Sprint naar content

CyberStars

Startmoment(en)
September, February
Locatie
Tilburg
ECTs
30
Duur
20 weken

 • Over deze minor
 • Inhoud
 • Minor voorlichtingen
 • Minor regeling
 • Contact
 • Inschrijven

Intro

Hoe beweeg je je als professional in de digitale wereld en waarom is het belangrijk om daar alles over te weten? In deze vernieuwde minor Cyberstars, ontwikkeld en uitgevoerd door Fontys ICT en Fontys Journalistiek, leer je alles over de implicaties van digitale ontwikkelingen voor je toekomstige beroepspraktijk. 

Wil je alles leren over OSINT-technieken of ethisch leren hacken? Wil je leren hoe je onderzoek doet naar desinformatie, je on-line beveiligingsskills bijschaven, of ethische discussies leren voeren over internetvrijheid? De minor Cyberstars bereidt je voor op een toekomst waarin IT en Cybersecurity aan de orde van de dag zijn. Lees verder om je aan te melden! 

Bekijk de video!

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Information Security, of digitale veiligheid, is een actueel maatschappelijk thema. Digitale Veiligheid staat hoog op de agenda van de politiek en het bedrijfsleven, en in de journalistiek. In het nieuws hoor je regelmatig over datalekken, hacks, of privacywetgeving. Het werk van journalisten wordt steeds gevaarlijker, en de maatschappij wordt kwetsbaarder voor cyberaanvallen en desinformatie. Zowel professionals als burgers zijn daarom gebaat bij voldoende inzicht en kennis over deze vraagstukken.  

Deze minor staat open voor studenten ICT, Journalistiek en daarbuiten. Je krijgt de kans om je te ontwikkelen op het snijvlak van Journalistiek en ICT: op het snijvlak van technische een maatschappelijke vraagstukken. Studenten van alle richtingen en achtergronden zijn welkom.  

In een ‘open leeromgeving’ ga je aan de slag in multidisciplinaire teams met concrete leervragen uit het werkveld. Je wordt aangemoedigd om veel op pad te gaan en langs te gaan bij werkveldpartners, om je zo professioneel te ontwikkelen. 

Leeruitkomsten 

 • Je bent in staat om een inhoudelijk gesprekspartner te zijn op het gebied van security awareness en digitale weerbaarheid. Je combineert daarbij domeinspecifieke kennis met kennis en vaardigheden op het gebied van cybersecurity.
 • Je kunt risico’s en kansen van technologie en trends op het gebied van cybersecurity inschatten, voorzien van juiste duiding en maatregelen, daarover adviseren aan externe opdrachtgevers en ze toepassen in je eigen beroepspraktijk.
 • Je werkt en handelt als een responsieve professional over de voortgang van je leerproces. Daarbij laat je een ethisch weloverwogen handelen en samenhang tussen kennis over cybersecurity en jouw domein zien.

     “Digitale veiligheid. De vraag is niet of, maar wanneer je er mee te maken krijgt. Ook als journalist, jurist, accountant, zorgprofessional, docent etc. Big Brother wordt Big Business. Een minor over de wereld van cybersecurity voor iedereen. CyberStars: serious fun!”

     Ron Melotte
     minoreigenaar

     Gerealiseerde projecten

     Studenten maakten deze brochure over hun gerealiseerde projecten, voorjaar 2019

     download hier

     Inspiratie over Cyber Stars?

     Studenten maakten deze brochure voor jou. Lees meer!

     Brochure inspiratie minor Cyber Stars voorjaar 2019

     Heb jij al nagedacht over je minorkeuze? Wil je jezelf verder in je vak verdiepen, of juist iets totaal anders doen? Je minorkeuze kan best lastig zijn. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat écht bij jou past. Zo kun je jezelf onderscheiden van anderen en je studie nog persoonlijker maken. Maar hoe kies je dan? En waaruit kun je kiezen?  

     (Online) minor voorlichtingsweek
     Om je te helpen met je keuze organiseren we een (online) minor voorlichtingsweek van 6 tot 9 november 2023. Tijdens deze voorlichtingen kom je meer te weten over de inhoud van de minoren en kun je eventuele vragen stellen. Aanmelden is nu mogelijk!

     Je kunt hier de minorregeling voor studiejaar 2023-2024 downloaden. Het doel van de minorregeling is je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de tekst in de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

     Fontys Hogeschool ICT

     De minor valt onder de verantwoordelijkheid van Fontys Hogeschool ICT.

     Heb je vragen of wil je meer informatie?

     Neem dan contact op met Ron Mélotte.

     r.melotte@fontys.nl

     Meld je aan voor een minor die start in februari vanaf 1 juli tot uiterlijk 15 december.

     Meld je aan voor een minor die start in september vanaf 1 februari tot uiterlijk 1 juli.


     • Niet elke minor start in februari en september, bovenaan de pagina van de minor vind je de startdata.
     • Minoren kunnen een numerus fixus instellen waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!
      • Om te kunnen deelnemen aan de minor moet je de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van jouw opleiding.

       Leslocatie
       MindLabs Tilburg

       Locomotiefboulevard 101, Tilburg

       Locatiekaart op adres: Locomotiefboulevard 101, Tilburg
       Sfeerafbeelding Fontys

       Contact

       Ron Mélotte

       r.melotte@fontys.nl