10
februari
2020
|
09:56
Europe/Amsterdam

Openbaar college: Een leven lang nieuwsgierig op het werk

openbaar college lochal sfeer

Update 10-3-2020: Op basis van de recente adviezen van het kabinet en het RIVM heeft het College van Bestuur (CvB) van Fontys besloten om o.a. alle activiteiten georganiseerd door Fontys tijdens de Dutch Happiness Week (van 14 tot en met 22 maart) af te gelasten. Het college ‘een leven lang nieuwsgierig op het werk’ op 19 maart in de LocHal valt daar ook onder en gaat bij deze dus helaas niet door. Natuurlijk gaan we proberen om in een later stadium dit college opnieuw in te plannen. Zodra de datum daarvan bekend is, zullen we dit communiceren via de Fontyskanalen. 

Nieuwsgierigheid is een sterke motor voor de ontwikkeling en ondernemende houding van mensen. Zou het daarom niet fantastisch zijn om je leven lang nieuwsgierig te blijven? Om jezelf op het werk te blijven uitdagen in plaats van terug te vallen op routine? In een openbaar college gaan lector Marian Thunnissen en onderzoeker Danae Bodewes in op motivatie, belemmeringen, behoeften en mogelijkheden om een leven lang nieuwsgierig te blijven. Dit gratis openbaar college in de reeks Fontys for Society is onderdeel van de Dutch Happiness Week en vindt plaats op donderdag 19 maart in de LocHal in Tilburg. Wel eerst even aanmelden.

Marian Thunnissen en Danae Bodewes hebben jarenlange ervaring met onderzoek naar de inzetbaarheid en motivatie van mensen in organisaties. Bodewes gaat in dit openbaar college in op de kracht en diversiteit van nieuwsgierigheid en wat een nieuwsgierige houding oplevert. Thunnissen bekijkt hoe je die nieuwsgierigheid meer ruimte kunt geven in je werk.

Marian Thunnissen
Marian Thunnissen heeft sociale en organisatiepsychologie gestudeerd. Onderzoek naar de inzetbaarheid van mensen in organisaties is de rode draad in haar loopbaan. Zij deed onderzoek naar medewerkerstevredenheid, inzetbaarheid van oudere medewerkers en employability. Als innovatieadviseur ondersteunde ze bedrijven bij hun vraagstukken rondom sociale innovatie, ondernemerschap en inzet van medewerkers. In 2015 is ze gepromoveerd op een onderzoek naar talentmanagement.
Vanaf 2016 is ze lector Dynamische Talentinterventies bij Fontys Hogeschool HRM en Psychologie. Haar persoonlijke onderzoeksinteresse ligt in talentmanagement en HRM in organisaties van professionals, met name in de publieke sector en in het hoger onderwijs. Ze vindt het belangrijk om een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk en publiceert regelmatig over haar onderzoek naar talent en talentgericht werken.

Danae Bodewes
Danae Bodewes studeerde International Business. Ze werkte als projectmanager onderwijsinnovatie in Mozambique en Zuid-Afrika en als beleidsmedewerker, consultant en docent bij Fontys.
Bodewes is verbonden aan het lectoraat Business Entrepreneurship en doet onderzoek naar het ontwikkelen van een ondernemende houding bij studenten.
Haar visie is dat nieuwsgierigheid een sterke motor is voor continu leren, ontwikkelen en op een ondernemende wijze in het leven staan. Daarover schrijft ze momenteel een boek waarvoor ze personen interviewt van verschillende achtergronden en leeftijden over hoe zij hun nieuwsgierigheid beleven.

Wie, wat en waar? GEANNULEERD
Fontys for Society – Openbaar college. Speciale editie in het kader van Dutch Happiness Week.
Donderdag 19 maart 2020.
Van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop 19.00 uur.
Locatie: LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg.
Toegang gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht via dit formulier.

Fontys for Society
In de hedendaagse wereld ben je nooit uitgeleerd. Een leven lang nieuwsgierig blijven, is dan ook geen keuze meer, maar een must. Fontys is als kennispartner actief in de regio om de professionals van de toekomst op te leiden. We willen onze kennis niet alleen delen met onze studenten, maar ook met jou. In toegankelijke openbare colleges gaan onze docenten, studenten en lectoren in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Dat levert je niet alleen kennis en informatie op, maar ook verrassende inzichten.

Dutch Happiness Week
De Dutch Happiness Week is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen. In 2018 is het programma uitgebreid naar Tilburg, een stap die past bij de ambities van de initiatiefnemers van de Dutch Happiness Week om kennis en bewustwording rond het thema geluk breed te verspreiden. De Dutch Happiness Week vindt plaats van 14 tot en met 22 maart. Bekijk voor het programma de website van Dutch Happiness Week.

Auteur: Ingrid Oonincx