Sprint naar content

Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing

 • 4 jaar
 • Nederlands
 • Hbo-bachelor
 • Voltijd
Tilburg

Agenda

 • Open dagen
 • Ga (online) proefstuderen
 • En meer...

Wil jij werken in de sportwereld als marketeer, sponsordeskundige of productmanager bij je favoriete sportclub of sportmerk? En beschik jij over een enorme passie voor sport én een winnaarsmentaliteit? Dan is de opleiding Commerciële Economie – SPECO Sportmarketing echt iets voor jou.

Over de opleiding

Bij de opleiding Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing leiden we je in vier jaar op tot sportmarketeer of -manager. We stomen je klaar voor de snelle wereld van sport en business. En dat gaat breed: van voetbal, hockey en wielrennen tot eSports, van sportbonden zoals de KNVB en KNHS, tot sponsoren en foundations, van sportmarketingbureaus tot sportmerken, van evenementen tot verenigingen, nationaal en internationaal. Sporten zelf staat niet op het programma maar verder staat alles in het teken van de sportwereld.

Waarom SPECO Sportmarketing bij Fontys?

 • Onderwijs met volledige focus op de sportwereld vanaf het eerste studiejaar
 • Werken aan vraagstukken voor echte opdrachtgevers uit het werkveld
 • Persoonlijk, kleinschalig en coachend onderwijs
 • Een eigen coach en een vast rooster
 • Enthousiaste docenten met passie voor sport, uit de sportpraktijk en expertise in de sportbusiness
 

Wat ga je leren?

Bij de opleiding SPECO Sportmarketing staat alles in het teken van sport in combinatie met economie. Je wordt opgeleid tot professional op het gebied van marketing en sales in de sportbusiness. Je leert over de interactie tussen sportorganisaties en -merken en hun stakeholders. En hoe deze kan worden versterkt met branding, marketing en sponsoring. Ook komt het omgaan met grote commerciële belangen aan bod.

Daarnaast krijg je inzicht in hoe je als sportmarketeer inspeelt op klantbehoeften, of hoe je behoeften creëert door het ontwikkelen van producten of diensten die aansluiten bij de klantvraag.

Tijdens de workshops werk je aan de vaardigheden waaronder samenwerken, onderzoeken, plannen en organiseren, commercieel denken, presenteren en verkopen. Vervolgens pas je jouw kennis en vaardigheden direct toe in projecten met vraagstukken van uiteenlopende opdrachtgevers uit de praktijk. Daarmee krijg je inzicht in diverse beroepen zoals (digital) sportmarketeer, accountmanager, projectmanager en eventmanager.

 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

SPECO Sportmarketing en SPECO Sportcommunicatie

Hoe zien de opleidingen SPECO Sportmarketing en SPECO Sportcommunicatie eruit? Bekijk de video waarin kort wordt uitgelegd wat de opleidingen en het werkveld inhouden.

 

 
 

Studie in cijfers

 
 
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,8 gemiddeld, 454 respondenten
3,6 gemiddeld, 5742 respondenten
Aantal eerstejaars
 
363
228
Door naar het tweede jaar
 
67%
69%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 37%
42%
 
HBO-bachelor of hoger 43%
47%
Doorstuderen
 
13%
18%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
84%
werkloos
3%
van de werkende afgestudeerden
Dit overzicht geeft de cijfers van alle Commerciële Economie opleidingen van Fontys weer en is daarmee niet een op een te vergelijken met de opleiding SPECO Sportmarketing.
Bron: Studie in Cijfers Laatst bijgewerkt op 05-07-2023
sk123-logo-full
 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij met ec of m&o / be + wiA of wiB
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij met ec of m&o / be
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

Verkort traject voor vwo-leerlingen
Ben je in het bezit van een vwo-diploma? Dan kun je de opleiding in 3 jaar afronden. Je start samen met andere vwo-studenten in een klas in het tweede jaar van de opleiding. Tijdens dit jaar volg je alle vakken uit jaar 2 en sluit je via extra opdrachten een aantal vakken en een project uit jaar 1 af. Je staat er niet alleen voor want je krijgt begeleiding van betrokken docenten.

