Sprint naar content

Op welke manier is deze minor voor jouw opleiding van meerwaarde?

De voorbeelden hieronder geven aan wat de meerwaarde is van deze minor voor jou als professional-in-opleiding. Natuurlijk is dit geen uitputtende lijst. Het gaat er om dat je leert hoe je samen met andere disciplines de brug kunt slaan tussen enerzijds (technologische) vernieuwing en anderzijds de dagelijkse gang van zaken in een grote zorgorganisatie.

OpleidingMeerwaarde
RechtenIn zorgorganisaties spelen bevoegdheden en protocollen een belangrijke rol. Zouden die vernieuwing tegen kunnen houden, of ben jij de verbindende schakel tussen wat kan en mag? Of misschien zelfs moet?
HRMenPHet is bekend dat niet iedereen het makkelijk vindt om met verandering om te gaan. Zou dat de reden zijn waarom vernieuwing soms zo lastig is in een organisatie? Of ben jij de verbindende schakel in deze minor om met jouw expertise medewerkers of management in beweging te brengen?
ICTZorgprofessionals lijken meer dan in andere sectoren technologie lastig te vinden. Je hoort vaak dat het te veel gedoe is, en ten koste gaat van het persoonlijk contact. Maar wat als een technologische oplossing meer tijd voor persoonlijk contact zou opleveren? Ben jij dan degene die hier oog voor heeft?
Bedrijfskunde en logistiekJij hebt geleerd om logistieke processen en performance te analyseren en te verbeteren. Met deze kennis kun je een waardevolle bijdrage leveren aan de uitwerking van een vernieuwend idee om dat op te schalen.
VerpleegkundeJij wordt opgeleid om de beste zorg voor morgen te leveren. In deze rol heb je ook veel invloed om bijvoorbeeld werkprocessen te verbeteren. Jouw kennis is cruciaal, maar heb je ook oog voor de juridische of financiƫle aspecten van verbetering of vernieuwing?
CommunicatieHet vak waar iedereen verstand van lijkt te hebben, en vaak vergeten wordt als het om vernieuwing gaat, zowel intern maar ook extern. Leer van andere perspectieven en deel je kennis in deze minor om zo echt vernieuwing in een zorgorganisatie te realiseren.
EconomieVoor jou is het logisch dat je zakelijk naar inkomsten en uitgaven kijkt. Voor mensen die in de zorg werken is dat juist een wereld waar ze ver van willen blijven. Voor hen staat de mens centraal en niet de cijfers. Kun jij deze werelden verbinden?
Fysiotherapie of andere paramedische opleidingHet beste voor je patiƫnten, daar ga je voor. Maar wat weet je van de zorgkosten? En wat als een organisatie wil dat je anders gaat werken? Welke rol neem jij dan?
EngineeringTechniek daar sta je mee op en ga je mee naar bed. Maar, welke rol spelen gebruikers in jouw ontwerpen? Hoe voer je met bijvoorbeeld een niet zo technische manager een gesprek?