10
februari
2020
|
08:13
Europe/Amsterdam

Nieuwe stappen met Partners in Education

IMG_8436

Fontys Hogescholen staat bekend om zijn intensieve samenwerking met het werkveld. Het Partners in Education (PiE) programma van Fontys Hogeschool Economie en Communicatie in Eindhoven zorgt voor een nauwe band tussen het werkveld, studenten, docenten, onderzoekers en kennispartners. Met de komst van dit nog relatief nieuw instituut, gestart in september vorig jaar, is het programma breder getrokken en wordt Partners in Education multidisciplinair aangeboden. Het programma sluit naadloos aan op de ontwikkeling van onderwijs- naar kennisinstelling in een hybride leeromgeving. Als kennisinstituut met een goed ontwikkelde onderzoeksgroep geeft FHEC hiermee een impuls aan een economisch krachtige, duurzame en sociaal vitale regio.


De eerste partners van FHEC
Op 11 november jl. werd het eerste FHEC convenant ondertekend met Webs, een bureau dat gespecialiseerd is in het realiseren van websites voor B2B. Met behulp van het CRM-systeem Hubspot staat Webs garant voor meer traffic, leads en concrete aanvragen. Op 17 december is daar het tweede convenant aan toegevoegd, en wel met Happy Horizon, een groep van ruim 220 talenten op het gebied van digital marketing, creatie en bereik. Nummer drie is Greenhouse, daarvoor is afgelopen week het convenant ondertekend. Greenhouse is een brand en performance agency die zich richt op data, media, creatie en technologie.

Met 1-0 voor staan
Wim van Dooren vormt als een van de relatiemanagers van FHEC de spil tussen de hogeschool en het werkveld. Hij is erg blij met de recente toevoegingen aan de toch al uitgebreide lijst met partners. “Deze drie nieuwe namen vormen een welkome aanvulling op de bedrijven die we al vanuit de opleidingen hadden gecontracteerd. Neem bijvoorbeeld Opvallers, hét fieldmarketingbureau in Eindhoven, of Marktonderzoeksbureau Markteffect. Allemaal bedrijven die onze studenten op een actieve manier laten kennismaken met het bedrijfsleven, zodat ze na hun afstuderen al met 1-0 voorstaan.”

Voordelen voor de student
FHEC creëert met het Partners in Education programma een ecosysteem waar studenten, alumni, docenten, onderzoekers en werkveld elkaar vinden. “Het traditionele lesgeven waarbij studenten alleen maar in de schoolbanken zitten, is inmiddels achterhaald,” aldus Wim. “We ervaren dagelijks dat werken voor een echte opdrachtgever veel beter beklijft. Als docent kun je honderd keer iets vertellen, maar wanneer onze studenten het aan den lijve ondervinden bij een van onze partners, maakt dit veel meer indruk. Bovendien maken ze gedurende hun schoolcarrière al uitgebreid kennis met het bedrijfsleven, waardoor ze snel een duidelijk idee hebben van de richting die ze op willen en minder vaak een ‘foute’ keuze maken.”

Voordelen voor de docent
Voor docenten heeft het PiE programma als voordeel dat ze de lesstof kunnen toetsen en aanpassen aan de vraag uit het bedrijfsleven en dat ze vernieuwend onderwijs kunnen blijven bieden. “In ons vakgebied is een boek dat gisteren is verschenen, vandaag vaak alweer verouderd,” legt Wim uit. “Het is onmogelijk voor docenten om alle veranderingen en trends op de voet te volgen. Ik daag elke docent dan ook uit om de samenwerking aan te gaan met innovatieve bedrijven uit bijvoorbeeld onze Brainport regio. Op die manier bereiden we onze studenten optimaal voor op het toekomstige werkveld.”

Voordelen voor organisaties en het bedrijfsleven
(Non-)profit organisaties profiteren mee van het PiE programma door het inzetten van Fontys talent, ervaren de relatiemanagers van FHEC. Studenten worden vaak beoordeeld als zeer zelfstandige en hardwerkende jongeren. Ze kunnen met hun frisse en vernieuwende kijk op dingen niet alleen tijdens hun studie van grote toegevoegde waarde zijn voor een onderneming, maar ook daarna. Bevalt een stagiair, dan is de kans groot dat hij of zij blijft plakken. Sterker nog: zo’n dertig procent van al onze afstudeerders heeft direct een startersplek te pakken.

Naast inzet van talent wordt in de regio met praktijkinnovatie en kennisontwikkeling, een injectie gegeven aan vernieuwing op belangrijke thema’s als veerkrachtige steden, circulaire transitie en digitale transformatie. Een mooi resultaat van de samenwerking met het bedrijfsleven, studenten, docenten en kennispartners. Deze samenwerking wordt volledig ondersteund door een compleet accountteam van FHEC.

Meer weten over PiE?
Wilt u als bedrijf als eerste in contact komen met talentvolle studenten? Kunt u bij uiteenlopende vraagstukken de frisse inbreng gebruiken van studenten? Neemt dan gerust contact op met Wim van Dooren, w.vandooren@fontys.nl. Meer informatie over Partners in Education is te vinden op de website van FHEC.

 

Auteur: Marjolein Muurling