Hoe kun je in het verkorte traject instromen?
Kies bij het aanmelden in Studielink voor de optie 'start in 1e jaar: ja'. We plaatsen alle studenten met een vwo-diploma automatisch in dit verkort traject. Wil je dit absoluut niet? Stuur dan een e-mail naar fmc@fontys.nl.
Twijfel je nog? Neem dan contact met ons op via hetzelfde e-mailadres of bel 08850 77222.

Eén vak niet in jouw pakket? 
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

Niet de juiste vooropleiding?  
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.   

Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

 

Placeholder for Fontys video
Ik heb mezelf écht leren kennen tijdens de studie."
Lees hier het verhaal van oud-student Stijn Verhoeven
 

Opbouw

In het eerste jaar heb je elke periode een vast rooster van circa 20 uren verspreid over vier dagen. Op de vaste schooldagen heb je kennislessen, vaardighedenworkshops, Engels, SPECO pro en werk je aan projecten. Dit studiejaar staan de volgende onderwerpen centraal: sportmarketing, sales en accountmanagement, online marketing en sportmanagement.

De kennislessen en vaardighedenworkshops worden in de klas gegeven door docenten. Daarna ga je in de projecturen samen met je projectgroep onder begeleiding van je coach aan de slag. Daarin gebruik je de kennis en vaardigheden uit de lessen. Doordat de opleiding SPECO Sportmarketing persoonlijk en coachend onderwijs biedt, staan docenten en studenten dicht bij elkaar. Dit betekent goede begeleiding en alle ruimte voor jouw vragen.

Verder krijg je regelmatig gastlessen van oud-studenten en andere professionals uit de sportwereld. Ook bezoeken we sportorganisaties en grote sportevenementen.

Met het vak SPECO pro ontwikkel je soft skills zoals bijvoorbeeld: plannen en organiseren en het geven en ontvangen van feedback. Verder vergroot je jouw kennis van de sportwereld.

Naarmate je verder komt in de opleiding krijg je meer verantwoordelijkheid en regie over jouw eigen leerproces. Zo leer je steeds zelfstandiger werken.

In het tweede jaar kom je meer te weten over social marketing en activatie. Je werkt in een project van een betaald voetbalorganisatie. Onderwerpen die centraal staan zijn sportsponsoring, sportevents, fanengagement en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

In de tweede helft van het tweede jaar ga je stage lopen of een minor volgen.

Werken op een stageplek is de perfecte manier om het werkveld van de sportmarketeer te leren kennen. Je loopt stage bij een (sport)organisatie naar keuze. Een stage in het buitenland is ook mogelijk. Bij het vinden van een stageplek kun je rekenen op het uitgebreide SPECO-netwerk van oud-studenten en andere professionals in de sport.

Ook kun je kiezen om eerst een minor te volgen. Volg onze eigen minor
Waardecreatie binnen de topsport, een minor binnen of buiten Fontys of zelfs in het buitenland bij een van onze partneruniversiteiten.

In het derde jaar ga je het eerste half jaar stage lopen als je in het tweede jaar een minor hebt gevolgd. En als je in het tweede jaar al op stage bent geweest dan volg je een minor naar keuze.

In de tweede helft van het derde jaar ga je je verder specialiseren in de richting van jouw interesses. In de projecten leer je over business modelling, consumentengedrag en strategische marketing.

Het laatste jaar staat in het teken van afstuderen. In het begin van dit jaar ga je jezelf verder specialiseren in een bepaald kennisgebied, zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen in een richting waarin jouw interesses liggen. Dit doe je door te werken aan vraagstukken in de praktijk bij een afstudeerorganisatie naar keuze.

