Sprint naar content

Sneakpreview studieweek ALO

Sfeerafbeelding Fontys

Mijn naam is Noortje en ik ben derdejaars student aan Fontys ALO. Deze Sneak Preview geeft je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in mijn opleiding. Zo kun je mini-colleges volgen en oefentoetsen maken. Daarnaast neemt mijn medestudente Yente je een dag mee op haar stage. Op deze manier krijg je een beter beeld van de opleiding en kun je kijken of ALO ├ęcht bij je past.

Heb je nog vragen? Dan zit mijn studiegenoot voor je klaar om je te helpen. Stel je vraag via Whatsapp.

04
Ma sept
05
Di sept
06
Wo sept
07
Do sept
08
Vr sept
03
Ma sept

Welkom bij Fontys ALO!

Een korte welkomstgroet van Rens

Welkom bij Fontys ALO!

Docent Rens begroet je via een speciale boodschap. Kom je proefstuderen dan geeft Rens je een warm welkom!

1 minuten

Een kijkje bij Purple (intro)

Vlogster Fabiana praat met nieuwe studenten tijdens de intro

Een kijkje bij Purple (intro)

Fabiana spreekt nieuwe studenten, intro-Mama's en -Papa's over de introductieweek. Hoe beleven studenten van Fontys ALO en Sportkunde samen Fontys Purple?

7 minuten

Praktijkles met Mattieu

Tweedejaars student Mattieu neemt je mee naar een spelles buiten op het grasveld.

Praktijkles met Mattieu

Als toekomstig leraar Lichamelijke Opvoeding beschik je natuurlijk over voldoende eigen vaardigheid. Je moet tenslotte het goede voorbeeld geven, kennis hebben van de techniek en een veilige les kunnen creëren.

Zo'n 7 uur per week ben je daarom tijdens je opleiding aan Fontys ALO bezig met praktijk. Denk aan vakken als: turnen, atletiek, zwemmen, bewegen en muziek, stoeien, treffen en weerbaarheid, spel en klimmen. Benieuwd naar hoe zo'n praktijkles er nu precies uitziet? Mattieu neemt je mee.

3 minuten

Maak kennis met studievereniging MEMOS

Een ideale combinatie tussen school, sporten en ontspannen!

Maak kennis met studievereniging MEMOS

Eindhoven is een echte studentenstad. Naast alle studie-inspanningen die je hebt tijdens je opleiding, zorgt SV Memos voor de nodige dosis ontspanning zodat je optimaal kunt genieten van je studententijd. Als studievereniging van Fontys Sporthogeschool organiseren zij namelijk regelmatig activiteiten. Tijdens de introductieweek (Purple) maak je al voor de eerste keer kennis met ze.

Nieuwsgierig? Volg ze nu al via Social Media. Tot ziens bij de intro!

Sfeerafbeelding Fontys
04
Di sept

Klimmen met Nick

Vlogger Nick trekt het touw strak tijdens zijn klimles.

Klimmen met Nick

Klimmen is een vast onderdeel binnen het onderwijs van ALO, maar normaal gesproken ook tijdens de toelatingsdag. Nieuwsgierig naar hoe een klimles er uit ziet? Vlogger Nick filmt zijn eigen beginsituatie.

2 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

1e jaars stage

Yente neemt je mee naar haar stage bij basisschool de Opbouw

1e jaars stage

Student Yente neemt je mee naar haar stage en vertelt wat ze nu zo leuk vind aan stage lopen in het basisonderwijs.

2 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

WOP jij al?

Voorkom blessures middels WOP

WOP jij al?

Als je een opleiding op het gebied van sport en bewegen volgt, liggen blessures op de loer. Voorkom dat je uitvalt en ga WOP-en: Warming-up - Opbouw - Preventieve oefeningen.

Let op: dit filmpje is zonder geluid.

3 minuten
05
Wo sept

Voorbereiden toets 'Goed beoordelen'

Lees het artikel ‘Voorwaarden voor Goed Beoordelen bij Lichamelijke Opvoeding’ ter voorbereiding op je toets.

Voorbereiden toets 'Goed beoordelen'

Als je als docent LO je leerlingen gaat beoordelen moet datgene wat je gaat beoordelen relevant zijn in het licht van de doelen van het vak Lichamelijke Opvoeding. Als het beoordelingssysteem van het vak LO niet goed in elkaar steekt, zal de leerling wellicht niet begrijpen waarom er wordt getoetst. Lees aan welke voorwaarden een goede beoordeling moet voldoen en maak de toets om te kijken of je de uitgangspunten begrepen hebt.

15 minuten

Toets 'Goed beoordelen'

Test je kennis

Toets 'Goed beoordelen'

Heb je het artikel ‘Voorwaarden voor Goed Beoordelen bij Lichamelijke Opvoeding’ gelezen? Test dan nu je kennis!

