Sprint naar content

Docent van het Jaar

Fontys Docent van het Jaar

Fontys Docent van het Jaar word je op voordracht van studenten en/of collega’s. Deelname aan Docent van het Jaar is vrijwillig, maar wel een uitgelezen kans om docent(en) in het zonnetje te zetten, studenten positief feedback te vragen en het instituut en Fontys te profileren.

Wil je een docent voordragen als Docent van het Jaar ga dan naar onderstaand aanmeldformulier. Dit kan tot uiterlijk 20 november 2023.

Ik wil een docent voordragen!

Wat levert de verkiezing op?

Op 8 januari 2024 wordt de Fontys winnaar bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsontmoeting. De winnaar ontvangt uit handen van het bestuur een cheque van € 5.000,- ten behoeve van innovatie in het onderwijs. De winnende Fontysdocent wordt (als hij/zij dat wil) vervolgens afgevaardigd naar de landelijke verkiezing van Docent van het Jaar, georganiseerd door Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

De jury

De jury wordt gevormd door Maarten Moolenaar, voorzitter SF-CMR en Angel Linnenbank en Filip Maessen leden van de studentenfractie CMR, Susan Beckers (docent Fontys Lerarenopleiding Sittard en winnaar DvhJ 2023) en Jessy Kouwenberg (dienst Marketing en Communicatie).

Beoordelingscriteria

Fontys zoekt docenten die:

  • Passie hebben en uiten voor hun vak en de maatschappelijke meerwaarde van het vak weten over te brengen.
  • Betrokken en toegankelijk zijn, voldoende feedback geven en interesse tonen in de belevingswereld van de student.
  • Blijven professionaliseren en reflecterend vermogen ontwikkelen en goed omgaan met feedback van studenten.
  • Kwalitatief goed onderwijs verzorgen en studenten betrokken houden bij hun vak.