Sprint naar content
Project

Live Journalistiek

Van een theaterstuk compleet met orkest en dans, tot een stadswandeling met interviews op locatie; live journalistiek maakte in de afgelopen tien jaar een bescheiden opmars.

Wat houdt het project in?

Eerder onderzoek voor dit lectoraat door Vera Boonman toonde al aan dat een vastomlijnde definitie voor het genre moeilijk te vinden is, maar ook dat een handvol initiatieven uit binnen- en buitenland het goed doen. Zalen verkopen in een mum van tijd uit en het publiek laat achteraf weten zich verbonden en ge├»nformeerd te voelen.

Thijs van den Houdt zette afgelopen jaar het onderzoek naar Live Journalistiek voort met een onderwijspilot waarin studenten journalistiek aan de slag gingen met een voorstelling rondom De Waterschappen; dit naar aanleiding van de verkiezingen die in maart 2023 plaatsvonden.

In navolging van deze pilot zal in 2024 een nieuw traject starten waarin in samenwerking het het internationale Live Journalistieke Netwerk, waaronder partners van Toronto University, Reporter Slam Duitsland gewerkt wordt aan een onderzoek en voorstelling rondom klimaatjournalistiek.

Onder leiding van:

  • Danielle Arets
  • Thijs van den Houdt

Partners

  • Fontys Lectoraat Kunsten (Falk Hubner & Danae Theodoridou)


Contact

Foto Danielle Arets

D.J.A.M. (Danielle) Arets

Lector