april
Europe/Amsterdam

Studenten minor Embrace TEC testen prototype op doelgroep

TEC+Experience+3+april+2019+

Schoorvoetend lopen er zes minorstudenten een klaslokaal van Basisschool de Klimboom binnen. Daar kijken 50 enthousiaste oogjes ze aan. De studenten van de minor Embrace TEC staan op het punt te beginnen aan een cruciale stap uit het designproces: in contact met de doelgroep. Want hoe kun je een product ontwikkelen zonder de mensen te spreken waar je het voor doet?

Bij het Meaningful Challenge project kregen de minorstudenten de opdracht om met een specifieke technologie impact te creëren richting een doelgroep. Zo hebben de studenten Lokaal+, het Stedelijk College en basisschool De Klimboom bezocht. De studenten testten hun prototypes bij de doelgroep en gingen met ze in gesprek om feedback op te halen. Met deze informatie kunnen ze vervolgens de prototypes weer verbeteren.

Drone
Niet alleen de doelgroepen konden de prototypes zien en beleven tijdens de TEC Experience op 3 april. Ook geïnteresseerden zoals Fontyscollega’s en potentiële minorstudenten, konden een kijkje nemen in het ontwerpproces van de student. In de leeromgeving van de minor demonstreerden ze vol trots hun prototypes en inspireerden de bezoekers van de TEC Experience. Zo was er een drone die dementerende, verdwaalde ouderen lokaliseert. Een werkboek van Aardrijkskunde werd door een VR-omgeving overgenomen om zo de lesstof te behandelen en er was een pillenbakje met ingebouwde sensoren om de inname van medicijnen te monitoren. Dit was slechts een kleine greep uit de prototypes die ontworpen zijn in de afgelopen drie weken.

Future Solution
De volgende uitdaging staat weer op de rol. De studenten zijn inmiddels gestart met het Future Solution project. Hier gaan ze de komende elf weken mee aan de slag. Werken aan een eigen design waar ze impact mee kunnen creëren middels het gebruik van technologie bij een doelgroep naar keuze. Tijdens deze weken doen ze alle ervaring op om tijdens de TEC EXPO op 26 juni niet schoorvoetend, maar vol zelfvertrouwen met onze TEC masters en bezoekers in gesprek te gaan.

Auteur: Niels Roelofs

TEC for Society

De maatschappij verandert razendsnel en vraagt een meer ondernemende en nieuwsgierige houding van studenten en professionals. Fontys ziet het als haar opdracht om in dit proces een centrale rol te spelen. Kennis en vaardigheden die hiervoor essentieel zijn noemen we TEC: Technology, Entrepreneurship en Creativity. Wie over TEC-skills beschikt, wil begrijpen hoe technologie vraagstukken kan oplossen, durft te ondernemen en zoekt naar creatieve oplossingen en samenwerkingen. Onze studenten, afgestudeerden, docenten en onderzoekers leveren zo een proactieve bijdrage aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. TEC for society!