Sprint naar content

Tilburg

Kom kennismaken

Meld je nu aan
  • Ontmoet studenten
  • Sfeer proeven
  • En meer...

Tilburg is een levendige stad in het zuiden van Nederland. Het mengt industriële geschiedenis met moderne creativiteit en staat bekend om zijn bruisende culturele scene en gezellige sfeer.

Onze Fontyslocaties liggen verspreid door de stad en zijn goed bereikbaar met de bus of fiets. Het creatieve hart van Fontys ligt middenin het centrum en biedt een breed programma, zoals muziek, dans, theater en beeldende kunst.

Met meer dan 30.000 studenten zorgt Tilburg voor een gezellig studentenleven. Er worden veel festivals, theatershows en concerten georganiseerd. Daarmee is Tilburg een centrum van creativiteit en innovatie geworden. In Tilburg zijn ook veel grote bedrijven gevestigd, zoals Tesla, FUJIFILM, Sony, Ericsson, Schenker Logistics en Coca-Cola.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Opleidingen in Tilburg

Bij Fontys Tilburg bieden we studieprogramma's die jou voorbereiden op een succesvolle carrière. We leggen een sterke nadruk op zowel theoretische als praktische kennis. Hiervoor werk je samen met bedrijven uit de regio.

Bekijk alle opleidingen in Tilburg

Waarom Tilburg

  • Er studeren 30.000 studenten in Tilburg
  • Chille, creatieve plek waar superveel ruimte is voor talent
  • Super relaxte én betaalbare kamers , middenin het centrum
  • Tilburg is de derde groenste stad van het land
  • De stad beschikt over musea die terug komen in de (inter)nationale rankings

Welke Fontyslocaties zijn er in Tilburg?

Fontys heeft meerdere locaties in de stad. Met 100 verschillende opleidingen in Tilburg is er voor iedereen wel een toffe studie te vinden.

Bekijk alle locaties in Tilburg

Sfeerafbeelding Fontys

Veelgestelde vragen

Ja, Tilburg is een leuke studentenstad. Het levendige studentenleven biedt veel sociale activiteiten, verenigingen en uitgaansgelegenheden. De stad heeft diverse studierichtingen en moderne universitaire faciliteiten. Er zijn ook sport- en recreatiemogelijkheden en evenementen gericht op studenten, waardoor het een aantrekkelijke en gezellige omgeving is om te studeren en te wonen.

Tilburg is een echte evenementenstad. Het hele jaar door worden er veel evenementen georganiseerd. Poppodium 013 en creatieve culturele instellingen organiseren optredens en clubfeestjes. Denk bijvoorbeeld aan Draaimolen, Rewind, Daisy, Smèrig en events die door studenten worden georganiseerd zoals Full Moon Festival, het Studenten Bevrijding Festival, de grootste cantus van Nederland en studentenkamerfestival Stukafest. Naast alle feestjes kun je elkaar ontmoeten op creatieve ontmoetingsplekken zoals Piushaven, Dwaalgebied of de rauwe Spoorzone.

Een kamer vinden kan moeilijk zijn. Tilburg is wel een van de goedkoopste steden in Nederland om als student in de stad te wonen.

In Tilburg kun je in alle sectoren werk vinden. Zoals in winkels, horeca, administratie en meer. Daarnaast werken veel bedrijven samen met Fontys. Hierdoor kan je makkelijker een stageplek vinden.

Studentenverenigingen

Haal alles uit je studentenleven door je aan te sluiten bij een vereniging. Er zijn in Tilburg diverse studentenverenigingen zoals AEGEE-Tilburg, TSC Olof, TSV Plato, SV Totus, Via Fidei, TSR Vidar en I*ESN Tilburg (internationale vereniging).

Welke studentenverenigingen zijn er?

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Sfeerafbeelding Fontys

Sporten in Tilburg

Als Fontys student kun je goedkoop een sportabonnement kopen bij het Tilburg University Sports Center.

naar Tilburg University Sports Center