
Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
Tijdens de opleiding leer je denken en werken als een ontwerper. Je leert hoe je nieuwsgierigheid opwekt, vragen stelt, onderzoekt en inspeelt op wat er nodig is. Je kijkt goed naar de ontwerpvraag en naar de manier waarop mensen gaan reageren. Daarna gebruik je je creatieve vaardigheden en technieken om een sterke boodschap over te brengen en echt impact te maken.
Bij Art, Communication and Design leer je echt alle kanten van het ontwerpvak. Je leert van docenten, van het werkveld, door samen te werken én door zelf te onderzoeken en te experimenteren.
We werken veel samen met professionals en met echte ontwerpvragen uit de praktijk. Elk studiejaar bestaat uit een combinatie van theorie, praktijk en zelfstudie. In het eerste jaar heb je ongeveer 25 uur les per week: 30% theorie en 70% praktijk. Daarnaast besteed je 10 uur aan zelfstudie.
In het eerste jaar doe je brede kennis en ervaring op in verschillende richtingen, zoals grafisch ontwerp, interactief ontwerp, fotografie, film, ruimtelijk ontwerp, animatie en textielontwerp.
Je werkt met allerlei materialen en technieken in onze werkplaatsen, zoals textiel, digitaal, keramiek, grafisch, metaal, hout en audio/visueel. In het Curiosity Café ontdek je de nieuwste technologieën.
Ook leer je meer over de maatschappelijke rol van kunst en ontwerp, over menselijk gedrag, communicatie en studievaardigheden. Je werkt aan projecten samen met studenten van andere kunstvormen.
Je hebt ongeveer 20 uur les per week: 60% praktijk en 40% theorie. Daarnaast besteed je 16 uur aan zelfstudie.
In het tweede en derde jaar kies je elk jaar je eigen studio’s binnen het brede aanbod van Experience Design. In deze studio’s doe je persoonlijk onderzoek en werk je aan ontwerpvragen die je samen met anderen uitwerkt en test.
Je werkt intensief samen met docenten en medestudenten. Ideeën en ontwerpen worden steeds besproken, verbeterd en verder ontwikkeld.
De studio’s zijn een dynamische leeromgeving waar theorie en praktijk samenkomen. Je krijgt les van verschillende docenten uit de praktijk en de theorie, die hun kennis combineren en jou vanuit meerdere kanten begeleiden.
In het vierde jaar ga je op stage. Dit is de afstudeerfase waarin je je verder verdiept in je studie. Je wordt hierop voorbereid met workshops en lessen over het werkveld.
Je zoekt in principe zelf een stageplek, maar de opleiding helpt je met een lijst van adressen waar studenten eerder stage liepen.
Tijdens je stage werk je een half jaar aan een eigen ontwerpvraag. Je laat jouw afstudeerwerk zien op de “Next-Up!” graduationshow. Daarmee laat je zien wie je bent als ontwerper en waar jouw kracht ligt in het werkveld.
Binnen ArtCoDe groei je van generalist (breed inzetbaar) naar specialist (met een eigen richting). Dankzij het afwisselende programma weet je aan het einde van je opleiding welke manier van ontwerpen en communiceren het best bij jou past.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.