Europe/Amsterdam

Fontys presenteert TEC Talks tijdens Night of the Nerds

Podium+van+NN19

Fontys wil haar kennis niet alleen delen met studenten maar ook met professionals. Tijdens Night of the Nerds Network gaan docenten en onderzoekers in korte lezingen in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Deze TEC Talks worden gehouden op dinsdagavond 21 mei in het Klokgebouw, Strijp-S in Eindhoven.

Rens van der Vorst, Danielle Arets, Marijke Bergman, Geert Jan van Ouwendorp en Bas Dirkson gaan op 21 mei in korte, prikkelende sessies van vijftien minuten in op actuele onderwerpen. De TEC Talks zijn in het Engels.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

• Rens van der Vorst - Why Smartphones are the New Smoking Today we understand that people who smoke too much are victims of a cunning tobacco industry. There have even been a few court cases. But are people who use their phones too much also victims? And does this mean that there are lessons to be learned from the history of smoking. Rens van der Vorst thinks so and makes a compelling argument!
  • Danielle Arets - Elves instead of Trolls, Fighting disinformation The increase and impact of disinformation has garnered a lot of interest since the U.S. presidential election in 2016. Experiments have been conducted worldwide since then with innovative forms of fact checking and verification. But unfortunately fake news is still on the rise. The Dutch government is afraid that it will also have consequences for, for example, the European elections. What can we do to prevent this?
  • Marijke Bergman - A robot as a colleague: Friend or foe? Robots are increasingly present in daily life and at work. In industrial environments, robots are almost close colleagues. How can we work with robots as a teammate? What is important for a pleasant and effective collaboration? We look at the role of trust, sense of security, communication and coordination between man and machine.
  • Geert Jan van Ouwendorp- The Wicked World of Voice Systems Since the introduction of Google Home in The Netherlands in October last year, voice is on the rise. More and more people use it to control their lights, play music or retrieve fun facts. But there are other, weirder things you can do with voice…
  • Bas Dirkson - The relevance of Serious gaming; Windtales a practical case in healthcare Serious games and gamification are games with an additional meaning. They play an important role in education, behavioral science, in leadership and sales training and in health care. In this presentation you will get an introduction to this fascinating world, the major developments and how they can impact you.

Night of the Nerds Network
Night of the Nerds Network is het avondprogramma van Night of the Nerds. De avond is gevuld met activiteiten omtrent techniek, innovatie en creativiteit. Naast luisteren naar TEC Talks en het bekijken van Fontysprojecten kunnen de bezoekers speeddaten met vrouwelijke rolmodellen. Ook is er een programma voor docenten over computational thinking in het voortgezet onderwijs en zijn er projecten te bezichtigen van verschillende bedrijven en instellingen.

Aanmelden
Aanmelden voor de TEC Talks kan via deze link. Vul eerst de promotiecode in: TECtalks. Vul daarna bij tickets 'vanaf 18.00 tot 21.00 uur' het aantal kaartjes in. De kaartjes voor het avondprogramma zijn geheel gratis (ipv € 12,50). Het ticket geeft natuurlijk ook toegang tot alle andere projecten die opgesteld staan in de verschillende hallen.

TEC Talks: 18.30 – 19.45 uur, doorlopend programma
Locatie: Klokgebouw, Eindhoven

Auteur: René Luijendijk
Tec for Society

De maatschappij verandert razendsnel en vraagt een meer ondernemende en nieuwsgierige houding van studenten en professionals. Kennis en vaardigheden die hiervoor essentieel zijn noemen we TEC: Technology, Entrepreneurship en Creativity. Wie over TEC-skills beschikt, begrijpt hoe technologie vraagstukken kan oplossen, durft te ondernemen en zoekt naar creatieve oplossingen en samenwerkingen. Onze studenten, afgestudeerden, docenten en onderzoekers leveren zo een proactieve bijdrage aan een duurzame en inclusieve samenleving. TEC for Society.