Sprint naar content
Centre of expertise

ACE - automotive

Automotive Center of Expertise, ACE, is een samenwerking van de automotive opleidingen van Fontys Hogescholen, Hogeschool Arnhem en Nijmegen en de automotive industrie. Bij ACE komen de dagelijkse beroepspraktijk, hbo automotive onderwijs en automotive onderzoek samen.

Ontwikkelingen in mobiliteit gaan razendsnel. De toekomst van het wegverkeer vraagt om slimme en groene oplossingen. De Nederlandse automotive-branche​​​​​​​ heeft daarin een belangrijke positie. Daarom is het belangrijk dat deze verschillende partijen met elkaar samen werken.

ACE Mobility zet zich in om studenten en bedrijven te helpen met bij hun stages en afstuderen en heeft een jobportal met een overzicht van openstaande stage- en afstudeerprojecten bij bedrijven. Ook vacatures voor jong afgestudeerden staan op de jobportal.
Ook bieden wij een zogenaamd professional programma aan. Dit programma is gekoppeld aan de afstudeeropdracht en wordt naast het reguliere stage- of afstudeertraject gevolgd. De student ontwikkelt door dit programma vaardigheden en skills die gedurende de loopbaan van pas komen.
Daarnaast helpt ACE bijna afgestudeerden die een master willen volgen aan de TU/e. Elke student kan al tijdens zijn studie deelnemen aan het premaster programma. Deze studenten krijgen hierdoor direct toegang tot de wetenschappelijke master Automotive Technology. Dit scheelt een jaar studietijd én kosten!

Together we create the future of mobility.

Onderzoeksprojecten van ACE

Voor meer informatie over het Centre of expertise ACE Automotive en de onderzoeksprojecten kijk op:


Samenwerking met de industrie

Binnen de automotive industrie vinden boeiende ontwikkelingen plaatsdie onze maatschappij fundamenteel veranderen en die tot nieuwe industrieën en business leiden. Deze ontwikkelingen bepalen mede hoe we ons in de komende decennia van a naar b gaan verplaatsen, dus hoe onze mobiliteit er in de toekomst uitziet.Verschillende door technologie gedreven trends hebben enorme gevolgen voor onze mobiliteit. De automotive wereld is zich hiervan zeer bewust en integreert nieuwe technologieën in de productieprocessen van onze vervoersmiddelen.

Met de industrie ontwikkelt ACE Mobility VLOGS van jonge engineers om geïnteresseerden te laten zien wat er in dit boeiende vakgebied gebeurt. Met bedrijven en Fontys en HAN organiseert ACE Mobility cursussen en programma’s die zijn opgenomen in de ACE Academy.


Partners

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Leading lector

Foto van persoon

Dr.ir. G.J.J. (Ger) Post

Lector Entrepreneurship