Contact met Nard
Hallo! Ik ben Nard, docent bij de opleiding Verpleegkunde. Heb je vragen over de opleiding? Stuur een mail en ik antwoord je zo snel mogelijk.
Mail NardVerpleegkunde is meer dan het verzorgen en verplegen van mensen. De mens met een zorgvraag staat centraal. En ieder mens is anders. Het is daarom belangrijk dat je je goed inleeft, op een open en begripvolle manier. Daar komt bij dat je duidelijk communiceert en rekening houdt met persoonlijke factoren zoals leeftijd, culturele achtergrond en economische positie. Doordat mensen steeds langer leven en meer en andere zorg nodig hebben, kom je in elk werkveld ouderen tegen. Van ziekenhuizen tot psychiatrie tot thuiszorg.
Tijdens de opleiding Verpleegkunde leer je de best mogelijke zorg te geven aan iedere patiënt. Je verdiept je in hoe je de zorgvraag achterhaalt en tot een zorgplan komt. Dit doe je door nauwkeurig te observeren, grondig te onderzoeken en kritisch te zijn. Je leert samenwerken, communiceren en organiseren in een goede mix tussen theorie en praktijk. Bovendien oefen je veelvuldig verpleegkundige vaardigheden zoals injecteren en wondverzorging.
Vol afwisseling! Je werkt in kleine (project)groepen en leert van elkaar. En je doet ervaring op in de beroepspraktijk. Als student Verpleegkunde:
Psychiatrie vond ik in het begin erg spannend, maar daar had ik het uiteindelijk heel erg naar mijn zin!"Lees het verhaal van Eefje, 3e jaars student Verpleegkunde
Er is veel vraag naar hbo-verpleegkundigen! Na je opleiding Verpleegkunde kun je overal in de gezondheidszorg gaan werken als verpleegkundige. Bijvoorbeeld in:
Arbeidsmarktperspectief
De arbeidsmarkt voor verpleegkundigen is in beweging. De samenleving vergrijst en de zorgvragen worden steeds complexer. De zorg wordt steeds persoonlijker en tegelijkertijd is er grote druk door de kosten die dat met zich meebrengt. Er is veel vraag naar hbo-verpleegkundigen die zorg verlenen op hoog kwalitatief niveau. De verwachting is dat dit in de toekomst verder groeit.
Doorstuderen
Nadat je een aantal jaren hebt gewerkt, kun je een verpleegkundige vervolgopleiding gaan doen, zoals Kinderverpleegkunde, Intensive Care Verpleegkunde of Sociaal Psychiatrische Verpleegkunde. Daarnaast zijn er passende hbo-masters zoals Healthy Ageing Professional of Advanced Nursing Practice. Ook kun je na je studie een universitaire master volgen. Denk aan Gezondheidswetenschappen of Verplegingswetenschappen.
Meld je hier aan voor één van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de opleiding voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een Open dag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.
Leuk dat je je wilt aanmelden voor het proefstuderen bij de opleiding Verpleegkunde in Tilburg. We ontvangen jou graag samen met andere studiekiezers op onze
campus. Voor het proefstuderen is een speciaal programma samengesteld. Je volgt 3 korte lessen en maakt kennis met studenten en docenten. Daarnaast is er alle ruimte om je eventuele vragen te stellen.
Leuk dat je je wilt aanmelden voor het proefstuderen bij de opleiding Verpleegkunde in Eindhoven. We ontvangen jou graag samen met andere studiekiezers op onze nieuwe onderwijslocatie. Voor het proefstuderen is een speciaal programma samengesteld. Je volgt 3 korte lessen en maakt kennis met studenten en docenten. Daarnaast is er alle ruimte om je eventuele vragen te stellen.
