Sprint naar content

NT2-docent (Assessment competent)

 • 01-09-2024
 • Tilburg
 • € 1.250 (BTW vrijgesteld)
Heb jij NT2-ervaring opgedaan in de afgelopen jaren? Heb je hierbij aanvullende trainingen en nascholing gevolgd? Toon je competenties aan met het assessment Competent NT2-docent bij Fontys!

Over dit assessment

Laat zien dat jouw jarenlange ervaring als NT2-docent een bewijs van deskundigheid verdient. Dit assessment en bijbehorend certificaat worden erkend door taalaanbieders, gemeentes en andere partijen. Voor het Keurmerk Blik op Werk Inburgeren is dit een geldig bewijs van bekwaamheid.

 

Voor wie?

Het assessment competent NT2-docent is gericht op NT2-docenten, die middels nascholing en aanvullende training veel kennis en kunde hebben opgebouwd. Door jouw jarenlange ervaring met NT2-cursussen in verschillende settings kan jij bewijzen dat je bekwaam bent.

Toelatingseisen

Je hebt aanvullende trainingen en/of cursussen gevolgd. Een portfolio geeft toegang tot het assessment. Lees meer hierover onder het kopje ‘Inhoud en opbouw’.

 

 

Inhoud en opbouw

Vanaf 2006 is het mogelijk om via het assessment competent NT2-docent het ‘Certificaat competent docent NT2’ te ontvangen. De Beroepsvereniging van docenten Nederlands als tweede taal, de BVNT2 heeft hiertoe een competentieprofiel voor docenten NT2 opgesteld.

Met dit competentieprofiel als rode draad, het bijbehorende bekwaamheidsportfolio en een uitgebreide handleiding kun je je Eerder Verworven Competenties (EVC) laten zien en aantonen dat je een competent NT2-docent bent. Jouw competenties worden beoordeeld in een assessmenttraject. Bij een positieve beoordeling ontvang je het Certificaat Competent NT2-docent.

1. Je stelt een portfolio op met behulp van het Competentieprofiel. Je vindt deze documenten op de website van de BVNT2. Vanaf 1 januari 2019 mag je alleen nog gebruikmaken van de laatste versie van het bekwaamheidsportfolio (herziene versie november 2017).

2. Je kunt zelfstandig een portfolio samenstellen of samen met collega’s. De BVNT2 organiseert regelmatig begeleidingstrajecten van 3 dagdelen waarin je samen met een gecertificeerd docent kunt werken aan je portfolio. 

3. Als je portfolio (bijna) klaar is meld je je aan voor dit assessment.

4. Na ontvangst van je aanmelding sturen wij je een link waarmee je jouw digitale portfolio kunt uploaden. We adviseren om twee bestanden naar ons toe te sturen; de ingevulde versie van het bekwaamheidsportfolio en alle praktijkbewijzen.

5. Na ontvangst van het portfolio plannen we een voorlopige afspraak in voor het assessmentgesprek. Er zitten altijd minstens vier weken tussen de ontvangst van het portfolio en dit gesprek.

6. Na het inplannen van het assessmentgesprek ontvang je een factuur voor de assessmentkosten. Zeg je het assessment toch af, dan zijn hier kosten aan verbonden conform onze cursusvoorwaarden.

7. Je portfolio wordt vervolgens door een van de assessoren gecheckt op volledigheid. Het portfolio zelf wordt nog niet beoordeeld, dat gebeurt pas tijdens het assessment.

8. Als het portfolio compleet is, ontvang je uiterlijk twee weken van tevoren de definitieve uitnodiging voor het assessment. 

9. Het assessment is een gesprek van één uur tussen jou, de assessor en de veld-assessor waarin jouw portfolio wordt besproken en de competenties worden beoordeeld.

10. De officiële uitslag ontvang je de volgende dag per e-mail, een rapportage van het assessment ontvang je maximaal 10 werkdagen later. Bij een positieve beoordeling krijg je het certificaat competent NT2-docent via de post opgestuurd. 

11. Hierna kan je je laten registreren in het beroepsregister van NT2-docenten van de BVNT2.

Na het succesvol afronden van het assessment ontvang je het certificaat competent NT2-docent.

Als je het niet eens bent met de procedure of klachten hebt over het verloop ervan, kun je tot drie weken (15 werkdagen) na ontvangst van de officiële, schriftelijke rapportage je bezwaar kenbaar maken bij de examencommissie.

Download klacht- en bezwaarprocedure

 
 

Praktische info

Niveau
Cursus
Kosten
€ 1.250(BTW vrijgesteld)
Studieduur
11 maanden
Startmoment(en)
01-09-2024

Wil je graag een gesprek met met iemand van de opleiding? Dat kan. Stuur Annette Hurkmans een mail via a.hurkmans@fontys.nl. Zij neemt dan contact met je op.

Heb je een specifieke leervraag voor jouw school of organisatie? Fontys biedt op maat gemaakte trajecten aan die zijn afgestemd op jouw scholingsbehoeften. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken.

   

   

  Aanmelden

  Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.

  Startdata


  Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
  Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
  Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.