Sprint naar content

Sneakpreview Studieweek SPECO Sportmarketing

Sfeerafbeelding Fontys

Scroll door de weekagenda van SPECO Sportmarketing studenten Tim en Stan en krijg een sneakpreview van de opleiding en het beroep. Je kunt onder andere minicolleges volgen en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de opleiding SPECO Sportmarketing bij je past.

De opleiding SPECO Sportmarketing leidt je op tot een marketeer of manager in de sportwereld. Je zorgt bijvoorbeeld voor de sponsoring, fanengagement en marketing rond een sportmerk, sportorganisatie of sportevenement.

Ben je (bijna) overtuigd van je keuze? Meld je dan aan om te komen proefstuderen. Superleuk en zo weet je zeker of dit de studie voor jou is.

Heb je vragen? Stel deze dan aan Tim of Stan via Whatsapp Tim of Whatsapp Stan.

04
Ma sept
05
Di sept
06
Wo sept
07
Do sept
08
Vr sept
03
Ma sept

8.45u Sport highlights van het weekend bespreken

Weekaftrap

Beroepsproduct Sponsoradvies

Weekaftrap

Elke week starten we met een weekaftrap. Hierbij krijgen studenten een instructie voor die week en vaak is er ook een gastspreker uit de praktijk aanwezig.

Een van de bedrijven die een gastles heeft verzorgd is Adidas. Zij lieten aan de hand van de Adidas Nemeziz case zien hoe ze influencer marketing inzetten. Benieuwd? Bekijk dan eens hun filmpje.

Minicollege Sportsponsoring

Wat is ambush marketing?

Minicollege Sportsponsoring

In dit minicollege neemt docent Nout van Beckhoven je mee in het fenomeen van ambush marketing. Bij ambush marketing probeert een bedrijf mee te liften op de aantrekkingskracht van een groot evenement, zonder officieel sponsor te zijn. Bijvoorbeeld door flyers uit te delen terwijl bezoekers staan te wachten voor de kassa. In dit korte college leer je hier alles over.

Uitzending studio SPECO

De interactieve online sport talkshow van SPECO

Uitzending studio SPECO

Studio SPECO is een interactieve online sport talkshow gemaakt door en voor studenten. Iedere aflevering heeft een tof onderwerp wat bij zal dragen aan de verbreding van algemene sport(marketing en -communicatie) kennis.

04
Di sept

8.30u Vandaag les in gebouw P4

8.30u Vandaag les in gebouw P4

Projecturen

Aan de slag voor een opdrachtgever uit de sport

Projecturen

Iedere periode werken studenten aan een relevant beroepsproduct (project). Meestal voor een echte opdrachtgever uit de sport. Gedurende de week krijg je dan kennis en vaardigheden die je hierbij kunnen ondersteunen. Twee dagdelen in de week wordt er door de groep aan het beroepsproduct gewerkt onder begeleiding van de docentcoach. De belangrijkste informatie per week is te vinden in het periodeboek.

Voorbereiding op stage

Hoe ziet zo'n stage er nu eigenlijk uit?

Voorbereiding op stage

De 3e jaars stage is een belangrijk onderdeel van het leerproces van een student. Meedraaien in een sportorganisatie is heel leerzaam en tof. In dit filmpje krijg je een beeld hoe student Marc zijn stage beleeft bij Puma en wat hij zoal doet tijdens de stage.

Teamroltest

Welke rol heb jij in een groep?

Teamroltest

Samen werken moet je leren. Dat gaat niet vanzelf. Je gaat bijvoorbeeld tijdens een opdracht met je groep op zoek naar gezamenlijke doelen en belangen. Het is dan handig als je weet waar jouw groepsleden goed in zijn, en welke talenten zij bezitten. Hier is de test, de Teamrollen van Belbin, heel geschikt voor.

05
Wo sept

Minicollege Bedrijfseconomie

Waarom is Bedrijfseconomie relevant voor sportmarketing?

Minicollege Bedrijfseconomie

In dit minicollege geeft docent Tony den Ouden een korte introductie in het vak bedrijfseconomie bij SPECO Sportmarketing.

Minicollege Marktonderzoek

Hoe onderzoek je de merkpositie?

Minicollege Marktonderzoek

Sponsoring wordt vaak ingezet om de merkpositie te verbeteren. Bij het vak marktonderzoek leer je bijvoorbeeld hoe je merkwaarde kunt meten. Docent Merel Walraven geeft een korte introductie.

Opdracht Marktonderzoek

Test je kennis!

Opdracht Marktonderzoek

Je hebt het minicollege Marktonderzoek bekeken. We gaan nu kijken of je deze kennis ook in de praktijk kunt toepassen.

15.00u werken bij Perry Sport

06
Do sept

Projecturen

Aan de slag voor een opdrachtgever uit de sport

Projecturen

Tijdens deze uren werk je vaak met jouw projectgroep op school aan het beroepsproduct. Bij ieder project ga je ook in de praktijk op onderzoek. Zoals in dit filmpje waar Tim een bezoek brengt aan de Jumbo, voor wie zijn projectgroep een sponsoradvies opstelt.

Leren! Voor de kennistoets van volgende week

21.00u Dolle Donderdag in café Brandpunt met de SRS.

07
Vr sept

Q&A met Tim en Stan

Een inkijkje in de periode Sponsoradvies

Q&A met Tim en Stan

Studenten Tim en Stan vertellen je wat ze precies gedaan hebben deze periode.

Eindproduct Sponsoradvies

Voorbeelden analyse en pitch

Eindproduct Sponsoradvies

Elke periode staat een beroepsproduct centraal. Hier zie je wat Tim en Stan hebben opgeleverd met hun projectgroep.

Personal Branding activiteit

Wat maakt jou uniek en onderscheidt jou van anderen?

Personal Branding activiteit

Personal Branding is een belangrijk onderdeel van SPECO. Juist omdat het belangrijk is om jezelf als student te onderscheiden van je medestudenten. Hiertoe organiseert de Personal Branding commissie jaarlijks diverse leuke activiteiten voor studenten: gastsprekers uit de sport, bedrijfsbezoeken/excursies enzovoort. In dit filmpje krijg je een indruk wat er jaarlijks zoal georganiseerd wordt.

20.00u BVVS sportquiz

BVVS is de alumnivereniging van SPECO en organiseert elk jaar leuke activiteiten.

20.00u BVVS sportquiz

Elk jaar organiseert de BVVS een sportquiz. Benieuwd hoe goed jij het zou doen? Maak dan de quiz en test je kennis!

Stel je vraag aan:
Stan:+31640302351 en Tim +3162841343