Sprint naar content

Hbo voorbereiding havo/vwo

Wil jij ervaren hoe het is om student te zijn op het hbo? Of wil je een beter beeld krijgen van een hbo-opleiding? Neem deel aan het hbo voorbereidingsprogramma op één van de Fontys locaties.


Volg een serie lessen en werk samen in projectgroepen aan een casus of product van de opleiding van jouw keuze. De uitwerkingen van de opdrachten binnen deze module kun je ook gebruiken als input voor je profielwerkstuk!

Voor wie?

De hbo-voorbereidingsprogramma’s zijn bedoeld voor Havo 4/5 en vwo 5/6 scholieren die een vervolgopleiding aan het hbo overwegen en richt zich voornamelijk op kennismaken met het studeren aan het hbo en met de inhoud van de hbo-opleiding. De bijeenkomsten worden gegeven door hbo-docenten en -studenten.

Placeholder for Fontys video
Tara
Ik raad het iedereen om een voorbereidingsprogramma te volgen. Het is gezellig en je leert veel!

Wanneer?

De hbo voorbereidingsprogramma's zijn gestart in september en worden in februari afgerond. Daarna vindt de eindpresentatie plaats. De bijeenkomsten zijn op donderdagmiddag van ca. 14.45 - 17.00 uur (exacte lestijden en planning worden bij de 1e bijeenkomst bekend gemaakt).

Data van de bijeenkomsten '24-'25:

  • 26 september 2024
  • 10 oktober 2024
  • 31 oktober 2024
  • 21 november 2024
  • 28 november 2024
  • 12 december 2024
  • 9 januari 2025
  • 30 januari 2025

Als je actief deelneemt aan de bijeenkomsten en voldoet aan de opdrachten, ontvang je een certificaat voor deelname. Het certificaat biedt geen vrijstelling op het hbo, maar kun je wel meenemen naar je studiekeuzecheck.

Let op!

Deelnemen aan een hbo voorbereidingsprogramma is niet hetzelfde als het maken van je profielwerkstuk. Het kan namelijk zijn dat je nog een aanvullende opdracht moet maken om te voldoen aan de vereiste studielast van je profielwerkstuk.

Wel kun je de uitwerkingen van de opdrachten binnen deze module gebruiken als input voor je profielwerkstuk. Dit stem je zelf af met de begeleidende docent van jouw school. De docent van jouw school begeleidt je bij het profielwerkstuk en is eindverantwoordelijk voor de beoordeling. Bespreek daarom goed welke regels er zijn rondom het profielwerkstuk op jouw school en aan welk vak je het profielwerkstuk en de module wilt koppelen.

Bekijk het programma

.