Sprint naar content

Sneakpreview Vastgoedkunde

Studenten van de studie Vastgoed bij Fontys in Eindhoven

Benieuwd naar het leven van een Vastgoedkunde student bij Fontys in Eindhoven? Neem een kijkje in de agenda van student Ruud.

In de agenda vind je verschillende opdrachten, video's en foto's om er achter te komen of de opleiding Vastgoedkunde ook bij jou past. Bekijk bijvoorbeeld de aftermovie van één van de vele studiereizen die we organiseren of test je vastgoedkennis met een opdracht die hoort bij de casus Bunkertoren.

Heb je vragen? Ruud beantwoordt ze graag. Je kunt hem bereiken door hem een Whatsappje te sturen.

04
Ma sept
05
Di sept
06
Wo sept
07
Do sept
08
Vr sept
03
Ma sept

Start van de studieweek!

Kijk mee hoe Ruud zijn week begint.

Start van de studieweek!

Student Ruud neemt je mee in zijn dag als student Vastgoedkunde bij Fontys in Eindhoven. Zo zie je dat een dag niet alleen maar bestaat uit studeren, maar dat er ook zeker ruimte is voor gezelligheid!

3 minuten

De actualiteit bijhouden

De actualiteit bijhouden

Het vastgoed lijkt misschien een langzame wereld, maar niets is minder waar: deze wereld ontwikkelt zich snel. Daarom verwachten we van onze studenten dat ze altijd op de hoogte zijn van de actualiteit. Het is dus belangrijk om nieuwsgierig te zijn.

Heb jij bijvoorbeeld een nieuwsapp op je telefoon, of lees je misschien de krant van je ouders? Wat doe jij om alle ontwikkelingen in de wereld bij te houden?

De krant lezen is belangrijk om de actualiteit bij te houden.
2 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

Sporten of werken

Sporten of werken

Buiten het studeren is er natuurlijk nog heel veel ruimte voor andere dingen, zoals sport of werk. In een normale studieweek ben je ongeveer 40 uur bezig met je studie. Dat bestaat uit 'gewone' lessen zijn, projectwerk met studiegenoten en tijd die je zelf thuis aan je studie besteedt. De een heeft wat meer tijd nodig dan de ander.

2 minuten
04
Di sept

Voorbereiding Internationale Week

Voorbereiding Internationale Week

Elk jaar organiseert de opleiding voor tweedejaars studenten de Internationale Week. Tijdens deze week gaat een groep studenten op reis naar een stad in het buitenland die bekend staat om haar architectuur of interessante vastgoed. In 2022 reisden de studenten af naar Marseille. Tijdens deze reis staat het bekijken van vastgoed centraal, maar natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en een klein drankje.

2 minuten
Fotorender van de Bunkertoren te Eindhoven

Opdracht Bunkertoren

Bekijk de video en start de opdracht

Opdracht Bunkertoren

Test jouw vastgoedkennis over De Bunkertoren, een vastgoedproject in Eindhoven. Bekijk eerst de video en ga dan aan de slag met de opdracht om erachter te komen of de opleiding bij jou past en of je de juiste kijk op de zaken hebt.

8 minuten

05
Wo sept

Stagebezoek Rick

De stage van Rick staat in het teken van projectontwikkeling. Kijk je mee?

Stagebezoek Rick

Eén van de belangrijkste vakgebieden binnen het vastgoed is projectontwikkeling. Maar wat betekent dat eigenlijk? Projectontwikkelaar en alumnus Mathijs legt het uit, samen met vastgoedstudent Rick.

5 minuten

Werken aan een project

Lekker aan de slag!

Werken aan een project

Bij deze opleiding ga je gelijk aan de slag met projecten. Bekijk de video om meer te weten te komen over het eerste project van Ruud.

2 minuten
Studenten in het studielandschap van Vastgoed & Makelaardij

06
Do sept

Studievereniging FOREAS

Wat doet een studievereniging eigenlijk?

Studievereniging FOREAS

De opleiding Vastgoedkunde heeft een hele actieve studievereniging. Deze vereniging, genaamd FOREAS, wordt gerund door een bestuur dat bestaat uit studenten. Ze organiseren verschillende leuke activiteiten gedurende het hele studiejaar en zijn bijvoorbeeld mede verantwoordelijk voor jouw introductie aan het begin van het eerste studiejaar.

Maar het draait niet alleen maar om ontspanning. De studievereniging zorgt er ook voor dat jij je netwerk kunt uitbreiden tijdens netwerkevents en dat je praktijkervaring op kunt doen tijdens bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek. Ook wordt er ieder jaar een studiereis georganiseerd!

Foto van studiereis naar Lissabon door studievereniging FOREAS
2 minuten
Studiereis naar Lissabon door studievereniging FOREAS

Op bezoek bij alumnus Vera

Op bezoek bij alumnus Vera

Vera heeft Vastgoedkunde gestudeerd en werkt nu als Projectleider bij Prince. Vandaag gaan we een dagje meelopen met Vera.

3 minuten

LinkedIn bijwerken

LinkedIn bijwerken

Ooit gehoord van LinkedIn? Vast wel! Op LinkedIn kun je je van je beste kant laten zien, op professioneel vlak dan. Erg belangrijk voor het opbouwen van een netwerk.

Goed dus, om af en toe bij te houden wat je hebt bereikt in je studieloopbaan of carrière. Stel je voor: je haalt je vwo of mbo diploma. Dan wil je dat natuurlijk vermelden op LinkedIn.

Heb jij al een LinkedIn account? Nee? Maak er snel een aan en start met het opbouwen van je netwerk.

LinkedIn bijwerken op laptop
2 minuten

07
Vr sept

Doe de test!

Past de opleiding Vastgoedkunde bij jou?

Doe de test!

Je wil natuurlijk graag weten of de opleiding Vastgoed bij jou past. Dat kun je testen met de volgende opdracht. Door aan te vinken of een stelling bij je past kom je erachter of jij deze opleiding bij je past.

Natuurlijk kom je er pas echt achter of je deze opleiding leuk vindt door je verder te oriënteren. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld een dagje te komen proefstuderen met andere studiekiezers of om een dag mee te lopen met een eerstejaars student. Schrijf je daarom zeker daarvoor in en kom gezellig bij ons langs.

Sfeerbeeld Fontys campus Eindhoven - gebouw R3
5 minuten
Foto van studenten tijdens een studentenfeest

Heb je een vraag? Stuur Ruud een Whatsappje