Sprint naar content

Stage en afstuderen

Een stagiair of afstudeerder een plaats geven binnen je organisatie levert je tal van voordelen op. Zoals een frisse blik op uitdagingen waar je onderneming voor staat en je kunt laagdrempelig kennismaken met goedgeschoolde potentiƫle werknemers.


Waardevol voor je organisatie

  • Studenten hebben een frisse kijk op de onderneming en zien alles vanuit een ander perspectief. Hiermee kun je als werkgever tot nieuwe inzichten komen.
  • Een stagiair is goed gekwalificeerd en gemotiveerd om werkervaring op te doen.
  • Kennismaken met talent. Veel stagiairs en afstudeerders gaan na het afstuderen aan de slag bij hun stage- of afstudeerbedrijf.
  • Maatschappelijk belang: je geeft toekomstige professionals de kans om het geleerde in de praktijk te brengen.

Stage lopen 

Studenten lopen doorgaans in hun derde leerjaar stage. Ze gaan aan de slag met een echte praktijkopdracht bij een onderneming of instelling. Ze brengen het geleerde in de praktijk en doen werkervaring op. Niet alleen binnen hun vakgebied, maar leren ook vaardigheden als samenwerken, overleggen, in de praktijk toe te passen. 

Afstuderen 

Studenten laten tijdens de afstudeerperiode zien wat ze geleerd hebben. Ze werken zelfstandig aan een praktijkgerichte opdracht binnen je organisatie. Vaak is dat een onderzoek, maar het kan bijvoorbeeld ook een portfolio-opdracht zijn. 

Stagevergoeding

Bied je een stageplaats aan dan is het gebruikelijk dat je een vergoeding geeft. Zeker wanneer dit zo staat omschreven in de voor jouw organisatie geldende cao, maar ook in sectoren waar de vraag naar studenten en stagiairs hoog is. 

Begeleiding

De student werkt grotendeels zelfstandig aan de opdracht. De student heeft begeleiding nodig van de organisatie, maar het levert nieuwe inzichten, een zelfstandig werkende kracht en wellicht wel een nieuwe enthousiaste medewerker op.