Sprint naar content

Eerder verworven competenties aantonen

Wil je weten of je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Tijdens de intake met de opleiding laat je door middel van je diploma's zien welke eerder verworven competenties je al bezit. Op basis hiervan kan een indicatie voor vrijstellingen gegeven worden voor specifieke leeruitkomsten.

Ervaringsportfolio

Ben je van mening dat je meer leeruitkomsten aan kunt tonen dan uitsluitend via diploma’s? Dan verzamel je de bewijzen voor de leeruitkomsten in een ervaringsportfolio. Je laat in het portfolio concreet zien dat je een leeruitkomst beheerst. De opleiding moet het bewijs, net als bij een toets, kunnen beoordelen.

Assessment voor of na de start van je studie

Wil je dit portfolio vóór de start van je opleiding beoordeeld hebben? Bijvoorbeeld omdat je precies wilt weten hoe lang je over de studie gaat doen? Dan vraag je een intake-assessment aan bij de opleidingscoördinator. Let op: hier zijn kosten aan verbonden. Deze zijn vastgesteld op basis van het aantal studiepunten dat je vrijgesteld wilt krijgen:

  • Voor 5 studiepunten zijn de kosten € 810,-
  • Voor 10 studiepunten zijn de kosten € 1.080,-
  • Voor 15 studiepunten zijn de kosten € 1.395,-
  • Voor 20-30 studiepunten zijn de kosten € 1.755,-

Je kunt er ook voor kiezen het portfolio ná inschrijving te laten beoordelen; dit heet een startassessment en is kosteloos.

Het assessment

In een gesprek (het assessment) stelt de opleiding aanvullende vragen over je bewijsstukken, waarna je een definitieve beoordeling ontvangt. Na inschrijving op de opleiding verzilver je de vrijstellingen en ontvang je de studiepunten voor de leeruitkomsten die je hebt aangetoond.

Door deze uitgebreide intake heb je vooraf meer informatie over de studieduur en studiebelasting en kom je bij de aanvang van de opleiding sneller tot een concreet studieplan. We adviseren je tijdig een intakegesprek aan te gaan indien er sprake is van voor de opleiding relevante ervaringen.

Contact

Fontys Lerarenopleiding Tilburg

08850 74288
studentzakenflot@fontys.nl
06-41622446