 
 

Na je opleiding

Na vier jaar hard trainen en samen leren word je beloond met een hbo-diploma en een regelrechte springplank naar een baan in de sportbusiness. Zo kun je aan de slag gaan als:

 • (Digital) sportmarketeer
 • Accountmanager
 • Eventmanager
 • Sportmanager
 • Productmanager
 • Manager sponsoring
 • Sportbeleidsmedewerker
 • Verenigingsadviseur
 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Tom van Dijk (alumnus)

Nu accountmanager PSV: "Ik heb heel veel praktijkervaring opgedaan tijdens mijn studie, die ik vandaag de dag nog steeds toepas."

 

Agenda

Meld je hier aan voor één van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de opleiding voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis, meld je aan voor een open dag en kom meelopen of proefstuderen. Houd onze website goed in de gaten voor nieuwe datums. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

Proefstuderen Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing | Tilburg
13 dec 2023 13:30 - 17:30
Programma
Na de ontvangst is er een korte introductie over de opleiding SPECO Sportmarketing. Daarna starten jullie met het ontwikkelen van een marketingplan, en een marketingcommunicatieplan. Docenten van de opleiding begeleiden je bij de opdracht. Ook krijg je meer informatie over het ontwikkelen van sponsoractiviteiten. Tussendoor zullen er korte pauzes zijn. Natuurlijk is er ook ruimte om al jouw vragen te stellen en weet je na afloop alles wat je graag over de opleiding wil weten. We vragen je om voor deze dag je eigen laptop mee te nemen.
Voorlichting Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing | Online
15 jan 2024 20:00 - 20:45
Programma
Tijdens de online voorlichting kom je alles te weten over deze voltijdstudie. Van welke opties je hebt, tot welke faciliteiten er zijn en wie wij zijn. Alles draait om inhoud dus. Daarnaast proberen we je online de sfeer mee te laten pakken. En als je écht goed wilt oriënteren, kom je ook naar de fysieke open dag, waar je via een route door het gebouw een gevoel kunt krijgen of deze studie past bij wie jij bent.
Voorlichting Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing | Online
16 jan 2024 16:00 - 16:45
Programma
Tijdens de online voorlichting kom je alles te weten over deze voltijdstudie. Van welke opties je hebt, tot welke faciliteiten er zijn en wie wij zijn. Alles draait om inhoud dus. Daarnaast proberen we je online de sfeer mee te laten pakken. En als je écht goed wilt oriënteren, kom je ook naar de fysieke open dag, waar je via een route door het gebouw een gevoel kunt krijgen of deze studie past bij wie jij bent.
Open dag Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing | Tilburg
20 jan 2024
Programma
Kom een kijkje nemen bij de opleiding SPECO Sportmarketing in Tilburg! Onze docenten en studenten vertellen je graag meer over de inhoud van de opleiding, wat studeren op het hbo betekent en hoe het studentenleven eruit ziet. Op die manier ontdek je of de opleiding echt bij je past. We ontmoeten je graag tijdens onze open dag. Tot dan!
Proefstuderen Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing | Tilburg
05 feb 2024 13:30 - 17:30
Programma
Na de ontvangst is er een korte introductie over de opleiding SPECO Sportmarketing. Daarna starten jullie met het ontwikkelen van een marketingplan, en een marketingcommunicatieplan. Docenten van de opleiding begeleiden je bij de opdracht. Ook krijg je meer informatie over het ontwikkelen van sponsoractiviteiten. Tussendoor zullen er korte pauzes zijn. Natuurlijk is er ook ruimte om al jouw vragen te stellen en weet je na afloop alles wat je graag over de opleiding wil weten. We vragen je om voor deze dag je eigen laptop mee te nemen.
Proefstuderen Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing | Tilburg
04 mrt 2024 13:30 - 17:30
Programma
Na de ontvangst is er een korte introductie over de opleiding SPECO Sportmarketing. Daarna starten jullie met het ontwikkelen van een marketingplan, en een marketingcommunicatieplan. Docenten van de opleiding begeleiden je bij de opdracht. Ook krijg je meer informatie over het ontwikkelen van sponsoractiviteiten. Tussendoor zullen er korte pauzes zijn. Natuurlijk is er ook ruimte om al jouw vragen te stellen en weet je na afloop alles wat je graag over de opleiding wil weten. We vragen je om voor deze dag je eigen laptop mee te nemen.
Proefstuderen Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing | Tilburg
25 mrt 2024 13:30 - 17:30
Programma
Na de ontvangst is er een korte introductie over de opleiding SPECO Sportmarketing. Daarna starten jullie met het ontwikkelen van een marketingplan, en een marketingcommunicatieplan. Docenten van de opleiding begeleiden je bij de opdracht. Ook krijg je meer informatie over het ontwikkelen van sponsoractiviteiten. Tussendoor zullen er korte pauzes zijn. Natuurlijk is er ook ruimte om al jouw vragen te stellen en weet je na afloop alles wat je graag over de opleiding wil weten. We vragen je om voor deze dag je eigen laptop mee te nemen.
Proefstuderen Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing | Tilburg
22 apr 2024 13:30 - 17:30
Programma
Na de ontvangst is er een korte introductie over de opleiding SPECO Sportmarketing. Daarna starten jullie met het ontwikkelen van een marketingplan, en een marketingcommunicatieplan. Docenten van de opleiding begeleiden je bij de opdracht. Ook krijg je meer informatie over het ontwikkelen van sponsoractiviteiten. Tussendoor zullen er korte pauzes zijn. Natuurlijk is er ook ruimte om al jouw vragen te stellen en weet je na afloop alles wat je graag over de opleiding wil weten. We vragen je om voor deze dag je eigen laptop mee te nemen.
Proefstuderen Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing | Tilburg
26 jun 2024 13:30 - 17:30
Programma
Na de ontvangst is er een korte introductie over de opleiding SPECO Sportmarketing. Daarna starten jullie met het ontwikkelen van een marketingplan, en een marketingcommunicatieplan. Docenten van de opleiding begeleiden je bij de opdracht. Ook krijg je meer informatie over het ontwikkelen van sponsoractiviteiten. Tussendoor zullen er korte pauzes zijn. Natuurlijk is er ook ruimte om al jouw vragen te stellen en weet je na afloop alles wat je graag over de opleiding wil weten. We vragen je om voor deze dag je eigen laptop mee te nemen.
Hbo voorbereiding havo/vwo De klant is koning | Tilburg
28 sep 2023 14:45 - 17:00
Programma
Aanmelding gesloten

