Sprint naar content

Commerciële Economie

 • 4 jaar
 • Nederlands
 • Hbo-bachelor
 • Voltijd
Eindhoven, Tilburg, Venlo

Open dag

 • Open dagen
 • Meeloopdagen
 • Proefstuderen

Ben jij geïnteresseerd in marketing en sales? Lijkt het je leuk om ontwikkelingen in de wereld te vertalen naar marktkansen voor bedrijven? Wil jij bedrijven helpen op het gebied van marketing en strategie? Of gaat jouw hart sneller kloppen van een uitdagend salesgesprek? Dan is Commerciële Economie echt iets voor jou.

Over de opleiding

Tijdens jouw hbo Commerciële Economie wordt je opgeleid tot marketing- en sales professional. Als commercieel medewerker zorg jij ervoor dat de producten die je verkoopt zo goed mogelijk passen bij jouw klanten. Wanneer je aan de slag gaat als marketeer bepaal jij bijvoorbeeld de promotiestrategie en zorg jij ervoor dat de marketing aanslaat bij de doelgroep. Met dit bachelordiploma op zak kun je alle kanten op!

Je kunt hbo Commerciële Economie volgen in de steden Eindhoven, Tilburg en Venlo. Ook kun je deze opleiding als 2-jarige Associate degree volgen, meer informatie daarover vind je op deze pagina.

Waarom de opleiding Commerciële Economie?

 • Je wordt breed opgeleid op het gebied van marketing en sales
 • De docenten zijn betrokken en persoonlijke benadering staat centraal
 • Je tijdens de opleiding veel ervaring op bij bedrijven uit de regio
 • Je krijgt tijdens de opleiding de ruimte om jouw interesses en ambities te ontdekken en ontwikkelen

Wil jij je opties nog openhouden?

Je wilt een economische opleiding volgen, maar welke? Als je nog niet weet welke opleiding het beste bij jou past, kun je kiezen voor de Oriëntatiepropedeuse Economie & Communicatie. Dit is een gezamenlijke propedeuse van de verschillende economische opleidingen van Fontys. Wil je er meer van weten? Kijk hier.

 

Wat ga je leren?

Met deze voltijd bacheloropleiding leg je de basis voor een carrière in bijvoorbeeld marketing of sales. Je leert onder andere hoe je marktonderzoek doet, hoe je marketingstrategieën opstelt en hoe je bedrijven commercieel succesvol maakt. Verder leer je:

 • In teamverband werken aan uitdagende en actuele projecten
 • Overtuigende presenteren en adviseren, communiceren, een onderzoekende houding aannemen en je netwerk uitbreiden
 • Creatieve oplossingen bedenken voor commerciële uitdagingen
 
 
 
 

Studie in cijfers

 
 
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,4 gemiddeld, 155 respondenten
3,6 gemiddeld, 5742 respondenten
Aantal eerstejaars
 
151
228
Door naar het tweede jaar
 
67%
69%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 48%
42%
 
HBO-bachelor of hoger 54%
47%
Doorstuderen
 
30%
18%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
84%
werkloos
3%
van de werkende afgestudeerden
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,8 gemiddeld, 454 respondenten
3,6 gemiddeld, 5742 respondenten
Aantal eerstejaars
 
363
228
Door naar het tweede jaar
 
67%
69%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 37%
42%
 
HBO-bachelor of hoger 43%
47%
Doorstuderen
 
13%
18%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
84%
werkloos
3%
van de werkende afgestudeerden
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,8 gemiddeld, 352 respondenten
3,6 gemiddeld, 5742 respondenten
Aantal eerstejaars
 
205
228
Door naar het tweede jaar
 
79%
69%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 46%
42%
 
HBO-bachelor of hoger 48%
47%
Doorstuderen
 
4%
18%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
84%
werkloos
3%
van de werkende afgestudeerden
Bron: Studie in Cijfers Laatst bijgewerkt op 05-07-2023
sk123-logo-full

* Bovenstaande percentages tonen een gemiddeld percentage van de drie Commerciële Economie opleidingen van Fontys Hogescholen. Momenteel zijn de percentages per locatie niet beschikbaar.

 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij met ec of m&o of be + wiA of wiB
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij met ec of m&o of be
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

Eén vak niet in jouw pakket? 
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

Niet de juiste vooropleiding?  
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je:
- 21 jaar of ouder op het moment dat de Fontys-opleiding tussentijds start (dat wil zeggen dat de opleiding niet in september start) of,
- 21 jaar of ouder op 1 oktober indien de Fontys-opleiding in september start?
Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+. 

Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

WhatsApp met Imke

Student Commerciële Economie (Eindhoven)

Hulp nodig? Stuur mij een appje

WhatsApp met Ichraq

Student Commerciële Economie (Tilburg)

Hulp nodig? Stuur mij een appje

WhatsApp met Sjoerd

Student Commerciële Economie (Venlo)

Hulp nodig? Stuur mij een appje

 

Opbouw

Je kunt de hbo Commerciële Economie volgen in Eindhoven, Tilburg of Venlo. Informatie over de opzet en opbouw van deze opleiding vind je hieronder per stad én studiejaar.

