Sprint naar content

Sneakpreview studieweek

Sfeerafbeelding Fontys

Neem een kijkje in de agenda van Rick, tweedejaars student bij Technische Bedrijfskunde. In deze week kun je samen met Rick lessen volgen, opdrachten maken en een kijkje nemen in zijn studentenleven. Zo krijg je een beeld of Technische Bedrijfskunde bij jou past!

"Technische Bedrijfskunde studeren in Eindhoven, is studeren in een technische omgeving met aandacht voor het menselijke aspect. Samen met mijn medestudenten, mijn groepsbegeleider en de vakdocenten leer ik om echte bedrijfsprocessen te veranderen."

Ben je (bijna) overtuigd van je keuze? Meld je dan voor een meeloopdag of proefstudeerdag. Superleuk en zo weet je zeker of dit de studie voor jou is.

Heb je vragen? Stel deze dan aan ons via voorlichtingtb@fontys.nl.

04
Ma sept
05
Di sept
06
Wo sept
07
Do sept
08
Vr sept
03
Ma sept

Start dag

Kijk mee hoe Rick zijn dag begint.

Start dag

Rick heeft weer een drukke studieweek gepland staan. Samen met jou reist hij vanochtend naar Fontys in Eindhoven, om daarna met zijn projectgroep aan de slag te gaan met de opdracht van deze periode. Kijk je mee?

1 minuten

Introductie weekopdracht

Rick krijgt vanochtend de opdracht van die week uitgelegd. Denk jij ook mee?

Introductie weekopdracht

Waarschijnlijk zit je op dit moment op een stoel. Denk je er wel eens over na hoe die stoel in elkaar is gezet of welke materialen er allemaal voor nodig zijn om deze stoel te maken? In jouw opdracht tijdens deze studieweek ga je onderzoeken hoe het proces voor het produceren van deze stoel eruit ziet. Dus denk er alvast eens over na welke stappen er voor nodig zijn om deze stoel te maken en welke materialen hier allemaal voor nodig zijn. Kijk voor extra inspiratie naar het filmpje hiernaast. Kun jij het al uittekenen?

04
Di sept

Minicollege

Leer hoe je een grondvorm moet tekenen.

Minicollege

Op maandag heb je zelf mogen proberen om het proces voor de productie van een stoel op te stellen. Binnen Technische Bedrijfskunde leer je over verschillende technieken die gebruikt worden voor het opstellen van dit soort tekeningen. Rick krijgt les over het in kaart brengen van dit proces. Kijk je mee?

4 minuten

Samenwerken met anderen, eerst denken dan doen, verbinder op alle niveaus.

Drumles geven

Buiten zijn opleiding vindt Rick het ook erg leuk om drumles te geven. Hij neemt je graag mee!

Drumles geven

Naast dat Rick studeert, vindt hij het ook heel erg leuk om met zijn hobby's bezig te te zijn. Om te laten zien wat hij doet, heeft hij dit voor je gefilmd. Kijk je mee?

2 minuten
05
Wo sept

Opdracht

Tijd om zelf aan de slag te gaan.

Opdracht

Nu is het tijd om een kijkje te gaan nemen aan het soort vragen waar Rick mee te maken krijgt. Pak je rekenmachine, pen en papier erbij en werk rustig door de volgende vragen heen. Geen zorgen, we geven je het goede antwoord en de uitleg meteen!

5 minuten

Omgaan met culturen

Derdejaars student Paul volgt zijn minor in Taiwan en heeft je hulp nodig.

Omgaan met culturen

Tijdens de opleiding leer je met verschillende mensen samenwerken. De opleiding is internationaal georiënteerd en biedt je kansen om in contact te komen met verschillende culturen. Paul zit voor zijn minor in Taiwan en loopt dagelijks tegen uitdagingen aan. Kun jij hem helpen met zijn uitdaging van vandaag? ;-)

Je kunt ook tijdens je opleiding naar het buitenland!

06
Do sept

Minicollege

Voorbereiding op je eindpresentatie: presentatietechnieken.

Minicollege

Communicatie is binnen de opleiding Technische Bedrijfskunde erg belangrijk. Daarom leert Rick hier tijdens zijn opleiding ook veel over. Communicatiedocent Hein Siebers bereidt Rick voor op zijn eindpresentatie met een les over presentatietechnieken.

2 minuten

Opdracht plannen

Rick zit met een dilemma. Help jij hem?

Opdracht plannen

Buiten school om heeft Rick nog veel andere dingen te doen. Soms is dat lastig te combineren. Help jij Rick om dit goed gepland te krijgen?

1 minuten

Stagebezoek

Djim loopt stage bij Kühn in Geldrop. Rick is benieuwd naar zijn ervaringen.

Stagebezoek

Djim is derdejaars student Technische Bedrijfskunde en loopt stage bij Kuhn in Geldrop. Rick is benieuwd naar zijn ervaringen en neemt een kijkje op zijn werkplek! Wie weet kan Rick daar volgend jaar wel aan de slag?

Wil je meer weten over wat Djim te vertellen heeft over zijn stage?

3 minuten

07
Vr sept

Eindpresentatie

Tijd om het resultaat te presenteren! Natuurlijk hebben de docenten altijd een aantal kritische vragen.

Eindpresentatie

Tijd om het resultaat te presenteren! Natuurlijk hebben de docenten altijd een aantal kritische vragen klaar. Rick kreeg onder andere onderstaande vragen, denk jij ook mee?

- De klant wil zijn producten natuurlijk altijd zo snel mogelijk hebben. Nu is het leuk dat je meerdere soorten stoelen wilt leveren, maar hoe ga je er voor zorgen dat deze ook zo snel mogelijk bij de klant zijn?

- Deze klant-specifieke producten is goed gekozen. Alleen gebeurt het vaak dat al deze verschillende varianten op voorraad worden gelegd om de klant zo snel mogelijk van een stoel te voorzien. Deze voorraad kost geld en is niet efficiënt. Hoe ga je er voor zorgen dat de voorraad niet te groot wordt?

- Er zijn maar een aantal machines beschikbaar om de stoelen op te produceren. Hoe ga je er voor zorgen dat al deze verschillende varianten op deze machines geproduceerd kunnen worden?

- De vraag van de klanten zal niet altijd constant zijn. Misschien willen de klanten op een bepaald moment juist meer stoelen hebben dan op een ander moment. Hoe ga je op deze afwisseling in klantvraag inspelen? (HINT: Kijk eens naar het level-chase principe.)

2 minuten

Feestje organiseren!

Rick heeft vorig jaar zijn propedeuse behaald en mag van zijn ouders een feestje organiseren om dit te vieren. Help jij hem mee?

Feestje organiseren!

Rick heeft vorig jaar zijn propedeuse behaald en mag van zijn ouders een feestje organiseren om dit te vieren. Help jij hem mee?

2 minuten


STEL JE VRAAG: voorlichtingtb@fontys.nl