Alpe D'HuZes

Sfeerafbeelding Fontys

Ook in 2023 organiseren we weer een vrijwilligersreis naar het evenement Alpe d'Huzes. 50 Verpleegkundestudenten zetten zich een week lang in om dit mogelijk te maken. Alpe d'Huzes is een sponsorevenement waarbij jaarlijks meer dan 5000 deelnemers één of meerdere keren de Alpe d'Huez beklimmen en geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.

Waarom jij meegaat als vrijwilliger?

  • Je draagt bij aan een goed doel en zet jezelf in voor anderen
  • Je doet levenservaring op die jou als toekomstige verpleegkundige verrijkt
  • Je ontmoet medestudenten en doet ongetwijfeld nieuwe vriendschappen op
  • Je gaat een enorme toffe in intense week tegemoet!

De reis start op zondag 28 mei 2023 en duurt tot zaterdag 3 juni. We verblijven in de geweldige omgeving op de top van de Alpe d'Huez. Een team van vijf docenten organiseert de reis en zorgt voor een afwisselend programma met ruimte voor vrijwilligerswerk, bezinning en de nodige ontspanning. Het programma varieert van jaar tot jaar. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe de week eruit kan zien.

Zondag

Aankomst bij het hotel en opening van de Alpe d’HuZes week in het Palais des Sports.Het Palais des Sports is hét centrale punt van deze week. Hier is eigenlijk alles te doen.

Maandag & Dinsdag

Iedereen wordt ingedeeld voor vrijwilligerswerk, de tijden en plaatsen zijn voor iedereen anders. Ook is er bezinningsavond in ons hotel.

Woensdag

Ook deze dag word je ingezet als vrijwilliger maar bovenal is dit de dag van de Alpe d’HuZus. Vandaag staat in het teken van de mensen die de berg maar 1 keer willen fietsen of lopen. 's Avonds is er een bezinningsavond in het Palais des Sports. Enkele kankerpatiënten doen hier hun verhaal, en vertellen hoe ze in het leven staan.

Donderdag

De dag van de Alpe D’Huzes!! De meeste wekkers gaan rond 03.30 uur af. Een aantal studenten staat vandaag bij de kinderopvang in het Palais des Sports. Dat is zeker nodig, want veel ouders van de kinderen fietsen zelf mee. Samen met een paar kinderen kun je dan naar de finish gaan kijken, zodat zij ook wat meekrijgen van de dag. Omstreeks 20.00 uur komen de laatste fietsers over de finish en wordt het voorlopige eindbedrag van Alpe D’HuZes bekendgemaakt.

Vrijdag

Vrijdag is het opruimdag. ’s Avonds is er een eindfeest in een grote tent met alle vrijwilligers en deelnemers en het is altijd hartstikke gezellig! Het is net één grote Alpe d’HuZes familie!

Zaterdag

Vertrek naar Nederland en we kijken al uit naar volgend jaar want zo’n Alpe D’HuZes sfeer vind je nergens anders, dan deze week op deze berg!!

Heb je vragen, stuur een mail naar fhmg-alpedhuzes@fontys.nl
Meer weten over het evenement? Kijk dan voor meer informatie op de webpagina van Alpe d'Huzes.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys