Sprint naar content

Kosten en subsidiemogelijkheden

Hieronder vind je de veelgestelde vragen en antwoorden over kosten en subsidies. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact op met ons klantcontactcentrum. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 08850 80000 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 - 17:00 uur) of stel je vraag via onderstaand contactformulier.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Aan het volgen van een deeltijdopleiding, cursus of training zijn kosten verbonden. De overheid stimuleert een leven lang ontwikkelen met verschillende subsidies en regelingen die je kunnen helpen de studie te betalen. Klik hier voor de diverse subsidieregelingen die er momenteel zijn.

Als je werkgever jouw collegegeld betaalt bevestig je zelf, met je eigen rekeningnummer, de digitale machtiging in Studielink. Om de kosten te kunnen declareren kun je bij je opleiding om een betaalbewijs vragen. Fontys verstrekt geen facturen aan werkgevers en de werkgever kan het collegegeldbedrag niet overmaken naar Fontys.

Als je werkgever jouw cursusgeld betaalt dan kun je dat op het inschrijfformulier aangeven.

Neem hiervoor contact op met de studenten- of cursistenadministratie. Vermeld altijd je studentnummer, naam en voornaam. Contactgegevens kun je vinden via deze link.

Voor de meeste opleidingen geldt het wettelijk vastgestelde collegegeld, maar in een aantal situaties is sprake van 'instellingscollegegeld'. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een tweede bachelor- of masteropleiding of als je uit een land komt dat niet hoort bij de Europese Economische Ruimte (EER). De hoogte van het instellingscollegegeld wordt vastgesteld door het College van Bestuur en varieert per opleiding of per groep studenten.

Via de collegegeldmeter kun je bepalen welk collegegeldtarief voor jou van toepassing.

Als de werkgever het collegegeld van de student (werknemer) betaalt, bevestigt de student zelf, met het eigen bankrekeningnummer, de digitale machtiging in Studielink. Om de kosten te kunnen declareren, kan de student de opleiding om een betaalbewijs vragen. Fontys verstrekt geen facturen aan werkgevers. Mocht dit voor de werkgever niet voldoende zijn, dan dient de student zelf contact op te nemen met de administratie van zijn of haar eigen opleiding.
Facturen ontvangen wij bij voorkeur digitaal, je kunt deze sturen naar: digitalefacturen@fontys.nl
Factuur dient voorzien te zijn van een deelprojectnummer of inkoopordernummer voor een correcte verwerking. Facturen zonder een deelprojectnummer of inkoopordernummer worden niet geaccepteerd en worden retour gestuurd.

Contactformulier

Heb je een vraag?

Heb je een tip of wil je reageren op Fontys-informatie, dan kun je terecht bij het Klantcontactcentrum van Fontys Hogescholen.

Dit kan telefonisch via het telefoon-nummer 08850 80000 of via onderstaand formulier.