer inzicht in welke stappen hij moet ondernemen om de Duitse markt te betreden. Tevens ontvangt de ondernemer een actiepakket op maat en kan hij op ondersteuning rekenen van diverse organisaties, waaronder Fontys Venlo, LIOF, Export+, UWV en Business Club Maas Rhein, die ruime ervaring hebben met Duitsland als afzetgebied.

Interessant voor ondernemers
De Duitslandscan biedt ondernemers op een snelle en efficiënte manier een goed beeld van de stappen die ze nog moeten ondernemen en welke begeleiding ze hierbij kunnen inschakelen. De scan is beschikbaar voor zowel ondernemers die al actief zijn op de Duitse markt als ook bedrijven die zich aan het oriënteren zijn om in Duitsland zaken te gaan doen. Het doel van de scan is om grensoverschrijdend zakendoen zo laagdrempelig en makkelijk mogelijk te maken voor ondernemers in onze regio.

In de commissie zijn de volgende organisaties vertegenwoordigd; Fontys Venlo, Standort Niederrhein GmbH, Backus aan de Grens, FOOD International Transfer & Services, UWV WERKbedrijf Noord-Limburg, Pure Ingredients GmbH & Co. Kg, Rabobank Venlo e.o., Ondernemend Venlo en de Gemeente Venlo.

 

Auteur: Anita Hammans