Sprint naar content

Eindhoven

Kom kennismaken

Meld je nu aan
  • Ontmoet studenten
  • Sfeer proeven
  • En meer...

Studeren in Eindhoven betekent leren, vrienden maken en ontwikkelen in de meest creatieve stad van Nederland. Hier komen design en technologie op een innovatieve manier samen.

Eindhoven, gelegen in het zuiden van Nederland, is een bruisende stad vol innovatie en creativiteit. Het staat bekend als de technologische hoofdstad van Nederland en is de thuisbasis van toonaangevende technologiebedrijven zoals Philips en ASML.

Eindhoven staat ook bekend om zijn design- en kunstscène, met evenementen zoals de Dutch Design Week en Glow. Het nachtleven is levendig, met diverse bars, restaurants en clubs. Bovendien biedt Eindhoven een gevarieerd cultureel aanbod met theaters, musea en festivals. De stad blijft voortdurend vernieuwen en verrassen.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Opleidingen in Eindhoven

Bij Fontys Eindhoven bieden we studieprogramma's die jou voorbereiden op een succesvolle carrière. We leggen een sterke nadruk op zowel theoretische als praktische kennis. Onze lessen zijn afwisselend: je krijgt theoretische uitleg, neemt deel aan praktische workshops en werkt aan (laboratorium)opdrachten. Hiervoor werk je samen met bedrijven uit de regio.

Bekijk alle opleidingen in Eindhoven

Waarom Eindhoven

  • 33.000 studenten wonen in Eindhoven
  • De stad is gelegen in het centrum van de hightech- en designregio Brainport.
  • Er zijn veel kansen voor talenten met een passie voor technologie en innovatie.
  • Eindhoven is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer

Welke Fontyslocaties zijn er in Eindhoven?

Fontys heeft meerdere locaties in de stad. Met 42 verschillende opleidingen in Eindhoven is er voor iedereen wel een toffe studie te vinden.

Bekijk alle locaties in Eindhoven

Sfeerafbeelding Fontys

Veelgestelde vragen

Eindhoven bestaat uit zeven stadsdelen die weer onderverdeeld zijn in 19 wijken. Elke Eindhovense wijk heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, maar sommige wijken zijn nét wat leuker voor studenten. Volgens Eindhoven-studentenstad.nl zijn de leukste wijken: Binnenstad Eindhoven, Strijp-S & Philipsdorp.

Eindhoven heeft super veel te bieden. Zo zijn er meer dan 200 cafés, 2 musea, 2 bioscopen en 3 theaters. Ook worden er het hele jaar door toffe festivals georganiseerd: zoals GLOW Eindhoven, bierfestivals en nog veel meer! Bekijk alle evenementen op www.thisiseindhoven.nl.

In Eindhoven wonen 18.733 studenten. 35.738 studenten studeren aan een van de 8 onderwijsinstellingen. Een echte studentenstad dus! Bron: studiekeuze123.nl

Een gemiddelde huurprijs is € 380,- voor een kamer van 16 m2. Let op: De vraag naar studentenwoningen is super groot. Start dus op tijd met zoeken, om verzekerd te zijn van een fijne woonplek. Schrijf je dus op tijd in en vraag vast rond of er een plekje vrij is. Bron: studiekeuze123.nl

Studentenverenigingen

Haal alles uit je studentenleven door je aan te sluiten bij een vereniging. Er zijn in Eindhoven verschillende studentenverenigingen:

Eindhovens StudentenCorps demos SSRE Overige studentenverenigingen
Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Sporten in Eindhoven

Alle fontys studenten kunnen goedkoop een sportabonnement kopen bij Studentensportcentrum Eindhoven. Zowel een beginner als de gevorderde kan hier sporten. Ze bieden alles tweetalig aan: Nederlands en Engels.

naar studentensportcentrum Eindhoven