Wanneer je Commerciële Economie gaat studeren in Eindhoven kun uit vier afstudeerrichtingen kiezen om je verder te specialiseren tijdens deze brede opleiding. Je kunt kiezen uit:

 • Branding & Communication
 • Concept Design & Leisure
 • Digital & Data
 • Sales & Accountmanagement

Propedeuse (1e jaar)

In het eerste jaar bestaan je weken uit de volgende verdeling:

 • 10-12 uur projectwerk
 • 18-24 uur les
 • 16-20 uur zelfstudie

Tijdens de opleiding Commerciële Economie wordt je breed opgeleid en heb je in de hoofdfase ruimte om jouw richting te kiezen. In het eerste jaar zul je vooral heel breed opgeleid worden zodat je kunt ontdekken wat je écht leuk vindt. In het eerste semester ga je een ondernemersplan schrijven met medestudenten. Met deze ervaring op zak ga je in het tweede semester een adviesplan schrijven voor een bedrijf dat je zelf gaat benaderen. In beide semesters volg je lessen, neem je deel aan tentamens en werk je aan projecten.

Tijdens het eerste jaar volg je onder andere deze vakken:

 • Marketing
 • Consumentengedrag
 • Algemene economie
 • Bedrijfseconomie
 • Sales
 • Business management
 • Engels
 • Marktonderzoek
 • E-marketing

Naast je studie heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan extra curriculaire masterclasses en activiteiten. Daarnaast kun je vanaf het tweede jaar van je studie voor extra uitdaging kiezen door deel te nemen aan het Honours Programme. Meer daarover lees je op de pagina van de FEC Talent Academy.

2e jaar

In de eerste helft van het tweede studiejaar maak je kennis met de vier afstudeerrichtingen Branding & Communication, Concept Design & Leisure, Digital & Data en Sales & Accountmanagement. Dit gebeurt aan de hand van praktijkopdrachten, inspiratiecolleges en educatieve games. Je gaat op zoek naar vaardigheden die je graag verder wil ontwikkelen. Je wordt hierin intensief begeleid door een Personal Coach.

Tijdens Personal coaching ga jij op zoek naar jouw belangrijkste talent of zelfs talentén. Met deze kennis rondom je talent kom je erachter welke vaardigheden jou liggen en kun jij gericht gaan kiezen binnen het brede beroepenveld van een Commercieel Econoom. Daarnaast bieden de Personal coaches jou een steun in de rug en geven ze je overzicht en inzicht tijdens de intensieve hoofdfase van deze opleiding.

Met “develop my skills” krijg je ook zicht op welke richting bij jou past, waarin je zelf kiest in welke skills jij je wil verdiepen. Wil je bijvoorbeeld een extra taal leren, je verdiepen in photoshop of meer weten over growth hacking? In het onderdeel “develop my skills” kan dat! Dit alles ter voorbereiding op de stage die je in het tweede of derde studiejaar loopt.

3e jaar

Je derde jaar start met een stage of een minor (afhankelijk van de keuze die je in het tweede jaar hebt gemaakt). In de tweede helft van dit jaar start je met een afstudeerrichting. Nadat je in de eerste twee jaar een brede basis hebt gelegd, werkervaring hebt opgedaan tijdens een stage en een minor hebt gevolgd, is het nu tijd om je te gaan specialiseren. Je werkt veel in projectgroepen aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Naast de vakken en vaardigheden die bij jouw afstudeerrichting horen, volg je ook nog enkele vakken die iedere student van de opleiding volgt.

De specialisaties zijn als volgt:

Branding & Communication

In de afstudeerrichting Branding & Communication ontdek je de wereld van het bouwen aan merken. Met de kennis en vaardigheden die je hier opdoet, werk je aan de identiteit en het imago van een merk. Aan de hand van theorie- en praktijkopdrachten leer je over creatieve communicatiecampagnes, waarbij er veel aandacht uitgaat naar de klantreis, de merkpositionering en -propositie en de media en middelen die je kunt inzetten voor de campagne. Je wordt uitgedaagd om creatieve concepten te bedenken, budgetteren, uitvoeren en evalueren.

Concept Design & Leisure

In de afstudeerrichting Concept Design & Leisure ligt de nadruk op conceptontwikkeling, design, (event-)organisatie en de realisatie van experiences. Belevingen worden hoe langer hoe belangrijker, iets waar deze afstudeerrichting slim op inspeelt. Je leert hoe een commerciële organisatie zich op unieke wijze onderscheidt en weet de perfecte valuefit te creëren tussen organisatie en consument. Je gaat de markt bewerken mét beleving. Dit kan in het leisure werkveld tot uiting komen, maar ook in vele andere branches.

Digital & Data

De continu veranderende wereld van digitale marketing staat centraal in de afstudeerrichting Digital & Data. We bereiden je in deze afstudeerrichting voor op een job als bijvoorbeeld digital marketeer of data analist. We maken gebruik van tools die in het werkveld veelvuldig worden ingezet. Met de afstudeerrichting Digital & Data ontwikkel je dus niet alleen je analytische, maar ook je commerciële skills.

