Sprint naar content

Design 360˚

Startmoment(en)
September, February
Locatie
Tilburg
ECTs
30
Duur
20 weken
Contacturen
15-20 uur per week

Het creatieve werkveld schreeuwt om talenten, die gedreven worden door een passie en op zoek gaan naar eigengemaakte techniek(en). Om die reden staat de zoektocht naar “what’s the designer in you?” tijdens deze minor centraal. 

Je leert verschillende technieken uit diverse disciplines en gaat aan het werk met alle denkbare materialen. Vanuit je eigen fascinatie duik je in de ambachtelijke technieken uit de wereld van papier, fabrics, hout, letters, webdesign, schilderen, 3d-printing, tekenen enzovoort.

Jij als vormgever

Gaandeweg maak je kennis met jezelf als vormgever binnen verschillende kunst- en designdisciplines. In deze minor ligt nadrukkelijk de focus op het creëren en het onderzoeken van hoe je ‘het’ ook anders kunt maken. Ook onderzoek je de verschillende betekenissen van design en de meerwaarde ervan in de maatschappij. Daarnaast verdiep je je in media en design en in theorie rondom designonderzoek en designfilosofie.

What’s the designer in you? Ga op expeditie en ontdek de veelzijdigheid van de wereld van design en ontwikkel je eigen designskills.
Sfeerafbeelding Fontys

Dit is een fulltime minor van 30 ECs. De helft van de tijd werk je samen met je groep medestudenten. De andere helft van de tijd ben je zelfstandig met design bezig.

Weekindeling

Je hebt vier dagdelen per week les waarin je ofwel met designtheorie ofwel met het creëren van objecten aan de slag gaat. Daarnaast heb je één dag per week workshops en fieldtrips die je als groep zelf organiseert. 

Drie opdrachten

Je werkt tijdens deze minor continu aan drie opdrachten:

  1. Persoonlijke expeditie. De zoektocht naar ´What´s the designer in you?´ Veel opdrachten om te experimenteren en te excelleren.
  2. Designexpeditie. Een opdracht waarin je je zowel theoretisch als praktisch verdiept in een door jou zelf gekozen designonderwerp.
  3. Expo. Je ontwerpt voor een opdrachtgever één of meerdere producten. Die presenteer je in de vorm van een eindexpositie. Deze expo organiseer je zelf als groep.

Iedere student heeft een coach die je begeleidt bij deze opdrachten.

Voor wie bedoeld

Dit is een minor voor studenten die hebben leren conceptdenken, bijvoorbeeld tijdens een marketing- of communicatieopleiding of een zakelijk creatieve opleiding. In deze minor zet je een stap verder en ga je vanuit een concept een aantal 2D en 3D uitingen ontwerpen om je concept visueel overtuigend te communiceren.

Gedreven en zelfstandig

Jij hebt een drive om jezelf 360° binnenste buiten te keren en verschillende disciplines van design te leren kennen. Je hoeft nog geen beeldmaker te zijn, maar je moet er wel één willen worden. Je werkt veel zelfstandig, dus je hebt discipline nodig om aan de slag te gaan om deze minor succesvol te kunnen doorlopen/volgen.

Deze minor is gezien het verbredende karakter niet interessant voor studenten van kunst- of designopleidingen.

Heb jij al nagedacht over je minorkeuze? Wil je jezelf verder in je vak verdiepen, of juist iets totaal anders doen? Je minorkeuze kan best lastig zijn. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat écht bij jou past. Zo kun je jezelf onderscheiden van anderen en je studie nog persoonlijker maken. Maar hoe kies je dan? En waaruit kun je kiezen?  

(Online) minor voorlichtingsweek
Om je te helpen met je keuze organiseren we een (online) minor voorlichtingsweek van 11 t/m 14 november 2024. Tijdens deze voorlichtingen kom je meer te weten over de inhoud van de minoren en kun je eventuele vragen stellen. Aanmelden is nu mogelijk!

Intake bepaalt toelating ja/nee

Na je inschrijving/aanmelding via de buttons rechts van deze tekst krijg je áltijd een uitnodiging voor een intake. Tijdens deze intake toetsen we de volgende elementen:

  • Je voorkennis over conceptontwikkeling.
  • Je motivatie voor 2D en 3D beeldontwikkeling in theorie en in praktijk.
  • Je discipline voor zelfstudie.

Na afloop van de intake krijg je van ons bericht of je wel of niet wordt toegelaten tot deze minor.

Fontysstudent let op: voldoende plek in Progress betekent níet dat er ook nog voldoende plek ís. Het aanmelden voor deze minor gebeurt namelijk via diverse kanalen, waaronder kiesopmaat.nl. Wachten met inschrijven omdat je denkt dat er nog plek is kán dus betekenen dat je je uiteindelijk te laat inschrijft. En dat de minor van je voorkeur vol is.

Je hoeft voor deze minor geen verplichte boeken aan te schaffen.

Materialen

Je werkt veel met materialen om te kunnen experimenteren. Deze schaf je zelf aan. De kosten variëren en zijn afhankelijk van waarmee jij aan de slag wilt. Houd rekening met een bedrag tussen € 200,-  en € 250,-.

Fieldtrips Nederland

Daarnaast doe je een aantal fieldtrips; je bezoekt tentoonstellingen waarvoor je zelf de entreekosten betaalt.

Internationale trip

Ook is er een internationale fieldtrip, Je kiest zelf je bestemming, dus ook deze kosten variëren. Houd rekening met een bedrag tussen € 100,- en € 500,-.

Meet our minor

Op 5 november vond onze talkshow 'Meet our Minors' plaats. Daarin kwamen alle vijf de ACE-minoren aan bod in één talkshow. Heb jij de talkshow gemist? Bekijk deze hier dan terug. Wie weet meeten we jou dan in onze minor!

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Leslocatie

Prof. Goossenslaan 1-08, Tilburg

Locatiekaart op adres: Prof. Goossenslaan 1-08, Tilburg

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.