14
februari
2019
|
17:10
Europe/Amsterdam

Nieuwe minor Age-Friendly Service Design

Brainstormen

In september 2019 start de minor Age-Friendly Service Design bij Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid (FHMG). Een van de allergrootste trends in de samenleving is vergrijzing. Bedrijven, organisaties en overheden krijgen hier allemaal mee te maken, maar zijn zich hier niet allemaal voldoende van bewust. Deze minor leert studenten bedrijven, organisaties en overheden te ondersteunen om hun diensten en producten op leeftijdsvriendelijke wijze te ontwerpen en innoveren.

Hierbij kan gedacht worden aan diensten en producten uiteenlopend van 1) het voor iedereen toegankelijk maken van het openbaar vervoer tot 2) het ontwerpen van een instrument om eenzaamheid beter bespreekbaar te maken tot 3) het meedenken over een productverbetering van een grote financiële instelling. Centrale thema’s zijn kennis over product- en dienstontwikkeling (service design), veroudering en co-creatie. Studenten gaan aan de slag met een project van een opdrachtgever uit de praktijk. 

De minor is toegankelijk voor voltijd- en deeltijdstudenten van alle opleidingen. Meer informatie: https://fontys.nl/Studeren/Minoren/Age-friendly-Service-Design.htm

 

Auteur: Sophie van der Meulen