Sprint naar content

Studeren in Venlo

Praktijkgericht

Bij Fontys Venlo bereiden we je al vanaf de eerste week van je studie voor op de beroepspraktijk. Je doet o.a. projecten samen met het bedrijfsleven, leert netwerken en krijgt sollicitatietraining. Maar ook je persoonlijke ontwikkeling en innovatieve vaardigheden als ondernemerschap, creativiteit en technologie krijgen aandacht in onze opleidingen.

We hebben bovendien goede contacten en samenwerkingen met talloze werkgevers, zowel regionaal als internationaal. Je vooruitzicht op een goede baan is daardoor bijzonder goed.

Kleinschalig en persoonlijk

Voor onze studenten betekent Fontys Venlo vooral kleinschaligheid en geborgenheid. Onze klassen zijn klein en persoonlijk contact met studenten staat binnen onze campus hoog in het vaandel. 

Verder krijgt elke student een persoonlijke studieloopbaanbegeleider. Dit is een docent die je tijdens je hele studie begeleidt en ondersteunt waar nodig. Hij of zij is je aanspreekpunt bij algemene en persoonlijke vragen.

Internationaal karakter

Ook al volg je je studie in het Nederlands, het internationale karakter van Fontys Venlo zal niet aan je voorbij gaan. Er zijn meer dan 50 nationaliteiten op de campus en verder zijn er:

  • Het Language Centre, waarin alle studenten extra talen kunnen leren
  • Studiemogelijkheden bij meer dan 100 partneruniversiteiten wereldwijd
  • Mogelijkheden om stage te lopen in het buitenland
  • Diverse internationale docenten.

Dankzij het internationale karakter van Fontys Venlo krijg je de kans om van en over andere culturen te leren, je talenkennis te verbeteren en om een internationaal netwerk op te bouwen.