De klant is Koning

Heb jij een neus van commerciële kansen?

 • Word jij blij van blije klanten?
 • Vind je het leuk om na te denken over hoe je geld kunt verdienen?
 • Ben je geïnteresseerd in trends?
 • Vind je het leuk om reclames te maken?

Bij de opleiding Commerciële Economie draait het om marketing en sales. In dit hbo voorbereidingsprogramma maak je kennis met de wereld van marketing, sales en marketingcommunicatie. Ook leer je jezelf beter kennen en word je geïnspireerd door het werkveld.

Wil jij op doelgroepen impact maken op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame wijze? Heb jij een neus voor commerciële kansen? Vind jij het leuk om pakkende posts te schrijven voor social media? Of beschik jij over creativiteit om visueel en tekstueel anderen aan jouw boodschap te binden? Lijkt het je het leuk om reclames op te stellen? Maar… Ben jij ook nieuwsgierig? Naar wie jezelf nu bent? Hoe je jouw communicatie aanpast op jouw doelgroep? Naar ontwikkelingen in de markt en de maatschappij? Vind jij het leuk zowel zelfstandig je voor te bereiden en te werken aan opdrachten en op locatie samen met anderen te werken en met en van elkaar te leren?

Bij Fontys Marketing en Communicatie (FMC) en dan specifiek de opleidingen Commerciële Economie en Communicatie draait het om marketing, communicatie en sales. Om het (her)kennen van je doelgroep en om het overbrengen van een boodschap. Om het aan de man brengen van producten of diensten. In het hbo voorbereidingsprogramma ‘De klant is koning’ maak je in 8 sessies kennis met de wereld van marketing, sales en marketingcommunicatie en communicatie. Ook leer jij jezelf beter kennen en kun jij je aan het einde van deze module beter plaatsen in dit werkveld. Hopelijk word je geïnspireerd door het werkveld! Je gaat een aantal Challenges/Opdrachten doen, die je verzamelt in een portfolio-werkstuk. Je gaat feedback geven en ontvangen. Van je mede-deelnemers, van coaches en vanuit het werkveld. Sommige onderdelen doe je individueel, zoals je oriënteren op mogelijke beroepen met betrekking tot Communicatie, Marketing en Sales (Verkoop). Je gaat ook je eigen ‘merk IK’ ontwikkelen. Andere Challenges doe je in een groepje. Samen lossen jullie een probleem op voor een bedrijf, bijvoorbeeld wie precies de doelgroep is en hoe je die het beste bereikt, een nieuw product ontwikkelen, of een reclamecampagne bedenken en uitwerken. Je gaat daarvoor marktonderzoek doen. In de laatste sessie presenteer jij je allermooiste ontwikkelingen die jij hebt doorgemaakt gedurende het werken aan de verschillende opdrachten. Je laat ons je mooiste inzichten zien die je over jezelf te weten bent gekomen - bijvoorbeeld omdat je het aanvankelijk eng vond om interviews te doen, maar jij iets hebt geleerd waardoor de gesprekken juist heel leuk waren of hoe je iets hebt gemaakt en op basis van feedback bent gaan verbeteren tot iets waar je nog trotser op bent geworden.
Alles wat je maakt en leert tijdens dit voorbereidingsprogramma op jouw mogelijke studiekeuze, kun je gebruiken voor je profielwerkstuk. Daarnaast ervaar je hoe het is om te studeren aan het HBO.


Wat ga je doen?

Bijeenkomst 1 Kennismaking en introductie

 • Welkom en kennismaking
 • Introductie en verkenning opdracht 1 (beroepenoriëntatie)
 • Flitscollege Interviews doen en Portfolio maken

Bijeenkomst 2 Opdracht 1 & 2 en college

 • Feedback opdracht 1 en verkenning opdracht 2
 • Flitscollege
 • Plan van aanpak opdracht 2

Bijeenkomst 3 Opdracht 3 en college

 • Feedback opdracht 2 en verkenning opdracht 3 (het merk ‘ik’)
 • Flitscollege •Plan van aanpak opdracht 3

Bijeenkomst 4 Bronnenonderzoek en opdracht 4

 • Bronnenonderzoek keuze opdracht 4
 • Werkvorm bronnen delen
 • Plan van aanpak opdracht 4

Bijeenkomst 5 Opdracht 4 en college

 • Feedback voorgang opdracht 4
 • Flitscollege (o.v.b.)
 • Werkvorm naar keuze

Bijeenkomst 6 College en PvA eindpresentatie

 • Feedback voortgang opdracht 4
 • Flitscollege presenteren
 • Plan van aanpak eindpresentatie

Bijeenkomst 7 College en Eindpresentatie groep

 • Eindpresentaties groepsproject
 • Flitscollege Bijeenkomst 8 Eindpresentatie individueel en afsluiting
 • Eindpresentaties individueel
 • Gezellige afsluiting + bewijs van deelname

Als je dit voorbereidingsprogramma hebt gevolgd, ben je er zeker van dat:

