Sprint naar content

Sneakpreview Studieweek SPECO Sportcommunicatie

Sfeerafbeelding Fontys

Scroll door de weekagenda van SPECO Sportcommunicatie student Kirsten en krijg een sneakpreview van de opleiding en het beroep. Je kunt onder andere minicolleges volgen en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de opleiding SPECO Sportcommunicatie bij je past.

De opleiding SPECO Sportcommunicatie leidt je op tot een communicatie- of mediadeskundige in de sportwereld. Je zorgt bijvoorbeeld voor de reclame en pr rond een sportmerk, atleet of sportevenement.

Heb je vragen? Stel deze dan aan Kirsten via Whatsapp.

04
Ma sept
05
Di sept
06
Wo sept
07
Do sept
08
Vr sept
03
Ma sept

8.45u Sport highlights van het weekend bespreken

Weekaftrap

Kick-off voor het project/beroepsproduct 

Weekaftrap

Bij de opleiding starten we de week altijd met een kick-off. Hierbij krijgen studenten een instructie voor deze week: wat gaan we deze week doen tijdens het project/ beroepsproduct, zijn er belangrijke deadlines of colleges, eventueel is ook een gastspreker uit de praktijk aanwezig. De belangrijkste informatie per week is ook te vinden in ons periodeboek.

Minicollege Sportmedia

Wat is de invloed van media op de sport?

Minicollege Sportmedia

Ter ondersteuning van de projecten krijg je ook kenniscolleges. In dit minicollege krijg je een inkijkje in het vak Sportmedia, een van de kernvakken van de opleiding, ook gezien het toenemende belang van media in de wereld van de sport. Mede door dit college van vakdocent René Foolen kunnen studenten aan de slag voor de opdrachtgever en het project. Veel kijkplezier!​

Uitzending studio SPECO

De interactieve online sport talkshow van SPECO

Uitzending studio SPECO

Studio SPECO is een interactieve online sport talkshow gemaakt door en voor studenten. Iedere aflevering heeft een tof onderwerp wat bij zal dragen aan de verbreding van algemene sport(marketing en -communicatie) kennis.

04
Di sept

8.30u Vandaag les in gebouw P4

8.30u Vandaag les in gebouw P4

Sfeerafbeelding Fontys

Voorbereiding op stage

Hoe ziet zo'n stage er nu eigenlijk uit?

Voorbereiding op stage

De 3e jaars stage is een belangrijk onderdeel van het leerproces van een student. Meedraaien in een sportorganisatie is heel leerzaam en tof. In dit filmpje krijg je een beeld hoe student Iris haar stage beleeft en wat je zoal doet tijdens een stage.

Alumnus Koen Adriaanse

Student Fleur Klaver in gesprek met Koen Adriaanse, communicatie-adviseur Sport bij de NOS.

Alumnus Koen Adriaanse

Bij de opleiding besteden we veel aandacht aan Personal Branding: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Het gaat hierbij over je persoonlijke ontwikkeling en de mogelijke baan of organisatie binnen de sport waar je in terecht wil komen. Het is daarom erg interessant om als student in contact te komen met afgestudeerden van de opleiding en te praten over de stappen die zij gezet hebben. ​

05
Wo sept

Projectwerk

Aan de slag voor een opdrachtgever uit de sport.

Projectwerk

Iedere periode werken studenten aan een relevant beroepsproduct (project) voor een opdrachtgever uit de sport. Gedurende de week krijg je dan de kennis en vaardigheden om je hierbij te kunnen ondersteunen. Twee dagdelen in de week wordt er door de groep aan het beroepsproduct gewerkt onder begeleiding van de docentcoach; feedback speelt namelijk een belangrijke rol in de ontwikkeling van het beroepsproduct.

Minicollege nieuwsbericht schrijven

Hoe schrijf je een goed nieuwsbericht?

Minicollege nieuwsbericht schrijven

Een nieuwsbericht is een bericht over een onderwerp dat actueel is, omdat het net gebeurd is. Maar wat houdt een nieuwsbericht precies in? En hoe schrijf je een goed bericht? Een belangrijke vaardigheid voor SPECO Sportcommunicatie studenten. In dit minicollege leer je hier meer over.

Opdracht nieuwsbericht schrijven

Test je kennis!

Opdracht nieuwsbericht schrijven

Je hebt het minicollege nieuwsbericht schrijven bekeken. We gaan nu kijken of je deze kennis ook in de praktijk kunt toepassen.

19.00u Hockeytraining geven meisjes D1

06
Do sept

Opdracht Mediadesign

Aan de slag met Photoshop

Opdracht Mediadesign

Elke periode krijgen studenten workshops om vaardigheden aan te leren, passend bij beroepsrol en beroepsproduct. Mediadesign speelt hierbij een steeds belangrijkere rol, omdat in het werkveld steeds meer gevraagd wordt om professionals die goed zijn in vormgeving en specifiek ook Adobe skills (Photoshop, Illustrator, Indesgin en Photoshop). Hier zie je wat studenten jaar 1 gemaakt hebben toen zij de opdracht kregen: kies je favoriete sporter en pas de basisbeginselen van Photoshop les 1 t/m 3 toe.

Leren!

Voor kennistoets volgende week.

Teamroltest

Welke rol heb jij in een groep?

Teamroltest

Samen werken moet je leren. Dat gaat niet vanzelf. Je gaat bijvoorbeeld tijdens een opdracht met je groep op zoek naar gezamenlijke doelen en belangen. Het is dan handig als je weet waar jouw groepsleden goed in zijn, en welke talenten zij bezitten. Hier is de test, de Teamrollen van Belbin, heel geschikt voor.

21.00u Dolle Donderdag in café Brandpunt met de SRS.

07
Vr sept

Personal Branding activiteit

Wat maakt jou uniek en onderscheidt jou van anderen?

Personal Branding activiteit

Personal Branding is een belangrijk onderdeel van SPECO. Juist omdat het belangrijk is om jezelf als student te onderscheiden van je medestudenten. Hiertoe organiseert de Personal Branding commissie jaarlijks diverse leuke activiteiten voor studenten: gastsprekers uit de sport, bedrijfsbezoeken/excursies enzovoort. In dit filmpje krijg je een indruk wat er jaarlijks zoal georganiseerd wordt.

14.00u Briefing voor vrijwilligers Ten Miles bijwonen

20.00u BVVS sportquiz

BVVS is de alumnivereniging van SPECO en organiseert elk jaar leuke activiteiten.

20.00u BVVS sportquiz

Elk jaar organiseert de BVVS een sportquiz. Benieuwd hoe goed jij het zou doen? Maak dan de quiz en test je kennis!

Stel je vraag aan:
KIRSTEN: +31627293077