Sprint naar content

Accountable Concepting for Leisure Entertainment

Startmoment(en)
September, February
Locatie
Tilburg
ECTs
30
Duur
20 weken
Contacturen
15-20 uur per week
 • Over deze minor
 • Praktische informatie
 • Studieprogramma
 • Wat vragen we van jou?
 • Minor voorlichtingen
 • Inschrijven
 • Contact

Heb je een passie voor concept ontwikkeling? Zou je meer willen leren over het succesvol ontwikkelen van concepten? Ligt jouw interesse bij de Leisure Industrie? Dan is de minor Accountable Concepting iets voor jou!

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar hun onderscheidend vermogen. Ze verlangen naar bijzondere concepten en daarmee dus goede conceptontwikkelaars om deze te bedenken. Door een sterk onderscheidend en accountable concept kom je beslagen ten ijs bij het presenteren van jouw concept bij de opdrachtgever.

Bij de minor Accountable Concepting ontwikkel je niet zomaar concepten. Je leert succesvolle concepten te ontwikkelen door 360 graden rond te denken en te handelen. Je brengt vooraf doelen en potentiële toegevoegde waarde in kaart. Tijdens het doorlopen van de stappen van conceptdenken, van slapend tot nalevend, wordt dit steeds getoetst en bijgesteld. Je creëert hierdoor concepten met een sterk onderscheidend vermogen. Hierbij is het valideren van je onderzoek, maar ook design van groot belang.

Accountable Concepting for Leisure Entertainment

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Voertaal

De voertaal van de minor Accountable Concepting for Leisure Entertainment is Nederlands.

Weekindeling

Per lesweek zijn er op 4 dagdelen contactmomenten ingepland. 

Naast deze momenten wordt er van je verwacht zelfstandig en in je groep aan de slag te gaan. De overige tijd besteed je aan het maken van de opdrachten die door de gehele minor heen lopen. Je wordt begeleid door vaste experts en een overkoepelende coach.

Locatie

Fontys Academy for Creative Industries, Campus Stappegoor, P8, Tilburg

Benodigdheden

Zorg dat je bij aanvang van minor het volgende boek bij je hebt: 
* Crucq - Toffolo & Meys (2019), Accountable Conceptdenken, BIS publishers Amsterdam. Dit boek vormt de rode draad in de minor. 

* Adobe CC licentie met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign. 

Sfeerafbeelding Fontys

   Dit is een fulltime minor van 30 EC met de duur van één semester

   De eerste weken staan in het teken van individueel kennis vergaren. Op 4 dagen is ruimte ingeruimd voor 1 lab. Tijdens deze kennislabs krijg je de kennis die nodig is om de latere opdracht te kunnen uitvoeren. Deze kennislabs zullen 3 à 4 uur ingeroosterd worden en opdrachten bevatten. De rest van de tijd ga je zelfstandig aan de slag met de informatie. De informatie zet je om naar een kennisgids, waarin je de opgedane kennis toepast. 

   De volgende expertise gebieden worden binnen de labs behandeld:

   1. Concepting

   2. Accountability / Onderzoek

   3. Design

   4. Branche Leisure entertainment  (nadruk ligt op dit moment op Visitor Attractions en Media)

   We werken met een team van vaste commited docenten/experts. 

   Na de eerste weken is het show-moment van de kennislabs. Je presenteert daar je kennisgids. In deze week worden de kennislabs afgerond. Vervolgens vindt de aftrap van de opdracht plaats. Het ontwikkelen van een accountable concept met de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan. Er worden groepen gevormd. In deze groepen werk je de rest van de tijd samen.

   Vanaf de start van de opdracht ga je onder begeleiding van een overkoepelende expertcoach aan de slag met de opdracht. Met vragen kun je tijden de labs terecht bij de experts.

   Gedurende de weken van de opdrachten zijn er een aantal tussentijdse deliverables vastgesteld. In de tussentijdse momenten laat je zien waar je staat.

   In de laatste week pitch je het ontwikkelde concept en overhandig je een conceptboek en businessplan in één. Daarnaast lever je een reflectieverslag - een aangepaste versie van de kennisgids -  in.

   Studenten die de minor Accountable Concepting hebben gevolgd zijn beter in staat succesvolle concepten te ontwikkelen. Dit doordat ze beter leren nadenken over de effecten van hun inspanningen (externe accountability) en de manier waarop deze gerealiseerd kunnen worden (interne accountability).

