Cultuur & Maatschappij
Direct instroombaar
Economie & Maatschappij
Direct instroombaar
Natuur & Gezondheid
Direct instroombaar
Natuur & Techniek
Direct instroombaar
Tijdens de hbo-opleiding Fysiotherapie leer je hoe je iemand ondersteunt om in beweging te komen én te blijven, op een manier die past bij de invulling van zijn leven. Je traint en coacht veel verschillende soorten mensen bij het herstellen van een blessure, het opnieuw leren lopen, het verminderen van pijn en/of het voorkomen van bewegingsklachten. Na het succesvol afronden van de opleiding zijn er volop mogelijkheden voor een carrière als fysiotherapeut. Je baan is zeker uitdagend en innovatief!
Als fysiotherapeut in opleiding leer je alles over de meest actuele ontwikkelingen rondom het menselijk bewegen. Wat je leert, breng je direct in de praktijk. Dat doe je onder meer via uitdagingen vanuit het werkveld. Je oefent bijvoorbeeld een knie-onderzoek met je medestudenten en past dit daarna in het echt toe bij een hockeyer met knieklachten. Of je leert van een expert hoe je het beste omgaat met een oudere dame met rugklachten. Door veel in contact te komen met de dagelijkse praktijk ontdek je hoe jij je wilt ontwikkelen tot professional.
Tijdens de opleiding leer je ook veel van andere disciplines. Je kijkt hierbij over de grenzen van jouw eigen vak heen. En dat sluit aan op het dynamische dagelijkse werk, waarin fysiotherapeuten veel samenwerken met onder meer podotherapeuten, huisartsen en sportcoaches.
Vol afwisseling! Het ene moment verdiep jij je in de werking van de spieren, het andere moment leer je hoe je communiceert met mensen, je patiënten. Binnen de modules zijn er vaste weekritmes waarbij je bijvoorbeeld op maandag de praktijk ingaat en op dinsdag workshops volgt. Zelfstandig bekijken van kennisclips, samenwerken met je medestudenten, elkaar feedback geven én leren in de praktijk: het hoort er allemaal bij!
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.
Wel sluit de ene vooropleiding beter aan dan de andere. Wil je weten hoe goed jouw vooropleiding aansluit? Neem dan contact met ons op via inschrijvingen-paramedisch@fontys.nl.
Neem ook een kijkje op: doorstroom van mbo naar hbo.
Eén vak niet in jouw pakket?
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.
Niet de juiste vooropleiding?
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma? Wanneer je 21 jaar of ouder bent, kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.
Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.
Heb je een andere vraag?
Neem dan contact met ons op via inschrijvingen-paramedisch@fontys.nl.
Het beroep fysiotherapeut is uitdagend en afwisselend, onder andere omdat het volop in ontwikkeling is. Voorbeelden hiervan zijn nieuwe technieken en behandelmethodes die vanuit de hele wereld overkomen naar Nederland. Ook is er steeds meer aandacht voor preventie: het voorkomen van klachten.
Veel studenten gingen je al voor! Hierbij een greep uit mogelijke vervolgstudies:
Meld je hier aan voor één van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de opleiding voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een Open dag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.
Hoe ziet de open dag eruit?
Na ontvangst in gebouw R11 en een korte introductie nemen we het programma met je door en krijg je nog een korte presentatie over de opleiding. Vervolgens krijg je in kleine groepjes een rondleiding onder begeleiding van studenten en docenten. Zo krijg je een goede indruk van de campus, proef je de sfeer van de praktijklokalen en kun je direct al je vragen stellen!
Tijdens de open dag maken we gebruik van tijdblokken. Een tijdblok duurt 1,5 uur. Vijf minuten voor aanvang van het tijdblok ontvangen wij jou graag op onze locatie Rachelsmolen 1, gebouw R11.
We zien er naar uit je te begroeten tijdens de open dag van de opleiding Fysiotherapie!
Heb jij al een paar opleidingen in gedachten? Fijn! Dan is het tijd voor de volgende stap. Bezoek onze open dag en kom sfeer proeven, want of het écht klikt merk je het beste op onze campus. Onze studenten en docenten leiden je met plezier rond.
Onze open dag is op 2 november, 2024.
Wil jij erbij zijn? Laat je gegevens achter en krijg als eerste bericht.
Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en laptop.
Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart.
Stap 1: Je meldt je aan via Studielink, door te zoeken op 'opleiding tot fysiotherapeut'.
Meld je, bij voorkeur, vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.
Houd je Studielink berichten in de gaten, deze ontvang je ook op het emailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Vanaf half mei is het mogelijk om je betaalgegevens in te voeren in Studielink.
Stap 2: Je wordt uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.
Meld je je aan na 1 mei, dan is het studieadvies dat je ontvangt bindend.
Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas ingeschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.
Heb je vragen over je inschrijving? Neem contact met ons op via inschrijvingen-paramedisch@fontys.nl