Sales & Accountmanagement

Sales & Accountmanagement bereidt je perfect voor op een (internationale) commerciële functie op managementniveau. Je beschikt over een brede kennis van het werkveld en je hebt een accurate en flexibele werkhouding. We leren jou een gezonde omzet voor je bedrijf te realiseren, waarbij je on- en offline marketing en sales afstemt op de behoeften en het koopgedrag van je klanten, zonder je team daarbij een ongezonde prestatiedruk op te leggen.

4e jaar

Tijdens het afstudeerjaar vervolg je het werken en verdiepen in je afstudeerrichting. Je verwerft zelf opdrachten voor bedrijven of onderzoeksgroepen waarbij je gedurende het schooljaar zelfstandig of in kleine groepen werkt aan diverse opdrachten waarmee je je portfolio bouwt en je competenties gaat bewijzen. De twee semesters van dit schooljaar worden beide afgesloten met een assessment.

Als het goed is ben je na het vierde studiejaar afgestuurd. Maar, wat dan? Joost en Roos nemen je mee in de mogelijkheden die je hebt na je hbo opleiding Commerciële Economie:

Maak kennis met de opleiding Commerciële Economie Tilburg

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

1e jaar

We gaan het eerste jaar van start met een week vol teambuildingsactiviteiten waarin je je medestudenten goed gaat leren kennen. Je vormt samen een leergemeenschap waarin samen werken en leren een belangrijke onderdeel is van een succesvolle en vooral plezierige studietijd.

Hoe ziet jouw week eruit?

 • Op woensdagen werk je samen met andere studenten aan een praktijkopdracht, een ‘Business Challenge’, op locatie van een opdrachtgever.
 • Op vrijdagen presenteer en deel je het gemaakte werk aan docenten en medestudenten.
 • Naast de praktijkopdracht besteed je je tijd aan zelfstudie. Ook bieden we workshops, bedrijfsbezoeken, gastsprekers, zelfstudie en individuele coaching aan.

We starten met een brede basis. Je maakt kennis met de wereld van marketing(communicatie), e-commerce, online marketing en sales. Je leert alles over projectmatig werken in groepsverband en je ontmoet het commerciële werkveld in regio Tilburg.

We gaan aan de slag met 'Business Challenges'. Dit zijn opdrachten waarbij je met je medestudenten vraagstukken oplost voor echte bedrijven. Vanuit de praktijk achterhaal je de juiste theorie en je leert deze direct toe te passen. Je docent staat klaar om je hierin goed te begeleiden.

Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Als toekomstige commercieel econoom is jouw ontwikkeling in het commerciële vak belangrijk. Maar ook dat je je bewust wordt van jouw kwaliteiten en talenten, van jouw persoonlijke normen, waarden en visie en hoe je die kan inzetten in jouw rol als commercieel econoom met toegevoegde waarde. Tijdens de uitvoering van projecten ontdek je deze talenten. Ook hierin word je individueel en in teamverband door onze docenten begeleidt.

2e jaar en 3e jaar

Je bent nu klaar om te beginnen aan de hoofdfase van de opleiding. In deze fase werken we op dezelfde wijze en met hetzelfde rooster als het eerste jaar. Je krijgt wel steeds meer vrijheid om eigen invulling te gaan geven aan jouw studie. Je gaat met een medestudent verder werken aan ‘Business Challenges’. Je werkt met deze praktijkopdrachten aan jouw ontwikkeling en je verzamelt bewijsmateriaal voor jouw portfolio.

Vanaf het tweede jaar werk je minimaal één à twee dagen per week bij de opdrachtgever en dit bouwt zich uit gedurende de studie.

Jij benut jouw commerciële talenten en kennis meer en meer en je groeit in de richting die jij interessant vindt. Je beslist in deze opleidingsfase zelf welke uitdaging jij op welk moment aanpakt om alle leeruitkomsten op niveau aan te tonen.

Start je liever je eigen bedrijf? Ook dat kan. Wat je ook kiest, je kiest je eigen route, zoekt zelf opdrachtgevers en opdrachten die helemaal bij jou en je interesses passen.

Dit alles vraagt om een stuk Personal Leaderschip: Waar ligt je hart? Bij welke rol, branche, bedrijf en/of commercieel thema? Hier ligt de basis van jouw toekomstige rol en jouw visie als commercieel econoom.

In je derde jaar volg je een minor binnen of buiten Fontys om je te ontwikkelen in een interessegebied naar keuze. Het is ook mogelijk om een minor in het buitenland te volgen.

4e jaar

In het vierde jaar studeer je af. Je gaat nu zelfstandig met een ingewikkeld vraagstuk aan de slag in de praktijk. Bij een opdrachtgever naar keuze ga je aan de slag met de ‘Ultimate Business Challenge’ voor de duur van één studiejaar. Daarnaast houd je je bezig met werkzaamheden om je portfolio te voltooien. Ook nu zijn docenten steeds aanwezig om je te begeleiden.

Hierna ben je er echt klaar voor: je hebt voldoende bagage op zowel theoretisch gebied als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en interesses om de arbeidsmarkt met succes te gaan bestormen. Door jouw complete portfolio en je praktijkervaring die je de afgelopen vier jaren hebt opgedaan is je CV goed en vooral al heel professioneel gevuld.

Een indruk krijgen van wat je kan doen met de opleiding? Oud-student Simon Bongers vertelt je graag over zijn ervaringen na de opleiding.

1e jaar

In het eerste jaar bestaan je weken uit de volgende verdeling:

 • 8 uur projectwerk, inclusief begeleiding
 • 16 uur les: dit is maatwerk
 • 16 uur zelfstudie

Tijdens je eerste jaar krijg je de kans om je breed te oriënteren. Je leert waar in dit vakgebied je grootste kracht ligt. Veel projecten die je gaat doen zijn grensoverschrijdend, je gaat voor bedrijven in de grensregio aan de slag. Ook staat Venlo bekend om haar interculturele onderwijs, je ontmoet studenten en docenten uit verschillende culturen. Verder is er binnen de opleiding veel aandacht voor je Personal Professional Development (PPD) en komt het thema duurzaamheid vaker terug in het onderwijs. Overigens kun je deze opleiding in Venlo ook in het Engels volgen.

2e jaar

Vanaf het tweede jaar verdiep je je verder in specifieke marketingvaardigheden, zoals online marketing, marktonderzoek en branding. Een leerzaam onderdeel in het tweede jaar is ook het project Startup Factory. Dit is een project waarbij je op een realistische manier gedurende tien maanden te maken krijgt met de uitdagingen van een onderneming. Je werkt samen met studenten van andere opleidingen. Zo leer je al vroeg om samen te werken met verschillende disciplines.

3e jaar

In het derde jaar doe je nog meer praktijkervaring op. Een belangrijk deel van het jaar besteed je aan een stage. Je gaat 5 maanden lang aan de slag in het bedrijfsleven. Verder geef je via een minor richting aan je studie. Je volgt een specifiek lesprogramma of studeert 1 semester bij één van onze 125 partneruniversiteiten in het buitenland.

4e jaar

In het vierde studiejaar kan je kiezen uit verschillende marketingthema’s, zoals sport of eventmarketing. Tijdens je afstudeerfase ga je onder meer binnen een bedrijf een casus onderzoeken en uitwerken.

Bekijk hieronder het volledige curriculum van de opleiding:

In Venlo wordt deze opleiding ook in het Engels aangeboden. Wil je graag in het Engels studeren?

 
 

Na je opleiding

Als afgestudeerde hbo Commerciële Economie ga je aan de slag op veel verschillende plekken. Je kunt aan het werk in het bedrijfsleven, bij de overheid en bij non-profitorganisaties. We leiden je op voor beroepen als:

Marketingmanager: je bent verantwoordelijk voor de marketingafdeling in een bedrijf die een product of dienst verkoopt. Je bepaalt het marketingbeleid en de positionering van de organisatie en denkt bijvoorbeeld na over hoe en waar je de dienst of het product in de markt gaat zetten.

Online Marketeer: als online marketeer houdt je je bezig met online marketing. Van social media tot Search Engine Advertising, je kunt aan de slag op alle online kanalen. Dit is een vorm van marketing van producten en diensten via internet. Je maakt deel uit van de marketingafdeling.

Salesmanager: als salesmanager stel je een verkoopplan voor de te verkopen diensten of producten op en geef je leiding aan een team van verkopers. Je werkt samen met de marketingafdeling.

Productmanager: een productmanager zorgt voor de complete levenscyclus van een product, waaronder de productontwikkeling, de logistiek, kwaliteitszorg en financiële resultaten. Hierbij spelen diverse factoren een rol. Denk hierbij aan demografie, het aanbod van concurrenten en de match tussen het bedrijf en het te verkopen product of dienst.

Marktonderzoeker: als marktonderzoeker doe je onderzoek waarbij je informatie verzamelt over (mogelijke) klanten of markten met als doel meer te weten te komen over je doelgroep of markt. Ook doe je onderzoek naar maatschappelijke trends, het imago van een bedrijf of de tevredenheid van klanten.

Naast alle bovenstaande beroepen kun je natuurlijk ook je eigen bedrijf beginnen.

Wil je doorstuderen? Onze afgestudeerden kiezen regelmatig voor één van de volgende masters:

 • Marketing Management (Universiteit van Tilburg)
 • Marketing Research (Universiteit van Tilburg)
 • Strategic Management (Universiteit van Tilburg)
 • International Business (Universiteit van Maastricht)
 • Master of Science in Business and Management (Fontys Venlo)
 • Master of Business Administration (Fontys Venlo)
 

Alumni aan het woord

Afgestudeerde Commerciële Economie studenten vertellen je graag over hun ervaringen na de opleiding. Ben je benieuwd welke richtingen je op kunt met deze studie? Kijk dan even naar een van onderstaande video's. Zo krijg je een inkijkje in het werkveld waar je later terecht komt. Merijn, Yoshi en Veerle vertellen je graag meer!

Alumnus Merijn van de Berg over zijn opleiding

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Alumnus Naud van de opleiding Commerciële Economie

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Alumnus Yoshi Kosters van de opleiding Commerciële Economie

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Alumna Veerle Houben van de opleiding Commerciële Economie

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

 

Agenda

Meelopen Commerciële Economie (Venlo) | Venlo
06 okt 2023 10:40 - 15:15
Programma
nog 4 plaatsen
Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.
Programma:

Om 10:40 uur word je ontvangen in onze centrale hal bij de hoofdingang. Dan volgt er een campus tour gevolgd door een lunch waar je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Daarna krijg je een presentatie met algemene informatie over de opleiding en afsluitend volg je een les Consumer Behaviour.

      Meelopen Commerciële Economie (Venlo) | Venlo
      13 okt 2023 10:40 - 15:15
      Programma
      nog 5 plaatsen
      Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.
      Programma:

      Om 10:40 uur word je ontvangen in onze centrale hal bij de hoofdingang. Dan volgt er een campus tour gevolgd door een lunch waar je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Daarna krijg je een presentatie met algemene informatie over de opleiding en afsluitend volg je een les Consumer Behaviour.

           Voorlichting Commerciële Economie Tilburg | Online
           23 okt 2023 19:00 - 19:45
           Programma
           Tijdens de online voorlichting kom je alles te weten over deze voltijdstudie. Van welke opties je hebt, tot welke faciliteiten er zijn en wie wij zijn. Alles draait om inhoud dus. Daarnaast proberen we je online de sfeer mee te laten pakken. En als je écht goed wilt oriënteren, kom je ook naar de fysieke open dag, waar je via een route door het gebouw een gevoel kunt krijgen of deze studie past bij wie jij bent.
           Voorlichting Commerciële Economie Tilburg | Online
           24 okt 2023 19:00 - 19:45
           Programma
           Tijdens de online voorlichting kom je alles te weten over deze voltijdstudie. Van welke opties je hebt, tot welke faciliteiten er zijn en wie wij zijn. Alles draait om inhoud dus. Daarnaast proberen we je online de sfeer mee te laten pakken. En als je écht goed wilt oriënteren, kom je ook naar de fysieke open dag, waar je via een route door het gebouw een gevoel kunt krijgen of deze studie past bij wie jij bent.
           Voorlichting Commerciële Economie Venlo | Online
           25 okt 2023 16:00 - 16:45
           Programma
           Online voorlichting Commerciële Economie
           Voorlichting Commerciële Economie Eindhoven | Online
           25 okt 2023 19:00 - 19:45
           Programma
           Tijdens deze online voorlichtingssessie vertellen we je meer over de opleiding Commerciële Economie bij Fontys in Eindhoven. Er komen verschillende onderwerpen aan bod. Je leert onder andere over de opbouw van de studie, het vakgebied waarin je terechtkomt en onze studenten vertellen je hoe zij het vinden om bij Fontys te studeren.
           Meelopen Commerciële Economie (Venlo) | Venlo
           03 nov 2023 10:40 - 15:15
           Programma
           nog 4 plaatsen
           Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.
           Programma:

           Om 10:40 uur word je ontvangen in onze centrale hal bij de hoofdingang. Dan volgt er een campus tour gevolgd door een lunch waar je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Daarna krijg je een presentatie met algemene informatie over de opleiding en afsluitend volg je een les Consumer Behaviour.

                Open dag Commerciële Economie | Eindhoven
                04 nov 2023
                Programma
                Tijdens de open dag kun je kennismaken met de docenten en studenten van de opleiding Commerciële Economie in Eindhoven. We zorgen ervoor dat jij op een interactieve manier kennis kunt maken met de studie, zodat je een goed beeld kunt vormen van de opleiding en kunt bepalen of dit bij je past.
                Open dag Commerciële Economie | Venlo
                04 nov 2023
                Programma
                Leuk dat je de open dag komt bezoeken. Tijdens de open dag vertellen we je graag alles over de opleiding en maak je kennis met onze docenten en studenten. Ook laten we je graag onze lokalen en projectruimtes zien. Daarnaast vertellen onze studenten je graag over de projecten en casussen waaraan ze werken. Je kan tijdens deze open dag ook andere opleidingen van Fontys in Venlo bezoeken. Je ontvangt bij de ingang een programmaboekje. Wees welkom!
                Open dag Commerciële Economie | Tilburg
                05 nov 2023
                Programma
                Kom een kijkje nemen bij de opleiding Commerciële Economie in Tilburg! Onze docenten en studenten vertellen je graag meer over de inhoud van de opleiding, wat studeren op het hbo betekent en hoe het studentenleven eruit ziet. Op die manier ontdek je of de opleiding echt bij je past. Je mag maximaal 2 personen meenemen. We ontmoeten je graag tijdens onze open dag. Tot dan!
                Proefstuderen Commerciële Economie | Eindhoven
                16 nov 2023 09:00 - 14:00
                Programma

                Het proefstuderen staat in het teken van ervaren hoe studeren bij Fontys is, specifiek bij de opleiding van jouw keuze.

                Dit doen we door je een gevarieerd programma aan te bieden samen met andere potentiële studenten. Je volgt een proefcollege en krijgt een opdracht. Ook krijg je een rondleiding door het gebouw en wij zorgen voor een lekkere lunch.

                Op de proefstudeerdag verwachten we je tussen 08.45 uur en 9:00 uur in de centrale hal van gebouw R3 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. In de hal word je opgevangen door één van onze studenten. De ingang is aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan.

