Sprint naar content
Foto van persoon

Docent-onderzoeker

E. (Erdinç) Saçan

Erdinç Saçan studeerde Information Technology bij Fontys Hogescholen en ronde zijn master af bij Tilburg University in Information Management. Hij is werkzaam bij Fontys Hogeschool ICT als docent ICT & Business, met een brede interesse in onderwerpen binnen dit werkveld als marketing, technologische ontwikkelingen, ethiek, privacy, dataverdienmodellen en overtuigingsprincipes. Naast zijn werk als docent en onderzoeker, blogt Erdinç voor diverse leidende marketing en ICT-platformen.

Binnen het werkveld van ICT houdt Erdinç zich bezig met AI, VR/AR, Blockchain, EdTech, Open Data, Smart Cities, Gaming en ethische vraagstukken. Vanuit persoonlijke interesse houdt hij zich ook bezig met onderwerpen als politiek, sociale cohesie en netwerken. Erdinç is lid van de Fontys AI Community en is actief als host van de AI-gerelateerde Fontys podcast ‘AI Garage’. Hij is naast zijn werk bij Fontys ook actief als Practor aan ROC Tilburg, waar hij lid is van de kopgroep Interactieve Technologie die binnen Mindlabs opereert. De kopgroep initieert projecten om het eigen expertiseniveau te verhogen, en deze eventueel door studenten of externe partijen concreet te laten uitwerken en ontwikkelen. Het doel is om nieuwe technologie toe te passen als instrumentarium in het onderwijs en om via samenwerking het onderwijs te inspireren om zichzelf opnieuw uit te vinden.

Erdinç is geselecteerd als deelnemer aan het International Visitor Leadership Program [IVLP], een prestigieus programma van drie weken in zes steden (NYC, Washington, Austin, San Francisco, Ohio) 'Insights On America' over leiderschapsontwikkeling voor internationale high potentials, dat door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken namens het Amerikaanse volk wordt georganiseerd.

Sinds januari 2022 is Erdinç Hoger Onderwijs Manager - Midden bij Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK). Daarnaast bekleedt hij voor diverse organisaties een Raad van Toezicht functie.


Publicaties en Media

De practorale rede van Erdinç van het Practoraat Interactieve Technologie is hier te bekijken.

De practorale rede is ook uitgebracht als ebook en is hier te lezen.

Onderzoeksprojecten

- De lockdown een Tikkie terug


Contact

Foto van persoon

E. (Erdinç) Saçan

Docent-onderzoeker

Publicaties

HBO Kennisbank