Sprint naar content

Sneakpreview studieweek leraar Frans

Sfeerafbeelding Fontys

Scroll door de agenda en krijg een sneakpreview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere foto’s van een studiedag Frans bekijken en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de lerarenopleiding Frans bij je past.

Ben je (bijna) overtuigd van je keuze? Meld je dan aan om te komen meelopen. Een leuke ervaring en je weet daarna nog beter of dit de studie voor jou is.

Coördinator

Antonet Chermanne
Lerarenopleider Frans

06-51481363
a.chermanne@fontys.nl

04
Ma sept
05
Di sept
06
Wo sept
07
Do sept
08
Vr sept
03
Ma sept

De dag van een student

De dag van een student

Benieuwd hoe een dag uit het leven van Daniek eruit ziet?

3 minuten

Schrijfopdracht

Schrijfopdracht

Naast het kunnen spreken van het Frans, is het ook belangrijk correct Frans te schrijven. Tijdens de opleiding Frans zullen jullie Franse brieven, essays en leesverslagen schrijven. Om jullie schrijfplezier te verhogen komen er ook verrassende, stimulerende en creatieve opdrachten aan bod. Ontdek in deze opdracht wat een acrostichon is. Proberen jullie eens een acrostichon te schrijven?

10 minuten

13.00 uur Thomas bijles geven

04
Di sept

Samenwerkend leren

Samenwerkend leren

Samenwerkend leren stimuleert het bewerken van kennis, waardoor er sprake is van effectief leren. Bovendien vraagt de maatschappij om sociaal en communicatief vaardige mensen.

Vijf elementen bepalen het succes van samenwerkend leren:
• Positieve wederzijdse afhankelijkheid: groepsleden hebben elkaar nodig om de opdracht goed te doen.
• Individuele aanspreekbaarheid en groepsverantwoordelijkheid.
• Directe ondersteunende interactie: elkaar aanmoedigen, ondersteunen en direct communiceren.
• Sociale en groepsvaardigheden.
• Groepsevaluatie: eigen functioneren bespreken.

De kennis over samenwerkend leren kun je natuurlijk gebruiken in je lesontwerp. Verwerk de theorie daarvoor ook in de lesvoorbereiding.

10 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

Lesvoorbereiding

Lesvoorbereiding

Bedenk een werkvorm waarbij je samenwerkend leren kunt toepassen in een les. Hou hierbij rekening met de vijf belangrijke elementen van samenwerkend leren zoals die beschreven staan bij de opdracht over samenwerkend leren.

Opdrachten gemaakt? In het filmpje van woensdagochtend over de miniles zie je een mogelijk resultaat van deze voorbereiding.

15 minuten
05
Wo sept

Leesopdracht

Leesopdracht

Een taal leren, is ook haar cultuur ontdekken. Het bestuderen van de Franse geschiedenis neemt een belangrijk plaats in bij de opleiding Frans. Zo is 14 juli, le Quatorze juillet, de nationale Feestdag in Frankrijk. Het land viert de Franse waarden: gelijkheid, vrijheid en broederschap. Meer dan 200 jaar geleden, in 1789 kwam het Franse volk in opstand tegen een rijke elite. Dit ontketende in de Franse Revolutie. Wat ging er vooraf aan 14 juli 1789? Dit ontdek je bij het vak ‘culture’. Lees hier een voorproefje.

15 minuten

Miniles

Miniles

Bekijk het filmpje!

4 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

06
Do sept

Klassen- management

Klassen- management

Bekijk het filmpje!

2 minuten

14.00 uur voorbereiding Taaldorp Odolphuslyceum

Denk Groter Debat

Peter Heerschop

Denk Groter Debat

Peter Heerschop in pleidooi voor het leraarschap.

2 minuten
07
Vr sept
Sfeerafbeelding Fontys

Quiz

Quiz

Als docent Frans moet je beschikken over een omvangrijke woordenschat en de grammatica van het Frans beheersen. De volgende vragen rondom woordkennis en grammatica geven je een idee waar je op dit moment staat en wat je nog moet opfrissen alvorens de opleiding voor docent Frans aan te vangen.

10 minuten