10 minuten

Wat word ik als ik de ALO volg?

Wat word ik als ik de ALO volg?

Op Fontys ALO word je opgeleid om je leerlingen, in je rol als leraar Lichamelijke Opvoeding, in de breedste zin te begeleiden naar een gezonde en actieve leefstijl. Dat gaat over goed leren bewegen, maar ook over waarden die je samen met het bewegen overbrengt, zoals gezondheid, teamwork en fairplay.

Enthousiaste en kundige docenten ondersteunen je bij je studie en je persoonlijke ontwikkeling tot eerstegraads docent LO. Je bent straks bevoegd om les te geven binnen alle onderwijsvormen en op alle niveaus.

Oud student Dagmar vertelt in onderstaand interview en in het filmpje hiernaast hoe haar leven na haar studie aan de ALO er tegenwoordig uitziet.

Wil je meer ervaringen van oud studenten lezen? Download het magazine hieronder, maak kennis met Esther, Ilyas, Piet en Renee en wat ze na de
opleiding ALO hebben gedaan.

5 minuten

Hoe ziet mijn studie eruit?

Janna vertelt waarom ze heeft gekozen voor deze opleiding en hoe haar dagelijkse leven er op de ALO uitziet

Hoe ziet mijn studie eruit?

Janna is inmiddels derdejaars student van de ALO. Natuurlijk ervaart iedereen de opleiding op zijn of haar manier. Janna legt je uit waarom ze heeft gekozen voor deze opleiding. Ze vertelt over hoe haar week eruit ziet. Benieuwd naar wat voor vakken ze allemaal krijgt en hoe zij de sfeer in de klas vindt?

3 minuten

Trainen in de Fitstop

Gratis vrij trainen of onder begeleiding.

Trainen in de Fitstop

De Fitstop is dé plek in het gebouw van Fontys Sporthogeschool, waar je even kunt ontsnappen aan een drukke dag en (samen) de tijd kunt nemen voor je persoonlijke fitheid en gezondheid. Zowel voor studenten als medewerkers een veel bezochte plek om even hun trainingsschema op te pakken.

60 minuten
06
Do sept

Wat is een leertaak?

Als ALO student werk je met leertaken. Nieuwsgierig naar wat dit inhoudt?

Wat is een leertaak?

Wat is een leertaak en hoe wordt dit binnen het onderwijs van Fontys ALO ingezet? Docent Gwen Weeldenburg gaat er dieper op in.

2 minuten

Kun jij eerlijk beoordelen?

Opdracht uit jaar 1: Maak kennis met leren beoordelen binnen LO en ga aan de slag

Kun jij eerlijk beoordelen?

Maak kennis met de leertaak 'eerlijk beoordelen' en ga zelf aan de slag met het maken van een beoordelingsinstrument.

15 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

Hoe leuk is Eindhoven?

Hoe leuk is Eindhoven?

Ruim 28.000 studenten studeren in Eindhoven. Met een jaarlijks toenemende studenteninstroom voor met name de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys en Design Academy groeit Eindhoven alsmaar als populaire studentenstad. Bekijk de film en ontdek de tips die Fontys studenten je geven om de stad te leren kennen voor een onvergetelijke studententijd.

2 minuten

21u Kroeg in met Daan @ Stratumseind :-)

07
Vr sept
Sfeerafbeelding Fontys

Mini-college

'Hoe kan slimme technologie bijdragen aan een actieve levensstijl?'

Mini-college

De uitdaging binnen het lectoraat ‘Move to be’ van Fontys Sporthogeschool is te kijken of met de inzet van slimme technologie mensen, in alle levensfases, duurzaam en verantwoord kunnen blijven sporten en bewegen. Steven Vos vertelt in dit mini college over hoe je dat zou kunnen aanpakken.

4 minuten

Danstikkertje

Docent Josien legt uit hoe danstikkertje werkt.

Danstikkertje

'Danstikkertje' is een werkvorm wat we direct in de allereerste les 'Bewegen en Muziek' gebruiken. We willen hiermee de studenten laten zien dat Bewegen en Muziek niet (meer/alleen) op de traditionele manier hoeft te worden gegeven (de docent doet een dans voor en de leerlingen doen het na).

Danstikkertje verlaagt niet alleen de (emotionele) drempel voor de leerlingen, maar ook voor de docent. En daarmee raakt dit filmpje de kern van onze visie: ‘Spelend leren dansen’.

2 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

19u Squashen in Sport Center

TIP!

Meld je aan voor de open dag of kom proefstuderen >>

Stel je vraag aan BIRRIT (4e jaars student):