Sprint naar content

Sneakpreview studieweek Commerciële Economie

Fontys student Calvin van de opleiding Commerciële Economie

Benieuwd naar het leven van een student Commerciële Economie bij Fontys in Eindhoven? Neem een kijkje in de agenda van student Calvin.

Je kunt onder andere minicolleges volgen, een kijkje nemen bij alumni en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de opleiding bij je past.

Heb je vragen? Student Calvin beantwoordt ze graag. Je kunt Calvin bereiken door hem een appje te sturen.

Stuur Calvin een berichtje

Ben je (bijna) overtuigd van je keuze? Meld je dan aan om te komen meelopen of proefstuderen. Superleuk en zo weet je zeker of dit de studie voor jou is.

04
Ma sept
05
Di sept
06
Wo sept
07
Do sept
08
Vr sept
03
Ma sept

Een dagje mee met Calvin

Een dagje mee met Calvin

Calvin studeert Commerciële Economie, ga je een dagje met hem mee?

1 minuten
City Eindhoven sfeerbeeld

Hackathon

Aan de slag met digital marketing vraagstukken voor bekende A-merken

Hackathon

Voor de Hackathon hebben we de handen ineengeslagen met dé digital marketing agency van Europa: GroupM (in Eindhoven vooral bekend van hun label Greenhouse). Vanuit de GroupM Academy bieden we je een drie intensieve dagen aan, waarin je aan de slag gaat om voor bekende A-merken digital marketing vraagstukken te beantwoorden.

Zo ga je in onder andere de diepte in rondom SEO & SEA, Social Media marketing en Video marketing. Door samen te werken met GroupM bieden we je up-to-date kennis en praktijkvraagstukken binnen één van de meest dynamische vakgebieden ter wereld.

2 minuten

Op bezoek bij alumnus Yoshi

Op bezoek bij alumnus Yoshi

We gaan op bezoek bij Yoshi, alumnus van de opleiding Commerciële Economie. Hij laat ons zien waar hij werkt en hoe zijn werkdag eruit ziet. Ga je mee?

3 minuten
04
Di sept

Quiz beroepsbeeld

Is Commerciële Economie jouw ding?

Quiz beroepsbeeld

Heb je al een goed beeld van de opleiding commerciële economie? Als commercieel econoom heb je taken en verantwoordelijkheden. Daarnaast heb je bepaalde eigenschappen die bij je passen. Deze quiz helpt je om na te gaan of de opleiding ook echt bij je past.

3 minuten

Commerciële Economie in de praktijk

Commerciële Economie in de praktijk

Tijdens de opleiding Commerciële Economie bij Fontys in Eindhoven ga je aan de slag met verschillende onderdelen en kom je er gaandeweg achter welke richting binnen de studie het beste bij jou past. Ben jij nu al nieuwsgiering naar de vier richtingen die er binnen deze opleiding zijn of lijkt het je leuk om je alvast hierin te verdiepen? Beantwoord dan onderstaande vragen.

15 minuten
Fontys studenten wandelen in campustuin

To do

Voorbereiden presentatie Google voor minor Digital Marketing

To do

05
Wo sept
Fontys studenten op de campus

Sem-Six

Al in semester 6 gaan we aan de slag met mijn afstudeerrichting. Kijk je mee?

Sem-Six

In het zesde semster kom je in 'Sem-Six': de springplank naar je afstudeerjaar, waarbij jij meer dan ooit de leiding neemt over jouw ontwikkeling. Je gaat volle dagen meedraaien in één van de vier afstudeerrichtingen die je gaat kiezen, je werkt in een inspirerende omgeving aan een groot project. We nodigen opdrachtgevers uit om mee te werken en van te leren, en gastsprekers voor inspiratiesessies. Op deze manier simuleren we het werkveld.

2 minuten

Wat doet een marketeer

Ben jij een ondernemer?

Wat doet een marketeer

Ondernemen is belangrijk en het is een onderdeel van de opleiding. Zo maken eerstejaars studenten in groepen een businessplan voor een bekend merk naar keuze. Gedurende het traject doen ze onderzoek, ontwikkelen een product of dienst en denken ze een marketing- en financieel plan uit. Om je alvast een beetje te kunnen voorbereiden op volgend jaar, kun je meedoen aan de 'wat doet een marketeer'. Veel succes!

15 minuten

06
Do sept

Talent Academy

Talent Academy

Ben jij extra gemotiveerd en verwacht je dat je wat extra uitdaging zoekt tijdens je studie? Dan is de Talent Academy misschien wel iets voor jou. De Talent Academy organiseert workshops en bedrijfsbezoeken, of misschien is het driejarige Honours Programme iets voor jou!

3 minuten
Fontys studenten spelen tafelvoetbal op de campus

Netwerken

Bezoek aan het Career Event

Netwerken

Ben jij bewust van jouw netwerk? En maak jij ook gebruik van jouw netwerk? Tijdens je studie komt je netwerk goed van pas, denk aan het zoeken van leuke projectopdrachten en stages.
Tijdens het jaarlijkse Career Event brengen we je in contact met bedrijven. Check de aftermovie!

2 minuten
Fontys studenten op het Careerevent in het Klokgebouw

Vanavond

Borrelen met oud-studenten

07
Vr sept
Sfeerafbeelding Fontys

Op bezoek bij Markteffect

Op bezoek bij Markteffect

We gaan op bezoek bij Veerle en lopen een dagje met haar mee. Veerle werkt bij Markteffect, een marktonderzoeksbureau in Eindhoven. Ze is hier gaan werken na haar studie Commerciële Economie.

2 minuten

Niet vergeten

Gesprek over stage in het buitenland

Niet vergeten

Stel je vraag aan Calvin: