Sprint naar content

Digital Marketing

Startmoment(en)
September, February
Locatie
Tilburg
ECTs
30
Duur
20 weken
Contacturen
25 per week

 • Over deze minor
 • Opzet
 • Minor regeling
 • Minor voorlichtingen
 • Aanmelden
 • Contact
 • Ingangseisen
 • Toetsing
 • Rooster & Data

Over Digital Marketing

Wil jij jezelf onderdompelen in de wereld van digital marketing en data? Wil je begrijpen hoe organisaties online succesvol zijn en wil je kennis maken met allerlei nieuwe technologieën op dit gebied? Dan is de minor Digital Marketing écht iets voor jou.

In deze minor werk je aan praktijkopdrachten van digital marketingbureaus, start-ups en andere organisaties uit ons netwerk. Daarnaast bieden we gastcolleges en workshops voor inspirerende voorbeelden en de kans om met nieuwe tools en technieken aan de slag te gaan.

Omdat je zelf je eigen leerdoelen te bepaalt, heb je in veel invloed op de onderwerpen waar je je in verdiept.

Opzet

Deze minor is opgedeeld in drie blokken:

Blok 1: Oriëntatie

In dit blok maak je kennis met de basis van digital marketing en werk je je eerste digitale producten uit. Na deze eerste kennismaking kies je zelf in welke onderwerpen je je verder wilt verdiepen.

Blok 2: The future of marketing

In dit blok nemen we je mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI en leer je prototypes maken in nieuwe media, zoals een voice assistant en VR.

Blok 3: Verdieping

In dit blok kies je op welke onderwerpen je je verder wilt verdiepen.

Je kiest hiervoor drie thema’s uit onderstaande lijst:

 • Content creatie en generatieve AI
 • Consumentengedrag en -beïnvloeding
 • Databewerking en -visualisatie
 • AI en automatisering
 • Concepting en storytelling
 • Growth hacking en optimalisatie
 • Marketing strategie en media planning

Je doorloopt door het werkveld erkende certificeringen, zoals via Google Analytics Academy, LinkedIn Learning of Datacamp. Je werkt de kennis die je opdoet direct uit voor een opdrachtgever uit het bedrijfsleven en maakt kennis met de dagelijkse werkzaamheden van een digital (data) marketeer.

Ook verwachten we dat je buiten de muren van de opleiding gaat kijken bij evenementen of congressen. Zelf kennis (leren) opdoen en toepassen is een cruciale vaardigheid in dit vakgebied.

Minor regeling

Hier kun je de geldende minorregeling voor het komend schooljaar downloaden. Het doel van de minorregeling is je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de tekst in de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

Heb jij al nagedacht over je minorkeuze? Wil je jezelf verder in je vak verdiepen, of juist iets totaal anders doen? Je minorkeuze kan best lastig zijn. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat écht bij jou past. Zo kun je jezelf onderscheiden van anderen en je studie nog persoonlijker maken. Maar hoe kies je dan? En waaruit kun je kiezen?  

(Online) minor voorlichtingsweek
Om je te helpen met je keuze organiseren we een (online) minor voorlichtingsweek van 6 tot 9 november 2023. Tijdens deze voorlichtingen kom je meer te weten over de inhoud van de minoren en kun je eventuele vragen stellen. Aanmelden is nu mogelijk!

 

Aanmelden voor deze minor

Meld je aan voor een minor die start in februari vanaf 1 juli tot uiterlijk 15 december.

Meld je aan voor een minor die start in september vanaf 1 februari tot uiterlijk 1 juli.


 • Niet elke minor start in februari en september, bovenaan de pagina van de minor vind je de startdata.
 • Minoren kunnen een numerus fixus instellen waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!
  • Om te kunnen deelnemen aan de minor moet je de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van jouw opleiding.
    

   Contact

   Heb je vragen of wil je meer informatie?
   Neem dan contact op met Hanneke Dam via mail of teams.

   Ingangseisen

   Om te kunnen deelnemen aan de minor, moet de student de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van zijn opleiding om de minor te volgen. We adviseren studenten om ook een 3e jaars stage afgerond te hebben voor aanvang. We verwachten geen voorkennis op het gebied van ICT.

   Toetsing

   Digital marketing wordt getoetst door middel van een portfolio waarin je je bewijzen voor de leerdoelen verzamelt en voorziet van reflecties en feedback.

   Voor meer info zie ook de minorregeling.

   Lesrooster en locatie

   Tijdens de minor word je drie werkdagen per week, van 09:30 – 15:30, op school verwacht. Onze locatie, MindLabs, is ingericht als een open kantooromgeving, waar je met en van elkaar kunt leren. Tijdens de werkdag werk je afwisselend aan je groepsopdracht en woon je workshops en gastcolleges bij.

   De overige twee dagen werk je thuis zelfstandig aan je portfolio en het behalen van certificaten.