Sprint naar content
Foto van persoon

Docentonderzoeker

W.J. (Wimco) Veerman BSc.

Wimco Veerman is in 2021 afgestudeerd aan de opleiding Automotive and Mobility Management.

Na enige ervaringen opgedaan te hebben in de automotive branche was het Wimco duidelijk: de toekomst, dat is pas interessant! Als onderzoeker binnen het domein Smart Mobility is hij betrokken bij een diverse mix van onderwerpen. Door de bachelor Technische Bedrijfskunde/Automotive and Mobility Management is het mogelijk bruggen te bouwen tussen de puur technische oplossingen en de behoeftes van het bedrijfsleven. Het maatschappelijk belang van verandering in de klassieke Automotive branche wordt hierbij niet uit het oog verloren. Om die reden heeft Wimco ervoor gekozen deze kennis aan te vullen door de Master Management en Innovatie in Maatschappelijke organisaties te volgen.

Zijn werk is een continue balans tussen onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven.

De automotive en mobiliteitsbranche is in beweging. De energietransitie, zelfrijdende voertuigen, de verschuiving van bezit naar gebruik, urbanisatie en de grote druk op de bestaande infrastructuur maken dat er stappen gezet moeten worden. Wimco is betrokken bij verschillende onderzoeken op het gebied van energietransitie, autonoom rijden en duurzaam transport maar neemt zelf het voortouw op het gebied van Mobility as a Service.

Wimco: “Door werkzaam te zijn als onderzoeker en les te geven binnen het thema Smart Mobility hoop ik studenten kansen te bieden om te innoveren. Om studenten klaar te stomen voor dit werkveld is het van groot belang dat zij niet alleen ervaring op doen in de branche, maar ook nadenken over de toekomst. De veranderingen, innovaties en ontwikkelingen gaan snel en door het onderzoek te combineren met onderwijs, waarin het bedrijfsleven centraal staat, hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan dé professional die bij Fontys afstudeert.”


Foto van persoon

W.J. (Wimco) Veerman BSc.

Docentonderzoeker