Sprint naar content

Venlo

Kom kennismaken

Meld je nu aan
  • Ontmoet studenten
  • Sfeer proeven
  • En meer...

Studeren in Venlo: een bruisende studentenstad met een gezellige sfeer, internationale gemeenschap en moderne faciliteiten. Een perfecte plek om te groeien, leren en genieten van het studentenleven!

Venlo heeft een toffe studentensfeer met een gezellige en hechte gemeenschap. Je leert snel nieuwe mensen kennen en vrienden maken. Daarnaast is Venlo een stad met een rijke geschiedenis en cultuur, wat betekent dat er altijd iets te ontdekken en te beleven is. Van historische gebouwen tot levendige markten, er is altijd een levendige sfeer.

Als je door de gebouwen van Fontys loopt hoor je veel verschillende talen. Er studeren en werken meer dan 50 nationaliteiten bij Fontys in Venlo, dus je krijgt de kans om andere culturen te leren kennen en van hen te leren.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Wij zijn Fontys Venlo!

Maak kennis met onze hogeschool en kom meer te weten over ons via onze belangrijkste ambassadeurs: onze studenten, docenten en alumni!

Opleidingen in Venlo

Bij Fontys Venlo bieden we studieprogramma's die jou voorbereiden op een succesvolle carrière. We leggen een sterke nadruk op zowel theoretische als praktische kennis. Hiervoor werk je samen met bedrijven uit de regio.

Waarom Venlo

  • Studeren in Venlo betekent leven in een kleine en gezellige stad
  • In Venlo studeren 4.000 studenten
  • Iedere student bij Fontys krijgt een persoonlijke begeleider
  • Er studeren veel studenten met verschillende nationaliteiten

Onderzoek en bedrijven

Fontys Venlo heeft een uitgebreid netwerk. We werken samen met universiteiten en bedrijven over de hele wereld. Veel van onze studenten gaan voor een uitwisselingssemester naar een partneruniversiteit in het buitenland. Bovendien doen ze onderzoek en werken ze aan uiteenlopende zakelijke vraagstukken voor bedrijven tijdens stages en individuele projecten.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Studentenverenigingen

Haal alles uit je studietijd en sluit je aan bij één van de studie- en studentenverenigingen in Venlo. Het is de ideale manier om medestudenten te leren kennen.

Volg een 360º tour door Fontys Venlo

Bekijk onze campus, hybride leeromgeving, studentenhuisvesting en natuurlijk het centrum van Venlo vanuit je luie stoel. Navigeer door de gebouwen en straten en bekijk video's van de verschillende opleidingen om meer over ons te weten te komen. Veel plezier!

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Sporten in Venlo

Als Fontys student kun je goedkoop een sportabonnement kopen bij Student Sports Venlo.

Veelgestelde vragen

Ja, Venlo is een studentenstad. Hoewel het niet zo bekend is als grote studentensteden zoals Amsterdam of Groningen, heeft Venlo een levendige studentengemeenschap. De stad heeft meerdere scholen en trekt jaarlijks een groot aantal studenten aan. De stad biedt diverse faciliteiten en activiteiten die specifiek gericht zijn op studenten, zoals studentenverenigingen, sportclubs en uitgaansgelegenheden. Bovendien zijn er ook regelmatig evenementen en festivals die het studentenleven in Venlo verrijken.
Ja, Venlo is zeker een mooie stad. Het heeft een prachtig historisch centrum met mooie gebouwen, zoals de Sint-Martinusbasiliek en het stadhuis. Venlo heeft ook groene parken en tuinen, zoals het mooie Julianapark, waar je kunt ontspannen en van de natuur kunt genieten. Over het algemeen combineert Venlo historische architectuur, natuurlijke schoonheid en een levendige atmosfeer, wat de stad aantrekkelijk maakt.
De kosten voor een studentenkamer in Venlo liggen gemiddeld tussen de €300 en €600 per maand.
Het totale aantal studenten in Venlo wordt geschat op 4000.