18
februari
2020
|
12:34
Europe/Amsterdam

Werkgeluk en vitaliteit van leraren centraal tijdens Kennisplaza

Het is hét schooljaar van de lerarenstakingen. De afgelopen maanden legden docenten uit heel Nederland het werk neer, onder meer om te staken voor beter loon en de aanpak van hoge werkdruk. Het roer moet om, anders is het werk niet vol te houden. Werkgeluk en vitaliteit van leraren spelen een belangrijke rol. Fontys Pro Educatie stelt daarom deze belangrijke thema’s centraal tijdens Kennisplaza 2020: het onderwijsevent in het zuiden van het land voor professionals uit alle lagen van het onderwijs.

Hoge werkdruk in het onderwijs. Met stress op het werk en thuis als gevolg. Voor veel docenten in het basis- en voortgezet onderwijs is het dé reden geweest om de afgelopen maanden te staken. Hoewel er steeds meer aandacht is voor burn-outs en gezondheidsproblemen door werk, kunnen we ook in onderwijsland nog flinke stappen maken.

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor ‘positief welzijn’. Denk hierbij aan de bevlogenheid, betrokkenheid en het werkgeluk van medewerkers. Maar ook hoe je hier als organisatie meer aandacht en ruimte aan kunt geven. Tijdens het evenement Kennisplaza, gericht op studenten, docenten, lectoren, alumni, vertegenwoordigers van beroepsverenigingen en andere onderwijsprofessionals, verzorgt lector Dynamische Talentinterventies Marian Thunnissen (Fontys HRM en Toegepaste Psychologie) een keynote over werkgeluk en vitaliteit. De lector vertelt meer over de kracht van talent, passie en vakmanschap en nieuwsgierigheid. Onderwijsprofessionals krijgen zo inzicht in wat ze kunnen doen om hun werk als docent of dat van collega’s te verrijken.

Naast de keynote kunnen bezoekers verdeeld over twee rondes deelnemen aan diverse workshops. Kennisplaza wordt dit jaar georganiseerd op 18 maart en start om 16.00 uur bij Fontys, Frans Fransenstraat 15 in Den Bosch. Na de workshoprondes kunnen bezoekers aansluiten voor een walking dinner, gevolgd door de keynote en de uitreiking van de 10xBeter onderzoeksprijs, waar tien afgestudeerde masterstudenten met de meest impactvolle onderzoeken voor zijn genomineerd. Meer informatie over het evenement is te vinden op fontys.nl/kennisplaza

 

Auteur: Eline Jongstra