Sprint naar content

Pabo 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch is een centraal gelegen, sfeervolle cultuurstad die geschiedenis ademt, maar ook volop met de tijd is meegegaan. Je kunt er uitstekend uitgaan in de vele cafés en genieten op de gezellige terrassen. Ook op het gebied van theater, film en festivals heeft de stad veel te bieden. Je vindt er nog een goede kamer tegen een betaalbare prijs. De stad is overzichtelijk en alles is gemakkelijk bereikbaar met de fiets.


De pabo in ‘s-Hertogenbosch is kleinschalig georganiseerd met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Een studieloopbaanbegeleider staat je gedurende de hele opleiding terzijde. Studenten zijn het er allemaal over eens: de sfeer in het gebouw is uniek, iedereen kent elkaar en je mag jezelf zijn.

Benieuwd wat 's-Hertogenbosch jou als student nog meer te bieden heeft?

Een leergemeenschap waarin je geen nummer bent. Een smeltkroes van kennis op het gebied van onderwijs en opvoeden. Een ontmoetingsplek voor professionals uit onderwijs, pedagogiek en kinderopvang. Dat is Fontys Campus Den Bosch in drie kernbegrippen. Wie zich wil omringen met vakgenoten en samen met het werkveld wil bijdragen aan vernieuwingen die daar plaatsvinden, is hier helemaal op zijn plek.

Fontys Campus Den Bosch, waar naast Pedagogiek en pabo ook de opleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie, de nieuwe Associate degree Pedagogisch Educatief Professional en de master Educational Needs zijn gevestigd, kenmerkt zich door kleinschaligheid en een grote mate van relationele verbondenheid. Vrijwel iedereen kent elkaar, docenten zijn benaderbaar en toegankelijk, je kunt altijd wel bij iemand terecht, studenten worden intensief en persoonlijk begeleid. Niet voor niets geven studenten de opleidingen op deze locatie een goede beoordeling in de Nationale Studenten Enquête. Dit is de locatie waar je moet zijn als je je toekomst ziet in een pedagogisch- educatief beroep!

Ook het werkveld is sterk verbonden met campus Den Bosch. De opleidingen op deze locatie onderhouden een nauw contact met het lokale en regionale werkveld en ze dragen bij aan de vernieuwingen die daar plaatsvinden. Samenwerking binnen het Bossche hoger onderwijs staat hoog op onze agenda. Bij het Netwerk vo-hbo en bij de Citydeal bijvoorbeeld. De pabo op de Bossche campus maakt bovendien deel uit van de academische opleidingsschool van het Partnerschap Opleiden in de School. Mede daardoor lopen we met onderzoek en ontwikkeling, landelijk gezien, voorop. We worden regelmatig gevraagd om samen met ons lectoraat op nationale bijeenkomsten hierover te komen vertellen. Stagiaires en afgestudeerden van de opleidingen in ‘s-Hertogenbosch worden door het werkveld met open armen ontvangen. Daar zijn we trots op.

Mensen maken het verschil!
Fontys Campus Den Bosch is goed bereikbaar. Voor studenten die met eigen vervoer komen, is er meer dan voldoende parkeergelegenheid en de locatie ligt vlakbij de uitvalswegen. Het Centraal Station is op fietsafstand en er is een goede busverbinding, er gaan veel bussen naar het station. Station Oost is op loopafstand, via dit station is er een sprinter verbinding met Nijmegen en Tilburg.
De kleinschalige campus heeft voorzieningen die passen bij de persoonlijke, intieme sfeer. De vaste cateringmedewerker verwent je met heerlijke broodjes die ze elke dag vers voor je smeert. Er zijn volop gezonde en lekkere producten te verkrijgen. In het gebouw en in de tuin zijn ruimschoots fijne plekken te vinden om samen te werken, te studeren of om gewoon even lekker te relaxen in een gezellige sfeer. Wil je sporten? Dan kun je voor een studententarief gebruik maken van het veelzijdige aanbod van het nabijgelegen sportcomplex. Daarnaast wordt er heel veel georganiseerd voor en met studenten zoals de Kerstviering, de Kenniskermis en de Intro op eigen terrein. Bij elkaar vormen deze elementen een prettige omgeving om te studeren en te werken. Samen maken we van Fontys Campus Den Bosch een fijne plek om te leren en te verblijven. In Den Bosch maken de mensen het verschil!

Stel je vraag aan een docent

Machteld Hagnauer, Docent beeldend vormen

Mail Machteld