Sprint naar content

Sneakpreview Studieweek Leraar Duits

Sfeerafbeelding Fontys

Scroll door de agenda en krijg een sneakpreview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere filmpjes kijken en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de lerarenopleiding bij je past.

Het is nooit saai. Je hebt geen idee wat er gaat gebeuren omdat er zoveel afwisseling is. Je kunt een les tot in de puntjes voorbereiden, maar toch kan het dan nog compleet anders lopen. Soms is het één grote improvisatieshow.

Ben je (bijna) overtuigd van je keuze? Meld je dan aan om te komen meelopen. Superleuk en zo weet je zeker of dit de studie voor jou is.

Heb je vragen? Stel deze dan aan Joris van het Studenten Informatie Punt via Whatsapp

04
Ma sept
05
Di sept
06
Wo sept
07
Do sept
08
Vr sept
03
Ma sept

Start school

Dag uit het leven van een student

Start school

Benieuwd hoe een dag uit het leven een student eruit ziet?

3 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

12u samen lunchen

To-dolijst

Huiswerk voor aankomende week

To-dolijst

Actielijst van onze student Duits.

15u Voorbereiden excursie Bonn

04
Di sept

Vakinhoud Duits

Interview met studenten

Vakinhoud Duits

Ben jij benieuwd hoe onze huidige studenten de opleiding ervaren? In de video vertellen zij alles over de opleiding Leraar Duits in Sittard. Bekijk de video!

2 minuten

Opdracht klassenmanagement

Test jouw vaardigheden aan de hand van drie praktijkcasussen

Opdracht klassenmanagement

Als leraar ben je elke dag bezig met leerlinggedrag. Op dit gedrag probeer je als leraar invloed uit te oefenen. Je wilt bijvoorbeeld dat leerlingen bepaalde taken uitvoeren. Dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. De leerlingen geven aan dat ze hun best doen, maar jij ziet dat leerlingen met elkaar kletsen of afgeleid zijn door hun telefoon. Sommige dagen merk je vanaf het eerste uur dat leerlingen geen zin hebben in de les.

Hoe zorg je ervoor dat je de leerlingen dan toch weet uit te dagen/ hun nieuwsgierigheid weet te prikkelen? Hoe ga je om met lastige situaties met individuele leerlingen of met moeilijke momenten in de klas? Dit wordt ook wel goed klassenmanagement genoemd. Goed klassenmanagement kun je onder de knie krijgen door reflectie aan de hand van casuïstiek en oefening in de praktijk.

10 minuten

Stage-ervaringen

Stage-ervaringen

Hoe vinden onze studenten het om stage te lopen? In de video vertellen verschillende studenten over hun stage-ervaringen.

2 minuten

16u paar uurtjes werken in de bediening

Sfeerafbeelding Fontys

05
Wo sept

Quiz

Herken jij de vooroordelen over leraren?

Quiz

Over leraren bestaan veel vooroordelen. Doe de quiz en kom er achter wat waar is en wat niet.

5 minuten

Minicollege puberbrein

door Reggie

Minicollege puberbrein

Minicollege over het puberbrein door docent Reggie Berkers. In dit minicollege staat onze lerarenopleider stil bij hoe leerlingen leren.

7 minuten

17u oefenen voor FLOS-musical

Wat is spraak?

Wat is spraak?

Ben jij benieuwd hoe een taal in elkaar steekt en hoe de informatie voor jou als toekomstige docent belangrijk kan zijn? Bekijk dan de video waarin je uitleg krijgt over wat spraak nu eigenlijk is.

3 minuten
06
Do sept

7u uurtje sporten

Sfeerafbeelding Fontys

Test je kennis

Hoe goed ben jij in Duits?

Test je kennis

Benieuwd naar wat jij allemaal al weet over de Duitse taal en cultuur? Maak dit mini-tentamen en test je kennis!

10 minuten

Les voorbereiden

Les voorbereiden

Je wilt je les voorbereiden. Hier heb je een werkvorm voor bedacht, maar is dit wel de juiste? Tijdens je studie heb je veel contact met je medestudenten. Zo is er altijd wel iemand die je kan helpen wanneer je twijfelt!

2 minuten

Lesgeven

Snuffelstage

Lesgeven

In het eerste jaar staan de Duitse taal en cultuur centraal. Zo ga je aan de slag met mondelinge en schriftelijke communicatie, grammatica en woordenschat. Ook kennis van land, de samenleving en jeugdliteratuur komen aan bod. Verder leer je bij vakdidactiek hoe je je kennis goed overbrengt. Je krijgt bovendien direct de mogelijkheid om het geleerde toe te passen in de schoolpraktijk, eerst tijdens een snuffelstage op de basisschool en vervolgens tijdens je eerste grotere schoolstage.

Op de foto zie je onze student Jamy lesgeven: spannend maar ook heel leuk!

07
Vr sept

Quiz

Hoe herken je speciale leerlingen, bijvoorbeeld met autisme?

Quiz

Als leraar kun je te maken krijgen met kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen in je klas. Binnen de lerarenopleiding besteden we hier veel aandacht aan. Een voorbeeld van een ontwikkelingsstoornis is de autismespectrumstoornis (ASS). Wat weet jij al over autisme? Doe de quiz.

5 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

15u weekend! Vanaaf eten met de fam =)

STEL JE VRAAG AAN JORIS VAN HET STUDENTEN INFORMATIE PUNT VIA WHATSAPP: 06 283 666 49