Sprint naar content

Sneakpreview studieweek Trend Research & Concept Creation in Lifestyle (TCL)

Sfeerafbeelding Fontys

Scroll door de agenda en krijg een sneakpreview van onze opleiding.
Je kunt in de agenda opdrachten maken en we stellen je voor aan drie verschillende TCL'ers zodat je van hen hoort hoe zij de studie ervaren.
Zo krijg je een beeld of Trend Research & Concept Creation in Lifestyle bij je past.

"Een nieuwsgierige en open houding is belangrijk. Out of the box durven denken. Je moet niet bang zijn om op mensen af te stappen en je moet ook een kritische houding hebben, want je analyseert heel veel. Je moet knopen kunnen doorhakken. Niet elke trend is even succesvol, boeiend of leuk. Kill your darlings: dat moet je durven en ook doen!"
- TCL student Amber van der Sanden

Uiteraard is het ook mogelijk een fysieke proefstudeerdag te volgen om een goed beeld van de opleiding te krijgen. Je vindt alle studiekeuzeactiviteiten terug in de agenda.

Heb je vragen? Stuur ons dan een Whatsapp bericht.

04
Ma sept
05
Di sept
06
Wo sept
07
Do sept
08
Vr sept
03
Ma sept

Student Frederique

Kijk hoe Frederique van betekenis is door innovatie in de wereld te brengen.

Student Frederique

Student Frederique vertelt over haar ervaringen binnen de opleiding TCL.

1 minuten

Met mijn klasgenoten de Dutch Design Week bezoeken!

Sfeerafbeelding Fontys
04
Di sept

Opdracht Concepting Proces

Welke stappen doorloop je om een goed concept neer te zetten?

Opdracht Concepting Proces

Internationale studenten voelen zich het eerste jaar dat ze op kamers gaan vaak eenzaam. Poppodium 013 heeft jou de opdracht gegeven om eind september een activiteit te organiseren voor nieuwe internationale studenten. Het doel van de activiteit is dat deze studenten sneller andere mensen leren kennen zodat zij zichzelf in de toekomst minder snel eenzaam voelen. In deze opdracht ontdek je welke stappen er nodig zijn om een goed concept neer te zetten.

6 minuten

Living project door studenten

Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit, en wat vraagt dat van een gebouw? Bekijk deze video om te zien wat onze studenten hebben bedacht.

Living project door studenten

In studiejaar 2019/2020 verhuisde de opleiding Trend Research & Concept Creation in Lifestyle (TCL) naar een nieuw gebouw. De eerstejaarsstudenten van TCL kregen de opdracht om een inspirerend en toekomstbestendig concept voor de nieuwbouw te bedenken. Een leeromgeving waar ze optimaal kunnen studeren en die bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de studenten en de docenten. Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit en wat vraagt dat van een gebouw? En hoe leg je een relatie tussen een gebouw en zijn omgeving?

4 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

05
Wo sept

Student Isabelle

Isabelle vertelt over haar ervaringen als TCL student.

Student Isabelle

Bekijk hoe student Isabelle een platform opzette om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan.

1 minuten

In de LocHal de interviews voor mijn concept uitwerken

Sfeerafbeelding Fontys

Student Willem

Kijk hoe Willem zijn passie vormgeeft om mensen meer kwaliteit van leven te geven.

Student Willem

1 minuten

06
Do sept

Oefening creatief denken

Hoe creatief ben jij?

Oefening creatief denken

Creativiteit wordt ook wel een 21st century skill (vaardigheid) genoemd en is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Creativiteit kun je leren en er zijn verschillende technieken om problemen op een creatieve manier op te lossen. Wel is het belangrijk dat je nieuwsgierig, open-minded en ondernemend bent. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de maatschappij en wil graag een positieve bijdrage leveren aan onze veranderende wereld. In deze opdracht test je op een laagdrempelige manier jouw creativiteit.

2 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

Student Anouk

This is how Anouk provides value to refugees

Student Anouk

We also provide the study programme in English. Student Anouk tells how she provides value to refugees. Interested in the English study programme? More information can be found here: https://fontys.edu/Bachelors-masters/Bachelors/Trend-Research-Concept-Creation-in-Lifestyle.htm

1 minuten

Om 18.00u de nieuwe eettent aan de Piushaven uitproberen ;)

07
Vr sept
Sfeerafbeelding Fontys

Gastcollege docent van het jaar

Dave Hakkens

Gastcollege docent van het jaar

Studiejaar 2017-2018 was Dave Hakkens gastdocent van het jaar. Tijdens twee bijeenkomsten inspireerde hij zowel de Nederlandse als de buitenlandse studenten van Trend Research & Concept Creation in Lifestyle met zijn ideeën en opvattingen.

8 minuten

Challenge Dave Hakkens

Fast Fashion. We kopen teveel en te goedkope kleding. Dat zorgt voor tal van problemen. Dave bedacht een challenge voor onze studenten.

Challenge Dave Hakkens

Fast Fashion. We kopen teveel en te goedkope kleding. Dat zorgt voor tal van problemen. Van kinderarbeid tot afvalbergen. Dave daagde de studenten van Trend Research & Concept Creation in Lifestyle uit om een oplossing te bedenken voor dit probleem. Voor de winnaars lagen er cheques klaar van respectievelijk 750, 500 en 250 euro.

5 minuten

Bezoek brengen aan de Graduation Expo

Bezoek je samen met mij de Graduation Expo?

Bezoek brengen aan de Graduation Expo

Tijdens het laatste jaar van je opleiding ga je je specialiseren. Je kiest twee sectoren waarin je verder wilt. Daarnaast kun je kiezen uit een groot aanbod aan specialisatiemodules.

Je begint tegelijkertijd aan je Meesterproef. Daarbij maak je gebruik van de kennis die je in de specialisatiemodules hebt opgedaan. Je kiest zelf een bedrijf waarvoor je een concept wilt ontwerpen. Je presenteert je afstudeerwerk tijdens een Graduation show, onder meer aan toekomstige werkgevers. Nieuwsgierig hoe afgelopen Graduation Show eraan toe ging? Beijk de video!

1 minuten
Stel je vraag aan: