Sprint naar content

Studeren in deeltijd

Geïnteresseerd in een deeltijd- of duale hbo-opleiding? Of zoek je een korte cursus, post hbo-opleiding of master om je te specialiseren? Ga voor de opleiding die bij je past en geef je carrière een boost!

Kies je interesse

Wat houdt deeltijd studeren in?

Studeren in deeltijd biedt de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en een diploma te behalen, terwijl je blijft werken en/of tijd kunt besteden aan hobby’s, familie en vrienden. Gemiddeld ben je 20 uur per week bezig. De meeste deeltijdopleidingen bieden flexibele opties aan. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je zelf je vakken kunt kiezen, de volgorde van vakken kunt aanpassen of de studielast per semester kunt bepalen. Zo kun je een goede balans vinden tussen werk/privé en je studie.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Ik verbeter mezelf als persoon én als professional.

Mark Verstappen, student ICT & Management and security

Cursussen

Wil je niet een volledige opleiding doen? Dan is een cursus een goed idee. Een hbo-cursus biedt jou diepgaande kennis, een professioneel netwerk, vaardigheidsontwikkeling, persoonlijke groei en verbeterde carrièremogelijkheden. Kijk dus zeker bij ons aanbod voor cursussen.

Masters

Ben je op zoek naar meer verdieping in jouw vakgebied? Een hbo-masterstudie helpt je om beter te worden in je vak, breidt je netwerk uit en geeft je goede analytische vaardigheden. Hierdoor krijg je meer kansen voor je loopbaan en hogere salarissen. Ook laat het zien dat je toegewijd bent aan je vak en altijd wilt blijven leren. Misschien is een master iets voor jou?

Omscholen

Wil jij het roer omgooien? Jezelf omscholen opent nieuwe carrièremogelijkheden en vergroot de werkgelegenheidskansen. Het stelt je in staat om nieuwe vaardigheden en kennis te verwerven, waardoor je waardevoller wordt op de arbeidsmarkt. Persoonlijke groei en meer voldoening in je werk zijn niet uitgesloten.

Veelgestelde vragen over deeltijd opleidingen

In sommige situaties zijn er mogelijkheden voor subsidies of betalingsregelingen, lees meer op de pagina Subsidieregelingen.
Het aantal uur dat je kunt werken naast een deeltijdstudie varieert, maar over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 20-24 uur per week te werken.
Dat verschilt per studie. Zo kost een volledige bacheloropleiding vier jaar, een masteropleiding één of twee jaar en een Associate degree twee jaar. Een cursus duurt meestal een aantal weken tot een jaar.
Associate degree (Ad) programma's zijn tweejarige hbo-opleidingen die zich richten op praktische kennis en beroepsvaardigheden. Fontys heeft diverse associate degree programma’s.
Een hbo-master richt zich op de beroepspraktijk, dus je gaat altijd aan de slag met een praktijkvraag. Een master aan de universiteit richt zich op wetenschappelijk en theoretisch onderzoek. Daar ligt de nadruk op onderzoeksvaardigheden, theorie en kennisontwikkeling. Het niveau van beide opleiding is gelijk. Gemiddeld duurt een hbo-masteropleiding in deeltijd één of twee jaar.