Sprint naar content

Associate degree: hbo in twee jaar

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn voltijd en deeltijd associate degrees.

Ben jij op zoek naar een hbo-opleiding van 2 jaar? Dan is een associate degree (ad) iets voor jou! Een ad is een opleiding vol praktische en theoretische kennis die je verder brengt en sterker maakt in jouw vakgebied. Je kunt een ad direct na je middelbare school of mbo volgen, maar ook naast je baan als je al een paar jaar werkervaring hebt. Je kunt kiezen voor een voltijd, deeltijd of duale variant. Je kunt hierna doorstromen naar een bachelor.

Maak je keuze

Instromen na het mbo

lees meer

Instromen na de havo

Lees meer

Instromen vanuit een werksituatie

Lees meer

Waarom een associate degree?

  • Je haalt in slechts 2 jaar een hbo-diploma. Ideaal als je wel wilt studeren, maar 4 jaar te lang vindt.
  • Het is een praktische studie waarin je in een team van studenten aan de slag gaat met opdrachten, projecten en tijdens stages.
  • Je leert samenwerken met uitvoerders op de werkvloer en met de beleidsmakers in een organisatie. Bedrijven zitten te springen om medewerkers die dit kunnen.
  • Na je associate degree kun je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt.
  • Een associate degree naast je baan? Je kunt direct het geleerde in de praktijk brengen.
  • Heb je de smaak van studeren te pakken, dan kun je na je associate degree doorstuderen aan een hbo-bachelor-opleiding.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Placeholder for Fontys video
Kun Pessers, Ad Pedagogisch Educatief Professional
Ik had het gevoel dat ik meer in mijn mars had dan niveau 4, maar zag het niet zitten om een vierjarige opleiding te gaan doen. Een Ad was voor mij daarom een logische stap na mijn opleiding Summa Sport en Bewegen. Ik ben heel enthousiast over de opleiding, ik kan hem aan en daar ben ik trots op. Ik vind het leuk om me verder te ontwikkelen."