   Sfeerafbeelding Fontys

    Dit is een minor voor als je wilt leren conceptdenken. Bijvoorbeeld tijdens een opleiding in commerciële economie, communicatie, vrijetijdsstudies of media- en entertainment. In deze minor zet je een stap verder en ga je ervoor zorgen dat je concepten ook daadwerkelijk tot vooraf beoogde effecten gaan leiden. Verder ga je aantonen of de gerealiseerde resultaten daarmee de inspanningen verantwoorden. Dit alles in de specialistische domeinen van Leisure Entertainment.

    Je werkt veel zelfstandig dus je hebt discipline nodig om aan de slag te gaan om deze minor succesvol te doorlopen. Je hoeft nog geen uitstekende conceptdenker te zijn, maar je moet er wel één willen worden. We vragen van jou een nieuwsgierige houding, altijd opzoek naar het antwoord op de waarom-vraag. Een beetje lef kan ook geen kwaad.

    Vanzelfsprekend is affiniteit met Leisure Entertainment een pre, aangezien het programma zich hier volledig op richt. Ondanks dat de minor zich primair hierop richt zijn de geleerde methodes en technieken ook toepasbaar voor cross overs buiten de creatieve industrie.

    Toelatingsprocedure

    De minor kent een numerus fixus, waardoor studenten hun geschiktheid aantonen via een motivatiebrief en/of een gegeven case. Zodra je je in hebt geschreven voor de minor ontvang je hiervoor de instructies. Mocht je hier al voorafgaand aan de aanmelding vragen over hebben, mail dan vooral naar: minoraccountableconcepting@fontys.nl.

    Sfeerafbeelding Fontys

    Heb jij al nagedacht over je minorkeuze? Wil je jezelf verder in je vak verdiepen, of juist iets totaal anders doen? Je minorkeuze kan best lastig zijn. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat écht bij jou past. Zo kun je jezelf onderscheiden van anderen en je studie nog persoonlijker maken. Maar hoe kies je dan? En waaruit kun je kiezen?  

    (Online) minor voorlichtingsweek
    Om je te helpen met je keuze organiseren we een (online) minor voorlichtingsweek van 6 tot 9 november 2023. Tijdens deze voorlichtingen kom je meer te weten over de inhoud van de minoren en kun je eventuele vragen stellen. Aanmelden is nu mogelijk!

    Inschrijven

    Meld je aan voor een minor die start in februari vanaf 1 juli tot uiterlijk 15 december.

    Meld je aan voor een minor die start in september vanaf 1 februari tot uiterlijk 1 juli.


    • Niet elke minor start in februari en september, bovenaan de pagina van de minor vind je de startdata.
    • Minoren kunnen een numerus fixus instellen waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!
     • Om te kunnen deelnemen aan de minor moet je de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van jouw opleiding.

      Fontysstudent let op: voldoende plek in Progress betekent níet dat er ook nog voldoende plek ís. Het aanmelden voor deze minor gebeurt namelijk via diverse kanalen, waaronder kiesopmaat.nl. Wachten met inschrijven omdat je denkt dat er nog plek is kán dus betekenen dat je je uiteindelijk te laat inschrijft. En dat de minor van je voorkeur vol is.

      De minor valt onder de verantwoordelijkheid van Fontys Academy for the Creative Economy in Tilburg.

      Meer informatie?

      Voor meer informatie kun je contact opnemen met de minor-coördinator Gaby Crucq-Toffolo (g.crucq@fontys.nl).

      Voor algemene vragen mag je ook contact met ons opnemen via minoraccountableconcepting@fontys.nl.

      Meet our minor

      Op 5 november vond onze talkshow 'Meet our Minors' plaats. Daarin kwamen alle vijf de ACE-minoren aan bod in één talkshow. Heb jij de talkshow gemist? Bekijk deze hier dan terug. Wie weet meeten we jou dan in onze minor!

      Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

      Meer weten?

      Neem contact op met de coördinator van de minor Accountable Concepting

      minoraccountableconcepting@fontys.nl

      Fontys Academy for Creative Industries

      Prof. Goossenslaan 1-07, Tilburg

      Locatiekaart op adres: Prof. Goossenslaan 1-07, Tilburg