 • je kunt aantonen dat je een beeld hebt gekregen van verschillende beroepsmogelijkheden in of het werkveld van Communicatie of het werkveld van commercieel economisch en wat deze inhouden;
 • je kunt aantonen dat je inzichten hebt opgedaan over wie je bent, wat je goed kunt en wat je later wilt bereiken (dit kan op lange termijn of kortere termijn);
 • je kunt dit omzetten in je eigen merk;
 • je kunt aantonen dat je waarde kan creëren voor een bedrijf. Daarvoor kun je kiezen uit een aantal opdrachten die je in viertallen samen gaat aanpakken;
 • je kunt aantonen dat je eenvoudig onderzoek kunt opzetten en uitvoeren volgens de basis richtlijnen voor doen van onderzoek;
 • je kunt aantonen dat je onderzoeksresultaten kunt analyseren en rapporteren in een verzorgd en logisch gestructureerd document;
 • je kunt aantonen dat je onderzoeksresultaten en conclusies overtuigend kunt presenteren;
 • je kunt zichtbaar maken in jouw portfolio dat je op basis van concrete feedback (van mede-deelnemers, coach én minstens 1 persoon uit het werkveld) je opdrachten hebt verbeterd (dit komt terug bij alle opdrachten);
 • je kunt reflecteren over die verbeteringen (dus: benoemen wat op basis van de theorie goed en niet goed was, waarom de verbeterde versie dan inhoudelijk beter is en wat je in de toekomst nóg beter wil doen). Kan je duidelijk maken wat je geleerd hebt.

  Data bijeenkomsten

  28 september 2023
  12 oktober 2023
  2 november 2023
  23 november 2023
  7 december 2023
  14 december 2023
  11 januari 2024
  1 februari 2024

  Contactpersoon

  Heb je vragen, neem dan contact op met Roy Bax

  Campus Stappegoor, Gebouw P3

  Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg

  Locatiekaart op adres: Professor Goossenslaan 1-01, Tilburg

  Aanwezigheidsplicht

  Het hbo voorbereidingsprogramma wordt op locatie gegeven. 100% aanwezigheid is een voorwaarde voor deelname.

  Hbo voorbereiding mbo Communicatie, Speco en Commerciële Economie | Tilburg
  24 nov 2023 09:00 - 12:00
  Programma
  Aanmelding gesloten

  Het hbo-voorbereidingsprogramma '(Sport-) marketing & communicatie’ is bedoeld om je voor te bereiden op en kennis te laten maken met de hbo-opleidingen Communicatie, Commerciële Economie en Sporteconomie. We gaan aan de slag met een leuke game waarin je ontdekt wat de opleidingen inhouden. Daarnaast ervaar je welke vaardigheden je nodig hebt om aan het hbo te studeren.

  Placeholder for Fontys video
  Leer wat er allemaal komt kijken bij marketing, communicatie, verkoop en bedrijfseconomie

  In vijf bijeenkomsten focussen we onder andere op een beroep in de marketing of communicatie.

  In vijf bijeenkomsten ga je tijdens de lessen op school een online game spelen, waarbij je in teams tegen elkaar speelt. Gedurende de game ervaar je hoe het is om een bedrijf te runnen. Je leert wat er allemaal komt kijken bij marketing, communicatie, verkoop en bedrijfseconomie. Hierdoor krijg je op een eenvoudige manier inzicht of je één van de opleidingen bij je past.

  Als je dit hbo voorbereidingsprogramma gaat volgen, ben je er zeker van dat je:

  • Inzicht krijgt in het verschil tussen mbo en hbo. Je maakt kennis met docenten, het gebouw en de inhoud.
  • Sfeer proeft bij een hbo-opleiding op het gebied van (sport-)marketing en (sport-) communicatie.
  • Een indruk krijgt van de vaardigheden, kennis en houding die van belang zijn om op hbo-niveau een opleiding in de sportmarketing/communicatie te kunnen volgen.
  • Inzicht hebt in hoe studenten de opleiding beleven en ervaren.
  • Meer duidelijkheid krijgt ten aanzien van de keuze tot het wel of niet verder studeren.

