Sprint naar content

Ontwikkeltraject bruggenbouwer

Bij Fontys leren en werken onze docenten en studenten steeds vaker samen met en in de beroepspraktijk. Je kunt hierbij denken aan een hybride leeromgeving, een professionele werkplaats, een living lab of andere vergelijkbare vormen. Docenten en professionals uit het werkveld werken binnen deze omgevingen samen als zogenaamde bruggenbouwers. Deze bruggenbouwers hebben een sleutelpositie in het ontwikkelen van deze omgevingen. 

In dit ontwikkeltraject krijg je inzicht in het profiel van de bruggenbouwer en wordt er gewerkt aan diverse vaardigheden passend bij deze rol. Na een kennismaking om elkaar en elkaars leeromgevingen beter te leren kennen start het programma vanuit jouw rol als bruggenbouwer en zoomt verder uit naar de organisatie, het netwerk en de samenwerking. Je maakt kennis met andere professionals van verschillende organisaties die dezelfde rol uitvoeren waarbij er veel ruimte is om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Tot slot ga je in dialoog met een Fontys bestuurder over toekomstig beleid voor deze rol. Zo hopen we te bouwen aan een community van bruggenbouwers die elkaar ontmoeten en zich samen verder ontwikkelen in deze rol.

Dit ontwikkeltraject is geschikt voor Fontys- en werkveldcollega’s die de rol van bruggenbouwer hebben in hybride leeromgevingen zoals een professionele werkplaats, living lab of andere vergelijkbare vormen. 

We hopen uit diverse hoeken van Fontys en netwerk dat bruggenbouwers elkaar ontmoeten en zij zich samen verder ontwikkelen in deze rol.

Dit professionaliseringsinitiatief is een samenwerking vanuit programma’s Docentprofessionalisering & Hybride Leeromgevingen, en het lectoraat Professionele Werkplaatsen. 

Deelnemen aan dit professionaliseringstraject?

Ben je een Fontys medewerker: meld je aan voor het Bruggenbouwersontwikkeltraject via de Fontys Hub.
Ben je geen Fontys medewerker en wil je graag meedoen of wil je meer informatie: stuur een mail naar docentprofessionalisering@fontys.nl.

Programma ontwikkeltraject Bruggenbouwer voorjaar 2023

  • 16 februari 2023 Kennismaking
  • 2 maart 2023 Mijn rol als Bruggenbouwer
  • 16 maart 2023 Mijn rol in het systeem
  • 30 maart 2023 Mijn rol in de samenwerking
  • 13 april 2023 Mijn rol in de toekomst?!

Programma ontwikkeltraject Bruggenbouwer najaar 2023 (data onder voorbehoud)

  • 28 september 2023 Kennismaking
  • 12 oktober 2023 Mijn rol als Bruggenbouwer
  • 2 november 2023 Mijn rol in het systeem
  • 16 november 2023 Mijn rol in de samenwerking
  • 30 novembe 2023 Mijn rol in de toekomst?!

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Ontwikkeltraject Bruggenbouwer