Sprint naar content

Associate degree-Bachelor-Master

Bij Fontys bieden we opleidingen aan op diverse niveaus. Lees hieronder meer over de verschillende niveaus.

Associate degree

Een Associate degree is een verkorte hbo-opleiding. Het is een tweejarige studie op hbo-niveau. Een Associate degree is vooral bedoeld voor mbo-4 studenten en werkenden. Er zijn Associate degree opleidingen in voltijd en in deeltijd en je krijgt een officieel erkend diploma. De opleiding sluit aan bij de behoefte vanuit het werkveld en vergroot de kansen op de arbeidsmarkt.

Wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn? Lees dan alle info over Associate degrees.

Bachelor

Een normale hbo-opleiding heeft een studieduur van 4 jaar en 240 studiepunten. De opleiding leidt altijd op tot een beroep. De graad die je behaalt bij het afronden van de opleiding is die van Bachelor. Je kunt een bachelor in voltijd volgen en in deeltijd. Volg je een voltijd bachelor dan heb je doorgaans overdag les. Volg je een bachlor in deeltijd dan is de kans groot dat je lessen in de avond volgt zodat je overdag kunt werken.

Voltijd bachelors worden meestal gevolgd door scholieren die net de havo of het vwo hebben afgerond, of door studenten die van het mbo komen en nog niet willen gaan werken.

Mensen die werken en studeren willen combineren volgen vaker een bachelor in deeltijd.

Wil je wat hulp bij het vinden van een opleiding die je leuk vindt? Kijk dan eens bij Je studie kiezen, we helpen je voor een stappenplan en tips.

Master

Na de bacheloropleiding kun je een hbo-masteropleiding volgen. Deze opleidingen hebben minimaal een lengte van 1 jaar een 60 studiepunten. Er zijn tevens masteropleidingen van 90, 120 en 240 studiepunten. Niet alle bacheloropleidingen in het hbo hebben een aansluitende masteropleiding. Het is ook mogelijk om via een pre-master (schakelprogramma) deel te nemen aan een masteropleiding van een universiteit.