  Je kunt je tot 10 november aanmelden voor dit hbo voorbereidingsprogramma. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.


  Contactpersoon

  Stel je vragen aan Tony den Ouden

  06-42100876
  t.denouden@fontys.nl

  Data van de bijeenkomsten zijn:

  • vrijdag 24 november 2023
  • vrijdag 8 december 2023
  • vrijdag 15 december 2023
  • vrijdag 12 januari 2024
  • vrijdag 19 januari 2024

  Aanwezigheidsplicht

  Het 5-daags voorbereidingsprogramma wordt op locatie gegeven. 100% aanwezigheid is een voorwaarde voor deelname.

  Ben jij een topsporter en wil je een studie sportmarketing volgen?

  Speciaal voor topsporters biedt de Johan Cruyff Academy Tilburg je de mogelijkheid om tijdens je sportcarrière in vier jaar een hbo-diploma sportmarketing te behalen. Met dit hbo-voorbereidingsprogramma kun je daarvan proeven!

  Meelopen Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing | Tilburg
  04 dec 2023 10:00 - 13:30
  Programma
  Volgeboekt
  Wil je ervaren hoe het is om te studeren bij SPECO Sportmarketing? Word dan student voor een dag! Je volgt tijdens deze dag verschillende lessen van SPECO Sportmarketing. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en maakt een gewone lesdag mee, zodat je een goed beeld krijgt van onze opleiding. Je kunt tijdens deze meeloopdag alle vragen stellen aan de studenten en docenten. Zij vertellen je dan hoe het is om bij Fontys te studeren en hoe de opleiding SPECO Sportmarketing eruitziet.
  Meelopen Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing | Tilburg
  11 dec 2023 10:00 - 13:30
  Programma
  Volgeboekt
  Wil je ervaren hoe het is om te studeren bij SPECO Sportmarketing? Word dan student voor een dag! Je volgt tijdens deze dag verschillende lessen van SPECO Sportmarketing. Je wordt gekoppeld aan een van de studenten en maakt een gewone lesdag mee, zodat je een goed beeld krijgt van onze opleiding. Je kunt tijdens deze meeloopdag alle vragen stellen aan de studenten en docenten. Zij vertellen je dan hoe het is om bij Fontys te studeren en hoe de opleiding SPECO Sportmarketing eruitziet.
  Open Dag
  16 maart 2024
  Programma

  Heb jij al een paar opleidingen in gedachten? Fijn! Dan is het tijd voor de volgende stap. Bezoek onze open dag en kom sfeer proeven, want of het écht klikt merk je het beste op onze campus. Onze studenten en docenten leiden je met plezier rond.

  Onze open dag is op 16 maart, 2024.

  Wil jij erbij zijn? Laat je gegevens achter en krijg als eerste bericht.

  Meer weten over de opleiding Commerciële Economie - SPECO Sportmarketing

  Scroll door de agenda en krijg een sneak preview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere proefcolleges volgen en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de opleiding bij je past.

  Open de Sneak Preview

  Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
  Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en computer.   
  Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

  Kosten studiereizen
  Naast de reguliere onderwijskosten vragen we een eigen bijdrage voor de studiereizen die we maken. Hoeveel deze bijdrage is hangt af van de bestemming en de inhoud van de studiereis.

  Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
  Meld je, bij voorkeur, vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.

  Aanmelden na 1 mei? Informeer bij de opleiding naar de mogelijkheden.

  Houd je Studielink berichten in de gaten, deze ontvang je ook op het emailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Vanaf half mei is het mogelijk om je betaalgegevens in te voeren in Studielink.

  Stap 2: Je wordt uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.
  De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

  Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

  Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

   

  Locatie en contact CE-opleiding Speco Sportmarketing