Leuk dat je je wilt aanmelden voor het proefstuderen bij de opleiding Verpleegkunde in Eindhoven. We ontvangen jou graag samen met andere studiekiezers op onze nieuwe onderwijslocatie. Voor het proefstuderen is een speciaal programma samengesteld. Je volgt 3 korte lessen en maakt kennis met studenten en docenten. Daarnaast is er alle ruimte om je eventuele vragen te stellen.
Leuk dat je je wilt aanmelden voor het proefstuderen bij de opleiding Verpleegkunde in Tilburg. We ontvangen jou graag samen met andere studiekiezers op onze
campus. Voor het proefstuderen is een speciaal programma samengesteld. Je volgt 3 korte lessen en maakt kennis met studenten en docenten. Daarnaast is er alle ruimte om je eventuele vragen te stellen.
Ben je altijd betrokken bij de mensen om je heen? In het bijzonder bij mensen die verpleegkundige zorg nodig hebben? En lijkt het je interessant om bezig te zijn met vragen als:
Dan is het hbo-voorbereidingsprogramma Nurse Academy echt iets voor jou!
Tijdens dit programma werk je samen met studenten en coaches aan een verpleegkundige kwestie. Dit is een opdracht uit de praktijk waarvan je het onderwerp of thema zelf bepaalt. Je werkt hiermee aan één van de bekwaamheden (criteria) uit het eerste leerjaar van de bacheloropleiding Verpleegkunde. Je leert hoe je een onderzoek opzet en uitvoert, net zoals een hbo-verpleegkundige dit in het werkveld doet. Ook ga je samen met een student naar zijn of haar individuele werkplek (stage). Je mag daar rondkijken, ervaren en vragen stellen. Door te proeven van de sfeer en inhoud van de opleiding, helpen we jou bij het maken van een juiste studie- en beroepskeuze. Daarnaast kun je alle ervaringen die je opdoet gebruiken voor je profielwerkstuk.
Bijeenkomst 1:Kennismaken en de opstart
Je maakt uitgebreid kennis met je medeleerlingen, de coaches en studenten die jou gaan begeleiden. Je krijgt uitleg over het programma en we maken je wegwijs in het gebouw. Daarnaast maken we een start met de oriëntatie op een verpleegkundige kwestie (zelf gekozen onderwerp) welke je gaat gebruiken voor je profielwerkstuk.
Bijeenkomst 2: Kennismaking verpleegkundig beroep en verpleegkundig onderwerp
Tijdens de tweede bijeenkomst kijken we terug op de afgelopen week en de opdracht waarmee je aan de slag bent gegaan. Dit doen we o.a. door in gesprek te gaan met elkaar. Ook zal er deze bijeenkomst een gastspreker aanwezig zijn welke meer zal vertellen over het verpleegkundig vak.
Bijeenkomst 3:Onderzoeksvraag en kennismaking verpleegtechnische vaardigheden
In deze bijeenkomst leer je hoe je naar betrouwbare informatie zoekt, en hoe je deze bronnen juist vermeldt in je verslag. Daarnaast maak je kennis met verpleegtechnische vaardigheden. Aan het einde van deze bijeenkomst is duidelijk welke onderzoeksvraag je gaat beantwoorden en kun je gericht aan de slag.
Bijeenkomst 4:Ontwerpen; onderzoeksmethode en show and grow
Naast een literatuuronderzoek ga je ook onderzoek doen in de praktijk, waarvoor je een ontwerpplan maakt. Je geeft een korte pitch over je onderzoek tot nu toe, we noemen dat een Show and Grow. Aan de hand van de feedback die je krijgt, kun je het onderzoek aanpassen. Deze keer is er ook weer een gastspreker, die je inzicht geeft in het verpleegkundig vak.
Bijeenkomst 5:Door de bril van de verpleegkundige en onderzoeksresultaten Hier ga je je onderzoeksresultaten met ons delen. We bespreken welke informatie je mogelijk nog mist of aan kunt passen. Daarnaast ga je op een super toffe manier (met VR) ervaren hoe het is om een verpleegkundige te zijn.
Bijeenkomst 6:Rapporteren kun je leren
Je gaat alle verzamelde informatie voor je onderzoek, op een overzichtelijke manier verwerken in een rapportage. De coaches en studenten geven je daarbij tips zodat je er een mooi rapport van kunt maken. Van daaruit kun je een conclusie trekken en advies geven. Deze bijeenkomst wordt afgesloten met een enthousiaste gastspreker.
Bijeenkomst 7:Evaluatie Nurse Academy
Een terugblik op het resultaat van je onderzoek. Heb je het antwoord op je vraag gevonden? Hoe kijk je naar de manier waarop je het onderzoek hebt aangepakt. Wat vond je lastig? Kortom, je hebt inzicht gekregen in je onderzoeksvaardigheden, een belangrijk onderdeel van studeren aan het hbo. Je gaat ook een TikTok maken, waar je mogelijk bevestiging krijgt of het vak verpleegkunde jouw ultieme droombaan is!
Bijeenkomst 8:Afsluiting en presentatie
In de laatste bijeenkomst geef je een presentatie van je onderzoek, op een manier die bij jou past. Je doet dit voor je medeleerlingen, coaches en de studenten. Je beantwoordt vragen, maar je mag ook zelf vragen om feedback. Een moment om trots op te zijn! We sluiten het hbo-voorbereidingsprogramma op een gezellige manier af, met een hapje en een drankje.
28 september 2023
12 oktober 2023
2 november 2023
23 november 2023
7 december 2023
14 december 2023
11 januari 2024
1 februari 2024
Heb je vragen, neem dan contact op met Imke van den Kerkhof
de Rachelsmolen 1, Eindhoven
Het hbo voorbereidingsprogramma wordt op locatie gegeven. 100% aanwezigheid is een voorwaarde voor deelname.
Heb jij al een paar opleidingen in gedachten? Fijn! Dan is het tijd voor de volgende stap. Bezoek onze open dag en kom sfeer proeven, want of het écht klikt merk je het beste op onze campus. Onze studenten en docenten leiden je met plezier rond.
Onze open dagen zijn op:
20 januari 2024 in Den Bosch, Sittard, Tilburg en Utrecht
21 januari 2024 in Eindhoven en Venlo
Wil jij erbij zijn? Laat je gegevens achter en krijg als eerste bericht.
Tijdens een dagje meelopen word je gekoppeld aan een van onze studenten. Je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee en je kunt in gesprek met studenten en docenten. Zij vertellen je graag wat de studie inhoudt en hoe het is om bij Fontys te studeren.
Meld je aan via de button, zodat één van de studenten contact met je kan opnemen. Hieronder stellen ze zich alvast aan je voor.
*Meelopen is dit studiejaar helaas niet meer mogelijk tot november 2023. Na de zomervakantie verschijnt hier een nieuwe aanmeldknop.
Hoi, ik ben Nalani en ik ben eerstejaars verpleegkundestudent in Eindhoven. Ik heb voor deze opleiding gekozen om dat ik wist dat ik de medische kant in wilde, maar niet precies welke functie. Ook is Verpleegkunde een opleidingseis voor veel vervolg studies waardoor je met deze opleiding veel kanten op kunt. Zelf vind ik het leuk om te tekenen en te bakken in mijn vrije tijd, ook vind ik het altijd wel gezellig om iets met vrienden te doen.
Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en laptop.
Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart.
Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
Leuk dat je bij Fontys wilt komen studeren! Meld je vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren. Aanmelden na 1 mei? Informeer bij de opleiding naar de mogelijkheden.
Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober.
Aanmelden voor mbo-verpleegkundigen
Verpleegkundigen met een mbo-4 diploma melden zich in studielink aan voor een hoger leerjaar!
Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink – dashboard.
Stap 2: Je wordt uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.
De studiekeuzecheck vervalt als je start in een hoger leerjaar.
Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.