Eindhoven,
17
maart
2016
|
14:50
Europe/Amsterdam

Fontys organiseert FIRST Tech Challenge Dutch Open Championship 2016

robocup.jpg

De FIRST Tech Challenge Dutch Open Championship 2016 (FTC Dutch Open Championships 2016) vindt dit jaar plaats in het Evoluon in Eindhoven van 1 t/m 3 april. In totaal zullen 50 internationale teams met hun robots naar Eindhoven komen om met en tegen elkaar te strijden. Bezoekers (naar verwachting ca. 40.000) kunnen de wedstrijden bekijken, maar daarnaast ook deelnemen aan diverse workshops en demo’s. De toegang is gratis.

De teams, bestaande uit jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar, strijden met en tegen elkaar voor het FTC Dutch Open championship 2016. Ongeveer 500 jongeren van middelbare scholen en ROC’s uit heel Europa komen met hun eigen ontworpen robot naar het Evoluon. Het toernooi wordt georganiseerd door Fontys Hogescholen in samenwerking met vele enthousiaste vrijwilligers van FIRST Brabant. Promotie van wetenschap en technologie speelt een belangrijke rol.

Uitgangspunt: plezier maken
Met de robots worden opdrachten uitgevoerd op het wedstrijdveld en teams worden beoordeeld door een jury, zo is er zelfs een award voor het team dat het meeste plezier maakt. Dat is dan ook een belangrijk uitgangspunt van het FTC Dutch Open Championship 2016: niet alleen de techniek, maar de ontwikkeling van de deelnemers. Denk hierbij aan creatief denken, werken in teamverband en het doorlopen van een engineeringproces. Plezier maken staat op nummer een!

Programma
Op vrijdag 1 april is de junior FIRST Lego League expositie en zijn er oefenwedstrijden. Op zaterdag 2 april is het dan zover: de wedstrijden voor het FTC Dutch Open Championship 2016. Zondag 3 april zijn er geen officiële wedstrijden, maar zogenaamde fun-wedstrijden van FIRST Lego League. Het Evoluon is tijdens het gehele event van 30 maart t/m 3 april geopend van 10.00-18.00 uur (op zondag t/m 17.00 uur).

Workshops: Escape Room en Makey Makey
Fontys Hogeschool ICT is van woensdag 30 maart t/m zondag 3 april vertegenwoordigd met twee unieke workshops in en om het Evoluon: stap in de Escape Room, los de puzzel op en probeer te ontsnappen. Bij de workshop Makey Makey maak je op een speelse en creatieve manier kennis met programmeren met behulp van zelfgemaakte muziekinstrumenten.

RoboCup European Open
Op hetzelfde moment vindt ook de RoboCup European Open plaats in het Evoluon (30 maart t/m 3 april). Dit is een toernooi voor zelfstandige robots (voetballende robots, zorg-en muziekrobots). Daarnaast zijn er diverse workshops en demonstraties met robots. Dit event wordt georganiseerd door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Ook dit event is gratis te bezoeken.

Hulp gezocht
De organisatie is nog op zoek naar enthousiaste studenten en docenten die willen meehelpen tijdens de workshop Makey Makey en het begeleiden van bezoekers in de Escape Room. Studenten krijgen uiteraard een leuke vergoeding. Dus wil je wat bijverdienen en ook nog eens helpen op dit unieke event? Mail naar m.vanheel@fontys.nl