Sprint naar content

Gelukscoach - gebaseerd op positieve psychologie

 • 1 maand
 • 25-09-2024
 • Tilburg
 • € 1.995 (BTW vrijgesteld)
Wil jij in korte tijd meer diepgang creëren in gesprekken en échte verbinding maken met je medewerker of cliënt? Wil je daarnaast een ander op weg helpen om meer geluk te ervaren? Dan is de cursus Gelukscoach iets voor jou. Zo leer je onder meer hoe je een persoonlijk geluksrapport inzet om een effectief gesprek te voeren.

Over de cursus

De cursus Gelukscoach is praktische cursus gebaseerd op de positieve psychologie. Je gaat aan de slag met de Cambridge Happiness Profiler (CHAP). Een laagdrempelige tool die je inzet tijdens gesprekken om een ander te begeleiden en te stimuleren in zijn ontwikkeling. Het unieke aan deze tool is dat je uitgaat van het positieve van de mens. Je brengt zowel het geluk op werkgebied als privé in kaart.

Fontys verzorgt deze cursus samen met Geluksexpert Patrick van Hees, grondlegger van de CHAP. In drie bijeenkomsten en een online contactmoment leer je deze vernieuwde methode toe te passen bij zowel individuen als organisaties én krijg je handvatten voor jouw eigen geluk. Ben jij binnenkort gecertificeerd Chambrigde Happiness Profiler?

Meer over de cursus Gelukscoach

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Cambridge Happiness Profiler (CHAP®)

De CHAP® meet het geluk van een individu. Deze hedendaagse methode leidt tot een persoonlijk geluksrapport. Het heldere rapport geeft een compleet beeld van je eigen geluksprofiel. Op basis hiervan ga je verder in op persoonlijke geluksbronnen, groeigebieden en mogelijkheden om geluksontwikkeling verder vorm te geven. De CHAP® verklaart 84% van de verschillen in geluk tussen mensen. Dit stelt je in staat mensen concreet te helpen met het onderhouden en/of vergroten van hun geluk. Een slimme investering want gelukkige professionals zijn productiever, creatiever, vitaler, socialer en beter bestand tegen burn-outs. De CHAP® is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie. Met als uitgangspunt: persoonlijk geluk en werkgeluk gaan hand in hand. En dat ziet er bij iedereen anders uit. Het rendement van een persoonlijk geluksgesprek is dan ook aanzienlijk hoger dan bij de gebruikelijke ‘one size fits all’-benadering.

 

Voor wie?

De cursus is geschikt voor professionals die hun medewerkers en/of cliënten op een professionele wijze willen begeleiden en stimuleren in het benutten van zijn geluksmogelijkheden. Vaak zijn dit professionals met een leidinggevende of coachende rol. Maar ook voor HRD’ers of HR-adviseurs is deze cursus passend.

Twijfel je of de cursus geschikt is voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via zakelijkhrmenp@fontys.nl of 06513 94 377.

 

Placeholder for Fontys video
"Een waardevolle cursus die mijn leiderschap en coaching verbeterde, terwijl ik zelf groeide naar meer geluk. Theorie en praktijk in perfecte balans, met een ondersteunende groep en ruimte voor feedback."
Claudia Profet, oud-cursist voorjaar 2024

 

Inhoud en opbouw

In deze cursus leer je praktische begeleidingsvaardigheden om je rol als gelukscoach vorm te geven. Je gaat aan de slag met de CHAP® om iemands geluk in kaart te brengen en als basis te gebruiken voor het voeren van onderbouwde geluksgesprek.

Tijdens de cursus Gelukscoach leer je hoe je:

 • Een stevige evidence base legt onder je gelukskennis.
 • Praktische begeleidingsvaardigheden in de rol van Gelukscoach vergroot;
 • Met Doelen-Oplaadpunten en Mensen (D.O.M.) en 28 geluksvoorspellers een optimale basis legt voor het voeren van geluksgesprekken. Zie de drie pijlers D.O.M. als drie takken van jouw ‘geluksboom’. Aan de takken zitten 28 blaadjes, die we de geluksvoorspellers noemen. Je leert hoe je deze kunt inzetten tijdens je gesprekken;
 • Concreet geluksgesprekken voert en hierop te reflecteren;
 • Een CHAP geluksprofiel bespreekt en in kaart brengt.

Alle lesdagen vinden plaats op de woensdag

WatDatumTijd
Trainingsdag 125 september 202409.00 - 17.00 uur
Trainingsdag 216 oktober 202409.00 - 17.00 uur
Online avondspreekuur7 november 2024Tijdsstip wordt in overleg ingepland
Certificaatuitreiking*20 november 202414.00 - 17.00 uur

Graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn bij de trainingsdagen.
* Naast het inhoudelijke programma vindt er een certificaatuitreiking en afsluitende borrel plaats.

Tijdens de cursus ontdek je vele ins en outs van de Cambridge Happiness Profiler (CHAP®) en leer je met behulp van de 28 geluksvoorspellers ieders individuele gelukssituatie in kaart te brengen. Bovendien oefen je hoe je de CHAP® kunt aanbieden en hoe je het geluksrapport persoonlijk toelicht aan de cliënt/coachee of medewerker.
Indien je de toets hebt behaald, ontvang je na afloop van de cursus het certificaat Gelukscoach. Als de toets niet is behaald, ontvang je een bewijs van deelname.
 
 

Meerwaarde

Met jouw CHAP®-kennis en begeleidingsvaardigheden help je cliënten, organisaties en jezelf op weg naar geluk!

 • Gelukkige medewerkers presteren beter, zijn vitaler en hebben minder kans op burn-outverschijnselen.
 • Met het uitgebreide geluksrapport van de CHAP® bied je een medewerker, cliënt of coachee inzicht in haar/ zijn persoonlijke geluksprofiel en stem je de mogelijke vervolgstappen af op de persoon zelf.
 • Het vergroten van geluk begint bij het inzicht van wat iemand nu echt gelukkig maakt.
 

Placeholder for Fontys video
Wil je graag in gesprek met iemand van de cursus?
Neem dan contact op met zakelijke dienstverlening via zakelijkhrmenp@fontys.nl of 06 51394377.

 

Praktische info

Niveau
Cursus
Kosten
€ 1.995(BTW vrijgesteld)
Studieduur
1 maand
Startmoment(en)
25-09-2024

Nog geen concrete data, bij interesse graag mailen naar zakelijkhrmenp@fontys.nl, of bel 08850 77433.

De kosten voor deze cursus bedraagt vanaf april 2024 €1.995,- (BTW vrijgesteld).

Subsidie, lening, beurs, belastingvoordeel?
Er zijn diverse mogelijkheden om voor je studie gebruik te kunnen maken van een lening, subsidie, een beurs en/of van belastingvoordeel. Op deze pagina vind je daarover alle informatie.

De cursus Gelukscoach bieden we ook incompany aan. De kracht van incompany is dat deze cursus altijd op maat in de afstemming met uw wensen voor de organisatie zal zijn. Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan via zakelijkhrmenp@fontys.nl of 06513 94 377 om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

 

 

Aanmelden

Hieronder vind je de startdatum van deze cursus en kun je je aanmelden.

Startdata


Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.