                Meelopen Commerciële Economie (Venlo) | Venlo
                17 nov 2023 10:40 - 15:15
                Programma
                nog 4 plaatsen
                Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.
                Programma:

                Om 10:40 uur word je ontvangen in onze centrale hal bij de hoofdingang. Dan volgt er een campus tour gevolgd door een lunch waar je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Daarna krijg je een presentatie met algemene informatie over de opleiding en afsluitend volg je een les Consumer Behaviour.

                     Meelopen Commerciële Economie (Venlo) | Venlo
                     01 dec 2023 10:40 - 15:15
                     Programma
                     nog 5 plaatsen
                     Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.
                     Programma:

                     Om 10:40 uur word je ontvangen in onze centrale hal bij de hoofdingang. Dan volgt er een campus tour gevolgd door een lunch waar je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Daarna krijg je een presentatie met algemene informatie over de opleiding en afsluitend volg je een les Consumer Behaviour.

                          Proefstuderen Commerciële Economie | Eindhoven
                          08 feb 2024 09:00 - 14:00
                          Programma

                          Het proefstuderen staat in het teken van ervaren hoe studeren bij Fontys is, specifiek bij de opleiding van jouw keuze.

                          Dit doen we door je een gevarieerd programma aan te bieden samen met andere potentiële studenten. Je volgt een proefcollege en krijgt een opdracht. Ook krijg je een rondleiding door het gebouw en wij zorgen voor een lekkere lunch.

                          Op de proefstudeerdag verwachten we je tussen 08.45 uur en 9:00 uur in de centrale hal van gebouw R3 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. In de hal word je opgevangen door één van onze studenten. De ingang is aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan.

                          Proefstuderen Commerciële Economie | Eindhoven
                          28 mrt 2024 09:00 - 14:00
                          Programma

                          Het proefstuderen staat in het teken van ervaren hoe studeren bij Fontys is, specifiek bij de opleiding van jouw keuze.

                          Dit doen we door je een gevarieerd programma aan te bieden samen met andere potentiële studenten. Je volgt een proefcollege en krijgt een opdracht. Ook krijg je een rondleiding door het gebouw en wij zorgen voor een lekkere lunch.

                          Op de proefstudeerdag verwachten we je tussen 08.45 uur en 9:00 uur in de centrale hal van gebouw R3 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. In de hal word je opgevangen door één van onze studenten. De ingang is aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan.

                          Proefstuderen Commerciële Economie | Eindhoven
                          18 apr 2024 09:00 - 14:00
                          Programma

                          Het proefstuderen staat in het teken van ervaren hoe studeren bij Fontys is, specifiek bij de opleiding van jouw keuze.

                          Dit doen we door je een gevarieerd programma aan te bieden samen met andere potentiële studenten. Je volgt een proefcollege en krijgt een opdracht. Ook krijg je een rondleiding door het gebouw en wij zorgen voor een lekkere lunch.

                          Op de proefstudeerdag verwachten we je tussen 08.45 uur en 9:00 uur in de centrale hal van gebouw R3 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. In de hal word je opgevangen door één van onze studenten. De ingang is aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan.

                          Proefstuderen Commerciële Economie | Eindhoven
                          06 jun 2024 09:00 - 14:00
                          Programma

                          Het proefstuderen staat in het teken van ervaren hoe studeren bij Fontys is, specifiek bij de opleiding van jouw keuze.

                          Dit doen we door je een gevarieerd programma aan te bieden samen met andere potentiële studenten. Je volgt een proefcollege en krijgt een opdracht. Ook krijg je een rondleiding door het gebouw en wij zorgen voor een lekkere lunch.

                          Op de proefstudeerdag verwachten we je tussen 08.45 uur en 9:00 uur in de centrale hal van gebouw R3 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. In de hal word je opgevangen door één van onze studenten. De ingang is aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan.

                          Hbo voorbereiding havo/vwo De klant is koning | Tilburg
                          28 sep 2023 14:45 - 17:00
                          Programma
                          Aanmelding gesloten

                          De klant is Koning

                          Heb jij een neus van commerciële kansen?

                          • Word jij blij van blije klanten?
                          • Vind je het leuk om na te denken over hoe je geld kunt verdienen?
                          • Ben je geïnteresseerd in trends?
                          • Vind je het leuk om reclames te maken?

                          Bij de opleiding Commerciële Economie draait het om marketing en sales. In dit hbo voorbereidingsprogramma maak je kennis met de wereld van marketing, sales en marketingcommunicatie. Ook leer je jezelf beter kennen en word je geïnspireerd door het werkveld.

                          Wil jij op doelgroepen impact maken op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame wijze? Heb jij een neus voor commerciële kansen? Vind jij het leuk om pakkende posts te schrijven voor social media? Of beschik jij over creativiteit om visueel en tekstueel anderen aan jouw boodschap te binden? Lijkt het je het leuk om reclames op te stellen? Maar… Ben jij ook nieuwsgierig? Naar wie jezelf nu bent? Hoe je jouw communicatie aanpast op jouw doelgroep? Naar ontwikkelingen in de markt en de maatschappij? Vind jij het leuk zowel zelfstandig je voor te bereiden en te werken aan opdrachten en op locatie samen met anderen te werken en met en van elkaar te leren?

                          Bij Fontys Marketing en Communicatie (FMC) en dan specifiek de opleidingen Commerciële Economie en Communicatie draait het om marketing, communicatie en sales. Om het (her)kennen van je doelgroep en om het overbrengen van een boodschap. Om het aan de man brengen van producten of diensten. In het hbo voorbereidingsprogramma ‘De klant is koning’ maak je in 8 sessies kennis met de wereld van marketing, sales en marketingcommunicatie en communicatie. Ook leer jij jezelf beter kennen en kun jij je aan het einde van deze module beter plaatsen in dit werkveld. Hopelijk word je geïnspireerd door het werkveld! Je gaat een aantal Challenges/Opdrachten doen, die je verzamelt in een portfolio-werkstuk. Je gaat feedback geven en ontvangen. Van je mede-deelnemers, van coaches en vanuit het werkveld. Sommige onderdelen doe je individueel, zoals je oriënteren op mogelijke beroepen met betrekking tot Communicatie, Marketing en Sales (Verkoop). Je gaat ook je eigen ‘merk IK’ ontwikkelen. Andere Challenges doe je in een groepje. Samen lossen jullie een probleem op voor een bedrijf, bijvoorbeeld wie precies de doelgroep is en hoe je die het beste bereikt, een nieuw product ontwikkelen, of een reclamecampagne bedenken en uitwerken. Je gaat daarvoor marktonderzoek doen. In de laatste sessie presenteer jij je allermooiste ontwikkelingen die jij hebt doorgemaakt gedurende het werken aan de verschillende opdrachten. Je laat ons je mooiste inzichten zien die je over jezelf te weten bent gekomen - bijvoorbeeld omdat je het aanvankelijk eng vond om interviews te doen, maar jij iets hebt geleerd waardoor de gesprekken juist heel leuk waren of hoe je iets hebt gemaakt en op basis van feedback bent gaan verbeteren tot iets waar je nog trotser op bent geworden.
                          Alles wat je maakt en leert tijdens dit voorbereidingsprogramma op jouw mogelijke studiekeuze, kun je gebruiken voor je profielwerkstuk. Daarnaast ervaar je hoe het is om te studeren aan het HBO.


                          Wat ga je doen?

                          Bijeenkomst 1 Kennismaking en introductie

                          • Welkom en kennismaking
                          • Introductie en verkenning opdracht 1 (beroepenoriëntatie)
                          • Flitscollege Interviews doen en Portfolio maken

                          Bijeenkomst 2 Opdracht 1 & 2 en college

                          • Feedback opdracht 1 en verkenning opdracht 2
                          • Flitscollege
                          • Plan van aanpak opdracht 2

                          Bijeenkomst 3 Opdracht 3 en college

                          • Feedback opdracht 2 en verkenning opdracht 3 (het merk ‘ik’)
                          • Flitscollege •Plan van aanpak opdracht 3

                          Bijeenkomst 4 Bronnenonderzoek en opdracht 4

                          • Bronnenonderzoek keuze opdracht 4
                          • Werkvorm bronnen delen
                          • Plan van aanpak opdracht 4

                          Bijeenkomst 5 Opdracht 4 en college

                          • Feedback voorgang opdracht 4
                          • Flitscollege (o.v.b.)
                          • Werkvorm naar keuze

                          Bijeenkomst 6 College en PvA eindpresentatie

                          • Feedback voortgang opdracht 4
                          • Flitscollege presenteren
                          • Plan van aanpak eindpresentatie

                          Bijeenkomst 7 College en Eindpresentatie groep

                          • Eindpresentaties groepsproject
                          • Flitscollege Bijeenkomst 8 Eindpresentatie individueel en afsluiting
                          • Eindpresentaties individueel
                          • Gezellige afsluiting + bewijs van deelname

                          Als je dit voorbereidingsprogramma hebt gevolgd, ben je er zeker van dat:

                          • je kunt aantonen dat je een beeld hebt gekregen van verschillende beroepsmogelijkheden in of het werkveld van Communicatie of het werkveld van commercieel economisch en wat deze inhouden;
                          • je kunt aantonen dat je inzichten hebt opgedaan over wie je bent, wat je goed kunt en wat je later wilt bereiken (dit kan op lange termijn of kortere termijn);
                          • je kunt dit omzetten in je eigen merk;
                          • je kunt aantonen dat je waarde kan creëren voor een bedrijf. Daarvoor kun je kiezen uit een aantal opdrachten die je in viertallen samen gaat aanpakken;
                          • je kunt aantonen dat je eenvoudig onderzoek kunt opzetten en uitvoeren volgens de basis richtlijnen voor doen van onderzoek;
                          • je kunt aantonen dat je onderzoeksresultaten kunt analyseren en rapporteren in een verzorgd en logisch gestructureerd document;
                          • je kunt aantonen dat je onderzoeksresultaten en conclusies overtuigend kunt presenteren;
                          • je kunt zichtbaar maken in jouw portfolio dat je op basis van concrete feedback (van mede-deelnemers, coach én minstens 1 persoon uit het werkveld) je opdrachten hebt verbeterd (dit komt terug bij alle opdrachten);
                          • je kunt reflecteren over die verbeteringen (dus: benoemen wat op basis van de theorie goed en niet goed was, waarom de verbeterde versie dan inhoudelijk beter is en wat je in de toekomst nóg beter wil doen). Kan je duidelijk maken wat je geleerd hebt.

                           Data bijeenkomsten

                           28 september 2023
                           12 oktober 2023
                           2 november 2023
                           23 november 2023
                           7 december 2023
                           14 december 2023
                           11 januari 2024
                           1 februari 2024

                           Contactpersoon

                           Heb je vragen, neem dan contact op met Roy Bax

                           Campus Stappegoor, Gebouw P3

                           Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg

                           Locatiekaart op adres: Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg

                           Aanwezigheidsplicht

                           Het hbo voorbereidingsprogramma wordt op locatie gegeven. 100% aanwezigheid is een voorwaarde voor deelname.

                           Meer weten over de opleiding Commerciële Economie

                           Wil je graag zelf ervaren hoe het er op onze hogeschool aan toe gaat? Wij regelen een meeloopdag voor je. Het verschil met een proefstudeerdag is dat je samen met een huidige student zijn of haar lessen volgt. Zodra je je aangemeld hebt via de link hieronder, krijgen wij een bericht van jouw aanmelding en gaan we op zoek naar een eerste- of tweedejaars student. Hij/zij neemt vervolgens contact met je op om een dag en tijd af te spreken. 

                           Let op: meelopen in Eindhoven is op dit moment niet mogelijk omdat er geen passend onderwijsaanbod is.

                           Meelopen Commerciële Economie (Venlo) | Venlo
                           06 okt 2023 10:40 - 15:15
                           Programma
                           nog 4 plaatsen
                           Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.
                           Programma:

                           Om 10:40 uur word je ontvangen in onze centrale hal bij de hoofdingang. Dan volgt er een campus tour gevolgd door een lunch waar je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Daarna krijg je een presentatie met algemene informatie over de opleiding en afsluitend volg je een les Consumer Behaviour.

                                Meelopen Commerciële Economie (Venlo) | Venlo
                                13 okt 2023 10:40 - 15:15
                                Programma
                                nog 5 plaatsen
                                Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.
                                Programma:

                                Om 10:40 uur word je ontvangen in onze centrale hal bij de hoofdingang. Dan volgt er een campus tour gevolgd door een lunch waar je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Daarna krijg je een presentatie met algemene informatie over de opleiding en afsluitend volg je een les Consumer Behaviour.

                                     Meelopen Commerciële Economie (Venlo) | Venlo
                                     03 nov 2023 10:40 - 15:15
                                     Programma
                                     nog 4 plaatsen
                                     Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.
                                     Programma:

                                     Om 10:40 uur word je ontvangen in onze centrale hal bij de hoofdingang. Dan volgt er een campus tour gevolgd door een lunch waar je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Daarna krijg je een presentatie met algemene informatie over de opleiding en afsluitend volg je een les Consumer Behaviour.

                                          Meelopen Commerciële Economie (Venlo) | Venlo
                                          17 nov 2023 10:40 - 15:15
                                          Programma
                                          nog 4 plaatsen
                                          Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.
                                          Programma:

                                          Om 10:40 uur word je ontvangen in onze centrale hal bij de hoofdingang. Dan volgt er een campus tour gevolgd door een lunch waar je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Daarna krijg je een presentatie met algemene informatie over de opleiding en afsluitend volg je een les Consumer Behaviour.

                                               Meelopen Commerciële Economie (Venlo) | Venlo
                                               01 dec 2023 10:40 - 15:15
                                               Programma
                                               nog 5 plaatsen
                                               Wil je ervaren hoe het er echt bij de opleiding aan toe gaat? Word dan student voor een dag. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. Wanneer je je aanmeldt om mee te lopen ben je serieus bezig met je studiekeuze, dus gaan we er vanuit dat je komt. Kun je er niet bij zijn, meld je dan af bij de opleiding. Bij aanmelding ontvang je hiervoor de gegevens.
                                               Programma:

                                               Om 10:40 uur word je ontvangen in onze centrale hal bij de hoofdingang. Dan volgt er een campus tour gevolgd door een lunch waar je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Daarna krijg je een presentatie met algemene informatie over de opleiding en afsluitend volg je een les Consumer Behaviour.

                                                    Scroll door de agenda en krijg een sneak preview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere proefcolleges volgen en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de opleiding bij je past.

                                                    Open de Sneak Preview

                                                    Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
                                                    Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en computer.  Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

                                                    Aanvullende kosten voor excursies en buitenschoolse activiteiten kunnen per studiejaar variëren tussen de €50,- en €200,-. Kosten voor boeken, readers, materialen e.d. zijn in het eerste studiejaar circa €1000,- (prijzen zijn op basis van de nieuwprijs van de boeken).

                                                    Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
                                                    Meld je, bij voorkeur, vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.

                                                    Aanmelden na 1 mei? Informeer bij de opleiding naar de mogelijkheden.

                                                    Houd je Studielink berichten in de gaten, deze ontvang je ook op het emailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Vanaf half mei is het mogelijk om je betaalgegevens in te voeren in Studielink.

                                                    Stap 2: Je wordt uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.
                                                    De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

                                                    Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

                                                    Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

                                                     

                                                    Heb je een vraag? We helpen je graag!